Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pes začel renčati tudi na domače

Pes začel renčati tudi na domače

http://www.vodjatropa.si/ Res vam priporočam ta tečaj. Po 5-ih dnevih je bila prej agresivna psica neprepoznavna. Je pa to tečaj za celo družino, vsi sodelujejo. Ne odlašajte, ker pes čuti, da se ga bojite. Pri meni je bilo isto. Že po prvi uri pa je bil bistven napredek.

Vtipkaj v google “terapevtski psi” ali “psi vodniki slepih” ali “resevalni psi”. Ampak ja, mogoce nekaj splosne inteligence in razgledanosti, da to razumes.

Zakaj sploh imas psa, ce je zate “lajajoce sralo”?

Sicer pa ta tema dobro kaze, da bi v solo morali najprej vsi lastniki, potem pa se psi. Uboge zivali!

Prvo: pes NI vzgojen, ne glede na to, koliko ste ga pred tem šolali. Lahko vam pa povem tudi, da ni slab pes, kolikor uspem razbrati iz opisa.
Drugo: Psi NE znajo biti ljubosumni. Sploh pa ne na način kot otroci. Zato ker pes živi v sedanjosti in znaki “ljubosumnosti” so znaki želje po pozornosti, ne pa slabonamerno poškodovanje drugih (šibkejših) članov, kot so otroci na primer.

Pes mačke ne sme preganjati. To lahko dosežete samo tako, da mu date jasno vedeti, da tega ne sme. Kako? je pa rahlo problematično vprašanje, ker vas pes že pri skakanju in drugih zadevah ne upošteva. A je pes samo zunanji ali tudi notranji?

Prvo kar morate narediti je, da odstranite verigo in ga ne pripenajte več na verigo! Najbolje bi bilo, da mu naredite en ogromen pesjak zunaj pred hišo, kamor se bo pes lahko zatekel tudi po počitek stran od otrok recimo. Tja ga zaprite v času obiskov. Vaši obiski bodo pač morali počakati pred ograjo nekaj minut, da psa v miru in do njega prijazen način: ali zaprete v pesjak ali pa v kakšno sobo v hiši, kamor brez vašega nadzora pes ne bo mogel priti v stik z gosti. Šele ko so gosti “nameščeni”, lahko psa povabite, da pozdravi goste. Pri tem pa pazite, da pes ne skače na nikogar. Če je pes na verigi, je to zanj samo izzivanje in podpiranje neželenega vedenja.
Psu nabavite primerno oprsnico in samo to uporabljajte v povezavi s povodcem, ko psa odvajate od neželenih dejanj. Nobenih ovratnic, ker ga na ta način spet samo spodbujate v neželeno vedenje, sploh če ga s povodcem pripetim na ovratnico vlečete.
Skakanje. Vsi prejšnji nasveti so totalno mimo. Od tega, da pri psu spodbujamo neželeno vedenje (čeprav mogoče nekomu za zdaj še pomaga način s priboljški) do povzročanja bolečine (stopanje na zadnje tace). Najprej psu nabavite primerno oprsnico in nanjo pripnite tudi sledni povodec. Ko boste videli, da pes poskuša skočiti, ga s povodcem potegnite proč od drugega človeka. Pa brez pretirane sile in hitre rotacije, da ne boste psa poškodovali. Gre samo za to, da pes ne doseže objekta (človeka) in mora pristati nazaj na vseh štirih. To je en dokaj miren in ne prehiter poteg. Če pes poskusi skočiti na vas, ga z dlanjo odrinite. Pri tem pa ne stopajte proč od psa, ampak proti psu. Pri vsem tem ne kričite, če že morate dodati glasovno oznako pa samo en kratek jedrnat NE! Umikanje je dodaten namig psu, da lahko skače po vas. Predvsem pa ne KRIČITE nanj. Vse zgornje prijeme lahko naredite brez enega piska ali glasu. Pravzaprav bo pes v tišini prej razumel, kaj želite.
Vsekakor vam pa priporočam obisk v šoli Bajka (lahko mi napišete od kod ste, pa pogledam za kakšno drugo preverjeno šolo), da vam kolegica svetuje še osebno, ko bo psa videla. Žal je več kot očitno, da s psom ne znate ravnati pravilno in da obiski v pasji šoli do sedaj niso prinesli rezultata, kot si ga lasniki psov želimo. Vi kot vodniki ste problem in ne pes. Vidim pa, da imate iskreno željo popraviti situacijo in tudi naprej vam želim, da se prijemov, ki psu povzročajo bolečino, ne poslužujete.
Mi lahko zaupate, v kateri šoli oz. pri katerem pasjem inštriktorju ste se s psom šolali?

Zakaj sploh imas psa, ce je zate “lajajoce sralo”?

Sicer pa ta tema dobro kaze, da bi v solo morali najprej vsi lastniki, potem pa se psi. Uboge zivali!
[/quote]

Sem kje napisala, da imam psa? Ne, nimam ga.

Sem kje napisala, da imam psa? Ne, nimam ga.
[/quote]

Kaj se pa potem sploh oglašaš v tej temi? Pa saj je jasno zakaj.

[/quote]

Oglašam se zato, ker sem želela avtorico opozoriti, da je varnost otroka in tudi odraslih pomembnejša od psa.

