Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera krema za masažo in zmanjšanje brazgotine

Katera krema za masažo in zmanjšanje brazgotine

Sem po operaciji. Moram si masirat brazgotino in zatrdlino na mestu šivov. Katera krema je najboljša

Kreme so relativno drage. Lekarne jih ponujajo kar nekaj vrst.
Če bi se odločala ponovno, bi si kupila navadni mastni Bepanthen.
Brazgotina po večjem rezu vedno ostane in je precej vidna. Nekih posebnih čudežev ob večji brazgotini tudi krema ne naredi.

Ognjičevo mazilo, domače oz od zeliščarja

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=1128330

Bepanten ali pa ognjičevo mazilo.
Pomembno je, da dobro mastiš in masiraš..

Jaz sem po odstranitvi ščitnice. Mazala sem z bepanscar. Je notri silikon in ostane kar mastno na mestu kjer mažeš. Pa zreven je kroglica za masažo. Poskusi. Jaz sem zadovoljna. Je pa draga. Mislim nekje 30- 40 e.

Jaz sem probala contrakel in cosmerbo pa je še vedno precej vidna in rdeče barve. Najbolj baje pomagajo silikonski obliži, ampak mene vse moti, kar se dotika tega mesta in nosim večinoma majice z večjim izrezom. Pred 3 leti so mi odstranili pol ščitnice. Baje je zelo odvisno od tipa kože. Pri temnejši polti se manj vidi.

Najbolj pomagajo posebni obliži, dobi se v simpssu, dokler smo mazali, je bilo rdeče

Jaz bi ti priporocala, da si sama zmesas “kremo”, ki je meni zelo pomagala. Sem bila prakticno prepricana, da mi ne bo pomagala, glede na to, da je bila brazgotina stara ze vsaj dve leti in sem bila mocno pozitivno presenecena. Brazgotina sicer ni izginila, je pa vsaj za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj vidna.

Sicer ne vem, ce je ok, da mazes na svezo rano, to se moras odlociti sama, jaz osebno mislim, da ne bi bilo nic narobe, ker je popolnoma naravna… ampak vem pa ne.

Gre pa takole: zmesas cajno zlicko sveze stisnjenega limoninega soka, cajno zlicko medu (najboljse kaksnega domacega ze strjenega) , polovico cajne zlicke muskatnega orescka in polovico cajne zlicke cimeta. To zmes namazes po brazgotini.
Jaz sem si na debelo namazala ter cez prilepila obliz in imela gor par ur, nato pa sprala. Drugace naj bi bilo gor 15 min. Mene je tudi rahlo peklo ampak je bilo presenetljivo ucinkovito.

Upam, da sem ti kaj pomagala. 🙂

meni je pomagalo tole : http://www.obalne-lekarne.si/spletna-lekarna/spremembe-poskodbe-koze/ognjicevo-mazilo-10-g/ , brazgotina z obraza je izginila v cca. 14 dneh

Za hitrejše celjenje in čim manjši ostanek brazgotin se uporablja tudi med kot naravna opcija.

PRO-SIL silikonska krema za zmanjsanje brazgotin. Edini zaszopnik za slovenijo je en kirurg, ki dela v ukc ljubljana. Imena se ne spomnim, ker je od tega ze kar nekaj casa. Krema oziroma silikon je v stiku in stane mislim da okoli 30€ ampak je vredna vsakega centa. Vpisi v google pro-sil in se sama prepricaj.
Je tudi z uv zascito. Priporocam zelo

Najlepša hvala vsem. Vprašala sem, s katero kremo imate dobre izkušnje.

Meni je kirurg po operaciji rekel, da nima pomena zapravljati za kake drage kreme, ker pomembno je da je dovolj mastna in masaža.

Krem je veliko, vendar so mnenja deljena. Važno je da nežno masiraš in mažeš z mastno otroško kremo. Aja- besede kirurga.

Punce, preberte si Walter Last, mgcl. Pa tudi MSM.
Počasi se bomo morali naučiti, zakaj naša telesa vsebujejo minerale itn.

Tako se obnašamo, kot, da nikomur več ne dela common sense.
Po domače kmečka pamet. So nam jo ukinili ali mi sami mislimo, da je ne smemo uporabljati, da nas bodo ovadili? Se opravičujem, ampak dajmo, no, mal logike uporabljat in sami mislit!

In zakaj bi bili za nego brazgotine potrebni minerali?

Brez ščitnice si a res? Kaj vse se ti je spremenilo, odkar je nimaš več? Kako so tvoje menstruacije, presnova…? Lahko malo poveš. Me zanima. Hvala

Mogoče pa piše, če prebereš navedeno stran. Če se ti sploh ljubi…
Se boš kaj novega naučila, saj dohtarji itak le po katalogu farmacevtskih pripravkov iz nafte delajo.
Ne bi bilo isto, če bi nas kar na Petrol poslali…

Brez ščitnice si a res? Kaj vse se ti je spremenilo, odkar je nimaš več? Kako so tvoje menstruacije, presnova…? Lahko malo poveš. Me zanima. Hvala
[/quote]

Res :-)Po operaciji so me hormonsko iztirili, ker si mi premalo dvignili terapijo, ki sem jo sicer jemala zadnjih pet let. Zaradi tega neravnovesja sem izgubila perilo. Po ureditvi hormonov se je stvar popravila in imam menstruacijo normalno. Malo sem se poredila. Občasno se potim, ampak to malo pripisujem začetku mene. Stara sem 42 let. Brazgotina se sicer še vidi, a gre na boljše. Imam namreč zelo velik rez. Caca10 cm. Od op je 9 mesecev.

Res :-)Po operaciji so me hormonsko iztirili, ker si mi premalo dvignili terapijo, ki sem jo sicer jemala zadnjih pet let. Zaradi tega neravnovesja sem izgubila perilo. Po ureditvi hormonov se je stvar popravila in imam menstruacijo normalno. Malo sem se poredila. Občasno se potim, ampak to malo pripisujem začetku mene. Stara sem 42 let. Brazgotina se sicer še vidi, a gre na boljše. Imam namreč zelo velik rez. Caca10 cm. Od op je 9 mesecev.
[/quote]
katere tablete – hormone pa jemlješ?

Cosmerba, rjava ognjičeva krema. Večkrat na dan nanesti in masirati.

katere tablete – hormone pa jemlješ?
[/quote]

Evtirox sedaj imam 150 mg.

Mone seveda veo bolje o kirurga in njim gre bolj zaupat, a ne? hahahah

Drugače pa, kirurg ima prav.
Če je tvoja genetika taka, da se koža lepo celi, se ti bo lepo zacelila, če ne, pa ne.
Čudežne kreme ni, pomagaš si pa lahko z ognjičevo iz lekarne ali DM/Mullerja, ker je krema mastna in masiraj, masaža je v bistvu ta, ki sprosti tkivo, da se lepo zaraste.

Če je tvoja genetika taka, da se koža lepo celi, se ti bo lepo zacelila, če ne, pa ne.
Čudežne kreme ni, pomagaš si pa lahko z ognjičevo iz lekarne ali DM/Mullerja, ker je krema mastna in masiraj, masaža je v bistvu ta, ki sprosti tkivo, da se lepo zaraste.
[/quote]

Dj, de srt naujo krave smejale, k si tolk pametna!
Kot una cika s špičaki!

[/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close