Katera krema za masažo in zmanjšanje brazgotine
Spoštovane…
Sem kirurg in moram zapisati, da imate vse v večini prav, vendar ste stvari malo pomešale in tako pacient po branju tega foruma ne ve več, kako naj bi negoval svojo brazgotino. Za masažo brazgotin lahko uporabljate katerokoli mastno kremo (olivno olje, Nivea, Comserba, ognjič, itd).
Za nego proti pretiranemu ali celo keloidnem brazgotinjenju, pa edino znanstveno dokazano delujejo silikonske kreme in silikonski obliži.
Je pa skrb za brazgotine res zelo pomembna. Meni se ni dalo več ponavljati navodil bolnikom zato sem izdelal spletno stran, kjer smo kirurgi natančno zapisali kako se skrbi za brazgotine. Dodatno so se mi cene silikonskih krem za brazgotine v Sloveniji zdele pretirane, zato sem iz ZDA uvozil silikonske kreme in silikonske obliže za brazgotine, ki na slovenskem trgu zagotovo spadajo med cenovno najbolj ugodne. Vabljene na ogled spletnih strani. Navodila za nego brazgotin so brezplačna, kreme in obliži za brazgotine žal ne.
Sicer mogoče malo pozno, a prebiram malce razne teme in sem opazil, da nihče ni omenil kakšne konopljine kreme. Baje da CBD učinkovito regenerira kožo in pripomore k hitrejšem obnavljanju le-te. Bom kar pokopiral njihove sestavine: “Vsebuje hladno stiskano konopljino olje, CO2 izvleček cvetov industrijske konoplje, kokosovo olje, čebelji vosek, karitejevo maslo, kakavovo maslo, olje grozdnih pečk, rožmarinov ekstrakt in vanilijev ekstrakt.” Meni je ta krema kar precej pomagala pri hitrejšem celjenju in obnovi poškodovane kože. Kupil pa sem jo tukaj: https://hempika.com/sl/izdelek/konopljino-cbd-mazilo-1-30ml/
Sicer ne vem kako se obnese pri zmanjšanju brazgotin, ampak glede na vse kar sem uspel zaslediti, bi morda lahko učinkovalo tudi pri temu. Za masažo pa ne vem če se uporablja take kreme, vendar sem pa že slišal da obstaja tudi CBD masaža (ne vem pa kje in kako to poteka).
Forum je zaprt za komentiranje.