Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pes začel renčati tudi na domače

Pes začel renčati tudi na domače

Imamo mešanca med nemškim ovčarjem in labradorcem, ki je bil kot mladič šolan. Sedaj je pes odrasel in še vedno skače na vse domače (smo mislili da od veselja), ampak zadnje čase se ob tem pojavlja še renčanje, danes pa ga je hčera želela pobožati in je skočil vanjo, smo se bali da jo bo raztrgal. Kaj bi lahko blo vzroki za nenadno spremembo pri psu?

Odvisno od šolanja. Če ste ga cuk-rukali po kaki Cesar Millan metodi ni nič čudnega da zdaj renči na vas. Vsekakor pa najprej izključite zdravstvene težave, potem pa morda kak vedenjski strokovnjak. Žal priporočiti ne morem nikogar, morda se bo še kdo drug oglasil.

Naš je že zelo v leih, slabo vidi, slabo sliši, tudi kaj ga že boli in še pred kratkim je imel izkušnjo z operacijo in okrevanjem, tako da je ves previden in tudi zarenči, kdaj tudi šavsne, ampak potem mu je žal in gre za tabo ves poklapan… Pazimo, da se mu približamo tako, da nas vidi, zavoha, počasi, da dojame in sprocesira, pa ga pobožamo in se lepo cerklja… je pa mini in star 17 let :))

Koliko je star vaš pes? Kako sluh, vid? Ga kaj boli? Psi pokažejo bolečino šele takrat, ko je res hudo, jaz bi ga pretipala od brade do repa, cm po cm, če ga boli, bo že pokazal. Druga stvar je pa lahko tudi psiha, kak stres, šok, kaj neprijetnega, da zdaj z renčanjm že v naprej opozarja… Kaj ste spremenili v zadnjem času?

Kaj mu pa počnete! Oziroma ne počnete! Niste vi za psa.
[img]https://memeesmusings.files.wordpress.com/2015/01/i-have-a-dream1.jpg[/img]
[img]http://createacustomshirt.com/wp-content/uploads/2015/01/dogs-are-the-best.jpg[/img]

Menda boste zavarovali lastne otroke pred nepredvidljivim psom!!!! Brez besed!

Pes renči, ti pa tukaj sprašuješ kaj bi to loh blo?! Maš dve šansi – al daš psa pod nujno stran, ali pa svoje družinske člane full dobr zavaruješ za primer ugriza ali razmesarjenja. Mal preračunaj kaj se ti bolj splača. Za hčerko bi loh dost dobila… Poklič mal po zavarovalnicah! Ne, sej nimam besed. Ne vem, a se delaš, a si res smrketa?!

Koliko je pes star? Kako, kje ste ga šolali? Kaj naredite ko skače po vas? Kdaj je začel renčati? Sicer renčanje niti ni tako problematično, s tem pes sporoča da mu nekaj ni kul, še dobro da renči.

Če je do spremembe res prišlo nenadno kot pravite, bi ga jaz najprej peljal k veterinarju na temeljit pregled.

Normalno. Poln k*** vas ima. Hoče pač mir.

Imam kolega ki je trener psov. On pravi tako, psu moraš pokazat kdo je gospodar če ne drugače pa s palico. Ko pes enkrat spozna da te scat pelje potem je katastrofa.

Verjetno se je dokopal do vodilne pozicije doma pri vas, sedaj pa ‘dela red’-.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Pes se počuti glavnega.

Nemški ovčarji in hibridi niso za crkljat ampak za delat! Treba bo dat pesa v pesjak in mu pokazat reda. Prav tako je treba šolati in vzdrževati disciplino skos in skos. Dober odziv se nagradi, slabega pa ignorira in se psa osami za nekaj časa. Tako bo vedel da v “krdelu” ni zaželen z agresivnim obnašanjem. Vašo družino pes razume kot skupino. Če se mu boste umikali in popuščali bo prevzel funkcijo šefa ker ve da se ga bojite. Takoj zatrite težavo, če menite da temu niste kos obvezno prositi pomoč strokovnjaka.

Ukrepaj

Obrnite se na strokovnjaka. Takoj. Preprecite nadaljne moznosti napada na hcerko.

Trener psov, ki tepe pse?? SRAMOTA !!!!!! Fuj in fej pa tak trener…. to ni trener, to je pretepač!!!

Trener psov, ki tepe pse?? SRAMOTA !!!!!! Fuj in fej pa tak trener…. to ni trener, to je pretepač!!!
[/quote]

mora s psom razumsko predebatirati situacijo a ne :)))).

Glede na to da se avtorica ne oglaša več, sklepam, da gre spet za provokacijo sovražnikov psov.

[/quote]

Tako se psa trenira če ne uboga v ta pravih šolah, tiste poženščene pa vsi poznamo ko potem cucki na koncu tečaja na lastnike renčijo.

Najlepša hvala vsem za odgovore. Pes je star 5 let, ima svoj ograjen prostor, kjer se prosto giba, če imamo goste, ga pa tačas pripnemo na cca 6 metersko verigo, saj skače tudi na vse prišleke, kar jim ni prijetno.

