Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ce imam "neskodljiv" deodorant, smrdim

Ce imam "neskodljiv" deodorant, smrdim

Kupila sem si deo brez aluminija in alkohola. Potim se in se smrdim. Ce imam obicnega z aluminijem od Niveje ne smrdim in nimam flekov. Katerega mate vi?

Probaj deo kristal. Nobenega aluminija, alkohola … Ga uporabljam že kaki dve leti, niti enkrat nobenega vonja, ob uporabi običajnih spray deodorantov sem se včasih tudi zavohala.

Tudi jaz sem se potila in “smrdela” ko sem premehala z uporabo deodorantov ki vsebujejo aluminij in alkohol…
Ker vem, da res ta dva skodujeta telesu, nisem zelela ponvno v nakup le teh.

Sprva ko sem se tusirala sem uporabila sodo bikarbono in pustila nekaj casa (med tem sem si obrila noge, nasamponirala lase ipd.).
Od deodorantov pa uporabljam BIONSEN in pa SEBAMED..

Telo je bilo navajeno deodoranta z temi stvarmi (Alkohol,Aluminij) ampak sedaj,ko uporabljam ta dva deodoranta in sodo bikarbono sploh vec se ne potim tako zelo in se vonjave so res minimum. 🙂

Če hočeš ostati na bolj naravnih, poskusi Bionsen in Lavero. Morda tudi Alverde.

Jaz imam nazaj nenaravne, Rexono in eno 10x dražjo zadevo, ki pa deluje super.

Popolnoma enake izkušnje imam tudi jaz tako z uporabo kristala kot tudi s klasičnimi deodoranti.

-v vodni kopeli stopiš kokosovo mast
-v drugi skodelici zmešašpribl enako količino sode bikarbone in jedilnega škroba
-vmešaš kokosovo mast, dodaš eterično olje po izbiri
-mešanico vliješ v silikonske kalupe za kolačke in daš v hladilnik za kiak dan da se strdi

Najbolje se obnesejo olja tea tree, žajbelj, rožmarin, limona, pačuli. Definitivno ni vonja ker so sestavine same po sebi ubijalci bakterij. Edino na sveže pobrito precej peče, tisti dan pač uporabim kupljen deo brez alkohola.

Normalno, da bo eterično olje peklo, saj kožo kar žge, če ga ni res zelo malo!

A da bi po britju namazala le z mešanico vode in sode, pa ne poizkusiš?
In še proti bakterijam se zaščitiš.
Tako mešanico uporabljamo tudi normalno, za vsak dan, zdrži cel dan, ne smrdimo, ne peče in ni nobenega kožnega vnetja.
Mešanico pustimo da se posuši, nič ne izpiramo in ne uporabljamo več nikakršnega deodoranta več.
Kdor ne verjame, naj poizkusi med vikendom, koža prav zadiha.

Načeloma se ne potim in ne smrdim, tako da se komot izognem uporabi deodoranta. A ko so se mi pred lei zmešali hormoni, ga ni bilo deodoranta, ki bi me rešil. Ma, kakšni kristali in bio in soda in blabla, komaj sem našla Borotalco, da je vsaj nekaj prijelo.
Zdaj imam hormone v redu, čakam pa na meno in predvidevam, da bo enaka zgodba kotpred leti, saj opažam, da kak dan pred M in prve dni M oddajam vonj,kljub temu, da se ne potim skoraj nič in te dni uporabljam Borotalco, ostale dni pa večinoma nič drugega razen mila in vode 1x na dan.
Tako da tisti, ki imajo res problem s potenjem in slabim vonjem, nimajo druge izbire kot močan deodorant.

Tako mešanico uporabljamo tudi normalno, za vsak dan, zdrži cel dan, ne smrdimo, ne peče in ni nobenega kožnega vnetja.
Mešanico pustimo da se posuši, nič ne izpiramo in ne uporabljamo več nikakršnega deodoranta več.
[/quote]

Soda je zelo alkalna, zna porušit ph kože.

Jaz trenutno uporabljam Nelipot deodorant (limonska trava) in zaenkrat deluje. Alverde in kristalni kamen sta me na žalost ob stresnih dneh pustila na cedilu že dopoldan. Je pa res, da je malo manj priročna uporaba, ker je potrebno namazat s prsti. Ampak najbrž je v tem fora “zdravega” deodoranta.

Soda je zelo alkalna, zna porušit ph kože.
[/quote]

Sem tudi sama mislila, da bo tako. Pa je ravno obratno. Po nekaj dneh je koža čudovita, dodajam še boraks.
Uporabljam kar za vse telo, tudi obraz in oči, na mokro kožo. Šele zatem pa kokosovo mast ali drugo.
Ni glivic, ni turov, ni rdečin, nič, koža čista, svilnata, kot naoljena, diha, sproščena.
Tudi poleti ni smradu.
Kombinacija obeh s kokosom pa je odlična pri vnetjih mehurja in vagine. Čiščenje ustne votline, okus morja.
Peče pri vneti koži in sluznici le kratek čas, nato hitro olajšanje.
Mešanico z vodo si pripravimo poljubno koncentrirano, kolikor nam ustreza.
Uporabna je za samo redno dezinfekcijo rok.

