Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj imajo vaši otroci za večerjo?

Kaj imajo vaši otroci za večerjo?

Kaj skuhate oziroma kaj imajo vaši otroci navadno za večerjo?

Kruh s salamo, hrenovke, kruh s pašteto, mlečni riž, šmorn …?

Tvoji otroci ne bojo dolgo,ker jih hranis s samo ne Zdravo hrano…hrenovke predelani ostanki in vse pretečen rok pol pa zmeljejo v pašteto..Malo si preberi vsa predelana hrana povzroča raka

Zelo različno. Ker midva z možem čez dan ne kosiva, je to za naju kosilo, za otroke (8, 12, 15) pa večerja. Jemo rižote, kakšno pašto, včasih cmoke, od kuhanega tudi zelo radi kakšne čorbice z mesom. Včasih pa samo ocvrta jajca, kaj na kruhu (maslo, salama, namaz). To je okoli 18.00, ko se vsi zberemo na kupu. Dva od otrok redno jesta še en prigrizek okoli 20.00 ure (sadje, kosmiče), mogoče lahko pa temu rečeš večerja? Ne vem, vsi trije imajo kosilo ob 13.00 v šoli, popoldan doma malicajo (sadje v enormnih količinah), potem je večerja, ampak lačna sta kar naprej. In, preden se kdo zatakne, vsi trije otroci aktivni in suhi ko prekle.

… pijejo samo še vodo, z rezino limone in limete …

Od omenjenega samo mlečni riž občasno, pa še to pogosteje mlečni zdrob, ker imata raje. Nismo vajeni jest mlečnih večerij, ne v moji ne v njegovi družini nismo velikorat jedli tega. Najpogosteje jemo kaj na žlico, kar kuham za več dni (mineštre, pasulj, golaž, obaro, itd.), jajca (na oko ali v mehko kuhana in kruh, v trdo kuhana s fižolom, frtalja (omleta?) s sezonsko zelenjavo). Zelo redko jemo suho za večerjo, navadno če nas ni bilo doma in ni nič skuhano, časa pa bolj malo.

Imamo radi kuhano hrano tudi za večerjo. Jemo odvisno od dneva. Danes losos s krompirjem. Kdaj kakšno govejo juho, testenine z bolonez omako. Štruklje. Pečeno meso s prilogo. Piščančji paprikaš, polpete. Včasih jajce, mleko s kroglicami, polento. Ni najbolj zdravo, preveč mesa, a to radi jejo.

Za večerjo obžalovanje, da so za kosilo pojedli preveč.

Vedno jemo skupaj, ponavadi kaksno juho, minestro, rizoto… vedno skledo solate zraven. Redko kaksne sendvice, fantom zadisi kdaj 😊

Med 17/18h imamo pozno kosilo oz zgodnjo vecerjo :), kuhano. Pred spanjem ce ze kaksno jabolko,mandarino,kivi. Kruh z namazom zjutraj za zajtrk (med in maslo, svezi sir, kisla smetana, humus,pesto in rezina sira,kuhano jajce..). Procesirani hrani se izogibamo (jogurt,skutke, salame,pastete,hrenovke,cokoladni namazi,kosmici ipd) ker menim,da imajo tega zal ze v soli prevec in je v organizem potrebno vnasati zivila,ki ga krepijo s hranili in ne konzervansi,ojacevalci,barvili,sladkorji,hormoni in kar je se motilcev.

Nekaj izbora:

-mešana solata ( listnata sveža paprika, surove kumarice, listi mlade špinače, ipd) s pečenim piščancem ali ribo ( tuna, losos)

– sadje ( jagodičevje, melone, pomelo, banane, jabolka, olupljene sveže hruške – kar pač je)

– toast/ kruh z maslom/margarino in medom/marmelado

-mlečni zdrob z naribano čokolado

– pečena jabolka z lešniki in cimetom v pečici

– navadni jogurt z ovsenimi kosmiči in svežim ali suhim sadjem

– šmorn s svežimi popečenimi jabolki (namesto rozin)

-palačinke s svežim sadjem- brez smetane

– toplo mleko in domača mlečna pinca

Avtorica, bi lahko morda prosila za recept? HVALA in lep dan!