Nasvet s ‘tepežem’ sem že dobila, ampak jaz enostavno ne morem udariti psa, tudi mož ne. Tako vsakič, ko ‘skače v nas’ nanj zgolj kričimo in se mu umikamo. Morda je pe zato začel čutiti prevlado. Mislim, da smo se ga posledično začeli rahlo bati, kar tudi pes začuti, priznam da ima čez dan verjetno premalo družbe, saj smo kar precej odsotni (babica je sicer ves čas doma). Tega se zavedamo in se posipam s pepelom imam tudi zelo slabo vest zaradi tega. Zato psa zagovarjam, čeprav je danes skočil na hčerko.

Bi morda bilo lahko krivo tudi to, da imamo kakšno leto še mačko, saj jo zeli preganja, česar na začetku ni počel. Je morda ljubosumen (kot otroci na primer)?

Prosim samo ne mi svetovati naj psa vdarim, če skoči name, saj tega ne morem storiti, pa še bojim se njegovega odziva.

Predvsem ne poslušajte pametnjakovičev tu na forumu. Večina ne želi dobro ne vam ne psu. Poiščite vedenjskega strokovnjaka, če nameravate psa obdržati.

Premislite tudi če ste sploh primerna družina za psa, ker glede na napisano, oprostite, nimate pojma. A ste sploh bili s psom v pasji šoli ali ga je šolal kdo drug? Pasje šole so namreč namenjene predvsem za ljudi, se pravi za lastnike, da se naučijo s svojim psom delati.

Kakorkoli se boste odločili vas čaka veliko dela. Upam, da boste ravnali odgovorno in humano, ter vam želim vso srečo.

Malo večkrat na sprehod pa bo o.k.

skuhajte mu za hrano meso od mravelj,pa bo bolj prijazen in zdrav.Sigurno ga je napadla mravljični tifus.

Psa se je potrebno znebiti. Na splošno so psi v prvi vrsti krvoločne živali, za ljudi z IQ pod 100 pa, nažalost za celotno družbo, njeno blaginjo in zdravje tudi t.i. “ljubljenčki”.
Pes ni ljubeč, pes napada, pes ubija. Pes je zver, vendar pa povprečnemu slovenčku (IQ med 75 in 98) to pač ne bo nikoli jasno. Zdaj pa volit levico, gremo.

Pes je morda res šolan, ampak vi niste.

Saj ni potrebe, da psa udariš, ampak s kričanjem pa tudi nisi nič naredil.

Nisem trener psov, imam pa kar nekaj stika z njimi in delam po lastnem občutku – ko pes skače name, ga primem in postavim na tla, pobožam, mu dam odločno vedet, da ga vidim, da ima mojo pozornost, a da ne želim, da skače po meni. Še vsak se je dokaj hitro navadil, da se ne skače. Celo enega na vikendu sem tega navadila, pa ga vidim le na tri mesece za par dni, na druge ljudi še vedno skače, name ne več.

No pri nas pa psov nič ne šolamo b pasjih šolah. Sami jih učimo doma že od malega , da niso oni gospodarji. Še nikol nobenega problema, pa so vsi psi , ki smo jih imeli bli nemški ovčarji….tapravi, veliki , zdravi imeli po 40 kil in več.
Naša metoda za skakanje….ko pes skoči…ga primeš za prednje tace še ko je v luftu….in mu stopiš na zadnje. Parkrat bo še probal , potem se bo pa hitro navadil na red. Vzgajali pa nismo nikdar s palico. So pa razne mešane pasme bolj butaste sorte in se jih nič ne prime….to moraš pa že v štartu malo vedet….ne samo to da bi imeli doma psa.

Lepo si povedala, da psu ne upate postaviti meja in se ga bojite, kar sigurno čuti. S tem se počuti vse močnejšega. Postaja vodja tropa, ki si s tem lasti pravico, da dela red. Kot so ti že povedali, so psi udomačene zveri. V psu še vedno ždi zver, pa čeprav se ga namaškera v oblekice in pentljice. Ko se v njem prebudi narava zveri, kar je težko predvidljivo, bo odreagiral kot zver. Če se to zgodi čivavi, se je brez problema ubraniš. Če pa gre za večjega psa, sploh če napade otroka, so posledice lahko hude, v primeru nevarnih psov pa si nemočen.
Če bi kdor koli napadel mojega otroka, bi se v meni hitro prebudil materinski instinkt. Naredila bi vse, da zaščitim SVOJEGA OTROKA. Niti najmanjše dileme ne bi bilo, kdo ali kaj mi je pomembnejše – MOJ OTROK ali lajajoče sralo. Se zavedaš, da prav kličeš nesrečo?

http://www.vodjatropa.si/ Res vam priporočam ta tečaj. Po 5-ih dnevih je bila prej agresivna psica neprepoznavna. Je pa to tečaj za celo družino, vsi sodelujejo. Ne odlašajte, ker pes čuti, da se ga bojite. Pri meni je bilo isto. Že po prvi uri pa je bil bistven napredek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close