[/quote]

In zakaj se ne sme oglasit? Dala je pametnejši nasvet od večine pasjeljubcev, ki so raje pripravljeni tvegati napad na lastnega otroka, ki je lahko usoden, kot da bi se agresivnega psa znebili. Samo da dokažejo, kako so pa oni sposobni ukrotit psa.

In zakaj se ne sme oglasit? Dala je pametnejši nasvet od večine pasjeljubcev, ki so raje pripravljeni tvegati napad na lastnega otroka, ki je lahko usoden, kot da bi se agresivnega psa znebili. Samo da dokažejo, kako so pa oni sposobni ukrotit psa.
[/quote]

Se mi zdi da se tudi marsikateri ‘pasjeljubec’ strinja da ta družina ni primerna za psa. Pes je pač takšen kot so ga vzgojili oziroma nevzgojili. Zanimivo bi pa bilo prebrati kako si antipasjeljubci predstavljajo znebiti se psa, po možnosti na odgovoren in human način.

Cuckoljubci bodo rajši predlagali, da naj da otroka v rejo ali posvojitev, da ne bo slučajno motil podivjanega cucka.
Cucek napade otroka, ženska pa ga ne upa niti grdo pogledati.

Namen teme razkrinkan

Se mi zdi da se tudi marsikateri ‘pasjeljubec’ strinja da ta družina ni primerna za psa. Pes je pač takšen kot so ga vzgojili oziroma nevzgojili. Zanimivo bi pa bilo prebrati kako si antipasjeljubci predstavljajo znebiti se psa, po možnosti na odgovoren in human način.
[/quote]
In kako to storite pasjeljubci?

In kako to storite pasjeljubci?
[/quote]

Hmmm, pasjeljubci se s svojimi psi ukvarjamo, hodimo v pasje šole, beremo, gledamo oddaje o psih itd, zato po štirih psih ki sem jih v življenju imel še nisem bil v situaciji kot jo opisuje avtorica in si tega niti predstavljati ne morem. Verjetno je težko, vem pa kaj pasjeljubci, tisti resnični, ne bi naredili.Ne bi ga podtaknili nekomu brez da povedo tudi o problemih s psom, ne bi ga pustili ob cesti ali privezanega v gozdu, vse to se namreč dogaja. Če je sploh možno da človek ki živi in se ukvarja s psom, ima neko znanje in izkušnje, privede do take situacije.

Aja, kaj pa je za nardit je bilo v tej temi že večkrat napisano. Veterinar, nato prevzgoja. Ali pa naj ga dajo v zavetišče.

psa ustreliti preden komu kaj naredi, ta pes je asocialen in bo šlo z njim sam še na slabše

Hmmm, pasjeljubci se s svojimi psi ukvarjamo, hodimo v pasje šole, beremo, gledamo oddaje o psih itd, zato po štirih psih ki sem jih v življenju imel še nisem bil v situaciji kot jo opisuje avtorica in si tega niti predstavljati ne morem. Verjetno je težko, vem pa kaj pasjeljubci, tisti resnični, ne bi naredili.Ne bi ga podtaknili nekomu brez da povedo tudi o problemih s psom, ne bi ga pustili ob cesti ali privezanega v gozdu, vse to se namreč dogaja. Če je sploh možno da človek ki živi in se ukvarja s psom, ima neko znanje in izkušnje, privede do take situacije.
[/quote]

Torej misliš, da sta samo dve skrajnosti – biti totalno zaljubljen v psa ali psa privezati k drevesu, pa naj crkne? Misliš, da tisti, ki psa nočejo imeti, pa nimajo srca? Jaz naprimer ne maram kač, pa je vseeno ne bi mučila. Vsaka žival je živo bitje in je zato kakršno koli nasilje ali mučenje nedopustno, pa ali si nad živaljo navdušen ali ne.

Torej misliš, da sta samo dve skrajnosti – biti totalno zaljubljen v psa ali psa privezati k drevesu, pa naj crkne? Misliš, da tisti, ki psa nočejo imeti, pa nimajo srca? Jaz naprimer ne maram kač, pa je vseeno ne bi mučila. Vsaka žival je živo bitje in je zato kakršno koli nasilje ali mučenje nedopustno, pa ali si nad živaljo navdušen ali ne.
[/quote]

Ne vem kako ste iz mojega pisanja razbrali da vidim samo dve skrajnosti. Hotel sem samo opozoriti kakšnih rešitev za probleme s psom se prepogosto poslužujejo neodgovorni lastniki.

Kako misliš, nenadna sprememba? Glede na napisano je pes nevzgojen že od samega začetka in vam “serje” po glavi. Šolanje v nekem tečaju pa tako ali tako nima nobene veze z vzgojo. Ki vam očitno ni šla in ne gre. Zato se obrnite na strokovnjaka, da se oceni, kje s tem psom ste.

prednisone 10 mg over the counter prednisone otc price purchase prednisone canada
https://prednisonet.com prednisone over the counter cost
prednisone 10 mg coupon prednisone 20mg cheap prednisone in canada

Odgovor na objavo uporabnika
Yo_, 21.05.2018 ob 10:18

Kako misliš, nenadna sprememba? Glede na napisano je pes nevzgojen že od samega začetka in vam “serje” po glavi. Šolanje v nekem tečaju pa tako ali tako nima nobene veze z vzgojo. Ki vam očitno ni šla in ne gre. Zato se obrnite na strokovnjaka, da se oceni, kje s tem psom ste.

O glej, Yo je prišla nazaj na forum.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close