Ojoj sadje po večerji …

Sadje 2-3 ure po vecerji (oz pred spanjem)

Do 1, oz 1 1/2 leta prilagojeno, sicer jemo skupaj večerjo. Zakaj mlečni gres, ali hrenovke? No, pri nas tega nihče ne mara, torej tudi otroci tega ne jedo.
Za večerjo je kaka zelenjavna juha, makaroni z omako…rižota…

Večerje in otroci:
– kruh z namazom + čaj,
– jogurt s kosmiči,
– mlečni riž,
– občasno šmorn

Če se le da jim pripravim za večerjo beljakovinsko hrano oz. stročnice. Torej ribe, rižote, zelenjavne mineštre, meso, jajca. Včasih testenine, zelenjavne omlete, ko res ni nobene ideje, pa pojemo kaj na kruhu.

Sadja se zvečer ne je, ker je sladko in da energijo ter posledično moti spanec. Če se sadje konzumira na poln želodec, je pa sploh slabo, saj potem to sadje gnije v prebavnem traktu. S sladkarijami je podobno.

Moji otroci so že zdavnaj odrasli.
Ponavadi sem zvečer naredila palačinke, frtaljo, ocvrta jajca, ribji namaz s kruhom, mlečni zdrob ali riž na mleku. Nisem pa zvečer otrokom nikoli dajala sadja, ker sadje se je zjutraj. Včasih pa so jedli kruh, namazan z marmelado ali medom in spili skodelico mleka.

Moji otroci imajo za večerjo gnoj in kislo zelje ter tvoj drek v cokoladni omaki

Kaj je frtalja?

Kuham, kot bi kuhala kosilo.
Pa nisem obsedena s kuhanjem, v resnici se mi ne da, ampak otroci iz šole (direktno s kosila) pridejo v 95+{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lačni. Sem šla enkrat pogledat in ko sem videla velikost obrokov, mi je bilo vse jasno. Ker pa nisem ena tistih super mam, ki imajo kosilo narejeno v 20 min, ko pridejo iz službe, skuham večerjo, do takrat si pa mašijo želodce s čim “suhim”.

Moja otroka sta stara 15 in 17 let. Ker imamo kosilo šele ob 17 uri to predstavlja tudi večerjo in redkokdaj potem še kraljujem za štedilnikom. Če sta lačna ali pa zgolj iz navade gresta in si naredita sama. Od jajc, toasta, kosmiči……..pa je to bolj redko vsaj v zimskem času. Poleti oz med počitnicami ko hodota pa kasneje spat pa še en obrok pade. Kaj niti ne vem ker si naredita sama.

Kako po večerji??? Za večerjo kvečjemu…..

Če ješ prekuhano ali pečeno sadje za večerjo, nekje ob 19h, ni čisto nič katastrofalnega. Bolje, kot župo, pražen ali pomfri , solato pa pohan šnicl, ali pa ostale kombinacije, ki se jedo ponavadi za kosilo – nekateri se zgovarjajo “Pozno kosilo- ob 18ih………… Želodec zasičiš in zakisliš s krompirejm in mesom za celo noč do jutra, da se nima časa spočit. Torej – vsak po svoje.

KOliko so/ste kaj otroci & CO prekomerno hranjeni?

Da greš spat s toliko kalorijami v želodcu, pa ne pokuriš, ……

Sadje je za dopoldne, ko otroci rabijo energijo, ne pa pred spanjem in na splošno sladke stvari niso za zvečer.

KOliko so/ste kaj otroci & CO prekomerno hranjeni?

Da greš spat s toliko kalorijami v želodcu, pa ne pokuriš, ……
[/quote]

Nismo prekomerno hranjeni – no, morda se prekomerno hranimo, ampak pozna se pa to ne nikomur. Jaz skurim s športom, mož in hčerke (vse tri) so pa suhi, dve hčerki skoraj presuhi.
Spimo dobro. Če ne jemo dovolj zvečer, so noči nemirne, zbujanje pa veliko prezgodaj (zaradi lakote).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close