Sem tudi sama mislila, da bo tako. Pa je ravno obratno. Po nekaj dneh je koža čudovita, dodajam še boraks.
Uporabljam kar za vse telo, tudi obraz in oči, na mokro kožo. Šele zatem pa kokosovo mast ali drugo.
Ni glivic, ni turov, ni rdečin, nič, koža čista, svilnata, kot naoljena, diha, sproščena.
Tudi poleti ni smradu.
Kombinacija obeh s kokosom pa je odlična pri vnetjih mehurja in vagine. Čiščenje ustne votline, okus morja.
Peče pri vneti koži in sluznici le kratek čas, nato hitro olajšanje.
Mešanico z vodo si pripravimo poljubno koncentrirano, kolikor nam ustreza.
Uporabna je za samo redno dezinfekcijo rok.
[/quote]

Kje pa dobiš boraks? Imam nekaj receptov za čistila z njim, pa ne najdem da bi bil kje v prodaji.

Kje pa dobiš boraks? Imam nekaj receptov za čistila z njim, pa ne najdem da bi bil kje v prodaji.
[/quote]

Probaj poklicati za 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tehnično čistost, tiste, ki ga prodajajo.
Mogoče za kak kozmetični pripravek, kreme, mila itn.
Naj dopolnim, da je boraks v vseh piksnah s kaviarjem, torej v pravilnih, zelo malih dozah, ni strupen celo za uživanje, čez kožo pa sploh ne, ker prvenstveno zdravi artritis, urejuje hormone itn.

[/quote]

Moja koža je na sodo odreagirala zelo slabo in se ji ne približam več.

Ne smrdiš ti, ampak ta deodorant. No, vsaj meni se tako zdi.

Se da tudi s tistimi brez aluminijevih soli, vendar jih je potrebno precej preizkusiti, preden si najdeš ustreznega. Mislim takega, ki bo tebi deloval oK.

Še jaz kot moški sem pred časom postal pozoren na te ALu soli in njihovo škodljivost, zato sem nehal uporabljati sicer super deo od NIvee – ki je bil žal anti-perspirant.
Več kot pol leta sem iskal kakšen dober nadomestek, preden sem jih našel par kar mi ustrezajo.

[/quote]

Kako pa prenašaš muffine, ki so vsi s sodo, pa peciva? meni se zdi, da je tole samo iskanje razloga, da ne bi poskusil. V resnici tole deluje super. Še na najstniške fantovske prešvicane smrdeče noge…

Jaz uporabljam pršilo narejeno iz magnezijevih kristalov narejen po tem receptu: Vaš link
Edini problem je da deluje max. 3 – 4 ure, potem se spet počasi začne smrdenje…

Pa majice so vse flekaste.

Pa majice so vse flekaste.
[/quote]

A veš da niso. Sicer ne nosim tako oprijetih majic da bi se mi zarezale v pazduho, ampak flekov ni.

[/quote]

A kar s suho si se mazala? Je nisi vsaj razredčila z vodo in se tako mazala?
Čez pa še z rolonom? To sploh nima smisla.

Magnezij je za druge efekte. Pustiš ga toliko, da se vpije ali ga vpijaš čez dimlje, pazduhi pa namažeš z raztopino sode in bora. Oba pobijata glivice, viruse in bakterije.

Avtorica tudi jaz nisem mogla met nobenega od naravnih brez akuminijevih soli – prešaltala nazaj na – jaz imam trenutno Rexona stress control 48h- Motion sense – ampak v stiku, ne v tekočini.

Moj trik je, da si predno si namažem deodorant na kožo, namažem kožo še s kokosovim oljem – tistim, ki je za kuhanje, ampak brez vonja – prečiščen , uporabljam ga tudi za obraz in telo.

Pa obvezno dlak nimam pod pazduho – se mi zdi, ko sem jih kdaj imela, , so izločki ostali na dlakah prijeli na kocine, v stiku z zrakom se to razkraja in še bolj smrdi. Sicer ne smrdim nikoli tisto postan, konjski švic, ampak toliko, da je meni moteče. Sem pa šla pred cca 2 letoma na laser in dlak pod pazduho nimam več. Tudi to zelo pomaga.

Meni ta kombinacija deodoranta + prej kokosovo olje direkt na kožo deluje. Drži 24ur brez problema, oziorma zvečer do umivanja. Tako pri športu, ko mi vse teče dol, ko intenzivno delam, kot v službi ( trema med nastopom, ipd)…..

Kot prvo moraš deo nanesti zvečer po tuširanju. Meni tudi ne pomaga kristal in razne bio eko zadeve. Brez Al soli je krema lidera od ilirije. Z njo se namažem 2x na teden po tuširanju zvečer. Zjutraj pa še nivea, ki je Brez Al soli(modra) in se me nič ne voha.

Napaka! Ravno zvečer za čez noč ne! Ker se koža, celice regenerirajo, presnovki gredo iz telesa in osebe, ki imate resne težave s prekomernim smrdečim potenjem, bi si morale zjutraj še enkrat umit podpoazduhe, če se seveda ne tuširate in zjutraj nanesti deodorant. Zvečer pa ne, da koža ponoči diha in se odpočije!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close