Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je 1600 bruto visoka, nizka ali srednja plača? Za nezahtevno delo v pisarni

A je 1600 bruto visoka, nizka ali srednja plača? Za nezahtevno delo v pisarni

Moja ima možnost dobit službo za 1600 evrov bruto. Dokaj lahko pisarniško poslovanje. Nobene resne odgovornosti. Fiksen delovnik, ni treba ostajat po službi.
Njej se zdi to malo, ker pač ima faks. jaz pa ji pravim, naj zagrabi z obema rokama in iz tega potem išče dalje.
Glede na to, da nimava otrok: koliko bi bilo otprilike to potem neto? Hvala vsem za odgovore.

kaj misli da bo s prve dobila dva jurja neto ali kako?
to je neto 1057 + malica in prevoz

mimgrede, to je povprečna plača. za začetnika fenomenalno izhodišče

Kva pa tvoja frau zdej dela? Meglo meša. In če ne znata niti b/n izračunat, potem tudi s faksom tega zneska ne zasluži. Naj išče dalje, mogoče ji bo kdo ponudil posel za pol miliona. Mogoče celo miliardo na mesec, kdo ve!
In je trenutno verjetno na zavodu, a ne? Pa mi jo živimo, študirali smo jo že.

To je nizka plača, ampak za začetnika čisto ok.

Jaz s faksom grem takoj v tako službo. Povej kontakt.

Eni pa ste provokatorji in živite od provokacij drugih. Dečko upam da inšepkcija bere tole, da vidijo da je služba vnaprej obljubljena in da bojo ukrepali. Da te ni sram, pisarit takih stvari pri taki revščini in brezposelnosti mladine z diplomami…. sramota res. Dobra provokacija! Aja pa šteje ko je pogodba podpisana in upam da jo tvoji dragi kdo z rok izpuli….

Imam 34 let delovne dobe, VI. stopnja izobrazbe, bruto plača 1.400,00 eur – pa še zadovoljna sem.

naj spusti to možnost, ker je točno samo to: možnost

Pred 10 leti se mi je zdela to slaba plača. Zdaj vidim, da mora biti človek srečen, če dobi toliko. Za bruhat, kam smo prišli. Pa da so ljudje vsi evforični, če imajo priliko delat za tak denar, narobe svet.

Jaz s sedmo stopnjo in delom med 10 in 18h od torka do sobote dobim na račun (se pravi z malico in prevozom) 730€…. Kje se ponuja ta služba?

Jaz delam z ljudmi, javni sektor, VII stopnja izobrazbe, 1500 bruto. Odvisno je, s kom se primerjaš. Moja plača je neprimerno višja od tiste v prejšnji službi, kjer sem bila deklica za vse in sem imela minimalno plačo. Je pa tudi zelo nizka, če jo primerjaš z nekaterimi delovnimi mesti v gospodarstvu, kjer je taka plača drobiž (pa morda kdo celo manj dela). S tako plačo se da dostojno živet, sploh če ni edini vir dohodka.

Meni je sanjska plača, pa sem delala kot asistentka revizorja, pa sem imela manj, imam magisterij in 6 let izkušenj od tega 3 leta prav zaposlena. Naj pove kje je to, ker prav tako službo iščem, ker do sedaj sem imela neenakomerno porazdeljen delovni čas v pogodbah in si želim 40 urni delavnik, operativno delo, brez nadur oz izjemoma, pa trenutno se take službe vrtijo mal nad minimalcem ali pa jaz nimam srečme roke s službami.

Kakšen faks pa ima? koliko ima pa delovnih izkušenj?

To je povprečna bruto plača v Sloveniji. 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi ima nižjo plačo od tega. Plača je kar dostojna.

Neto pa je 1.057,72 EUR, ob predpostavki, da nimata vzdrževanih družinskih članov.

Torej, naj vzame delo. Jaz bi ga z veseljem vzela.

Pol bo pa slišat, da služb ni, pa čeprav bi za jurja brez hrane in pešaka bolj zrak mešala s faksom.
Avtor, ti delaj za dva, ostalo bosta pa mama ali država prispevala. Ker ima dovolj izkušenj za začetno plačo vsaj 2,5 jurja neto z xy uporabnim teoretičnim faksom.

Sej se Hecate, upam?

Kaj misli, da če ma faks, pa brez izkušenj, da bo 2 jurja dobila za praskanje po ta zadnji?
mogoče ne ve, da ima faks zdaj že vsak tadrugi

Kje je to…če noče te službe grem jaz takoj jutri, saj prav kaj takega iščem…fiksen urnik ker sem poleg službe tudi žena in mama…

Plača se določ tud glede na zahtevnost dela, izkušnje, ne sam na izobrazbo. Sama imam SŠ izobrazbo, delam pa na del.mestu kjer je zahtevana višja izobrazba, temu primerno sm pred 2 leti zahtevala večjo plačo in jo tud dobila in ta je kljub moji SŠ izobrazbi neki večja, kot bi jo naj tvoja dobila.
Moje mnenje je, naj jo sprejme, ker to ni slaba plača. Poznam neki folka s končanimi faksi, pa ne dobijo niti približn tolk.

Plača se določ tud glede na zahtevnost dela, izkušnje, ne sam na izobrazbo. Sama imam SŠ izobrazbo, delam pa na del.mestu kjer je zahtevana višja izobrazba, temu primerno sm pred 2 leti zahtevala večjo plačo in jo tud dobila in ta je kljub moji SŠ izobrazbi neki večja, kot bi jo naj tvoja dobila.
Moje mnenje je, naj jo sprejme, ker to ni slaba plača. Poznam neki folka s končanimi faksi, pa ne dobijo niti približn tolk.
[/quote]

To je zato ker za marsikatero delo hočejo razne papirje ki vedno niti niso nujni in po možnosti še x let izkušenj iz nečesa, kar se lahko hitro nauči…

Imam VII. izobrazbe in sem na minimalcu. Tvoja naj tole sluzbo sprejme z obema rokama.

Brez pomisleka je to odlična plača. Vem za delovna mesta, ki ponujajo vsaj za 200 eur nižjo bruto in to zelo odgovorna dela, pravzaprav, jih večina za to plačo leti iz firme, ker niso dovolj sposobni – bolje rečeno ljudje na vrhu niso dovolj sposobni, da bi dojeli, da za to plačilo ne bodo dobili drugo kot začetnika, potem pa od začetnika pričakujejo talentiranost…

Za nezahtevno delo v pisarni previsoka placa.

[/quote]

Če se ne motim, delaš v JS oz. JU. Kako je možno, da nekomu s SŠ priznajo VŠ, samo zato, ker opravlja delo na delovnem mestu, kjer je zahtevana višješolska izobrazba? So od tebe v službi vsaj zahtevali, da narediš višjo šolo?

Mislim, da tako ravnanje ni zakonito in da bi v takem primeru v službo morali vzeti nekoga, ki že ima višješolsko izobrazbo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close