Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ce imam "neskodljiv" deodorant, smrdim

Ce imam "neskodljiv" deodorant, smrdim

Kako še niste pogruntale, da ravno po deodorantih smrdite?
Redno umivanje pazduh in soda v vodi raztopljena, razredčena, je vsa umetnost.
Tudi za moške in na dlake.

Predvsem se nikoli dobro ne umiješ! Vsi deodoranti na umazani koži smrdijo!
Aluminij ni kriv!

Predvsem se nikoli dobro ne umiješ! Vsi deodoranti na umazani koži smrdijo!
Aluminij ni kriv!
[/quote]

Butec in butec!

Tudi jaz sem si naredila domač deodorant iz kokosovega olja, sode bikarbone in eteričnega olja. Ko pa sem si to nanesla na pazduhe, ko se je malo posušilo, je od mene letelo vse belo, kot moka. Tisti, ki si to delate, kako naredite, da tega ni? Se mora sodo raztopiti, ali kaj? Ker že občutek pri nanosu na kožo ni fajn, ker je tak zrnast, kot mivka. Kak nasvet? Se da sodo raztopiti v vodi in uporabiti v šprici kot sprej? Deluje?

Nobenega deota. Le mala flaška z razpršilcem, voda in ravno prav sode, poskusi koliko je slano.
Drugega ne potrebuješ nič.
Le dobro umiti se preden se pršiš in dobro splakniti.

Od mene nič ne leti. Mogoče si dala preveč sode ali pa nisi dobro zmešala? Ne vem. Jaz delam čisto od oka, pa dam pol pol sode in škroba, ker se samo sode bojim. Ampak v glavnem ko to zmešaš z raztopljeno mastjo mora biti še vedno tekoče, šele potem ko se ohladi se strdi.

Nobenega deota. Le mala flaška z razpršilcem, voda in ravno prav sode, poskusi koliko je slano.
Drugega ne potrebuješ nič.
Le dobro umiti se preden se pršiš in dobro splakniti.
[/quote]
Pa se soda raztopi v vodi, da ni več zrnata? Koliko pa je “ravno prav”? Recimo na en deci vode-je koliko sode? Ti to delaš? Se ti obnese?

Pa se soda raztopi v vodi, da ni več zrnata? Koliko pa je “ravno prav”? Recimo na en deci vode-je koliko sode? Ti to delaš? Se ti obnese?
[/quote]

Dam na deciinpol, dva, od ene do dveh majhnih žličk, zmešam, da se stopi in šele zatem prelijem v želeno stekleničko. Poskusi, koliko je slano, če ti je preveč, dolij malo vode.
Dodajam še bor, pol žličke.
Za doma je večja steklenička, za s seboj manjša.
Včasih se malo zabaše, je treba stekleničko pretresti in pršilnik umiti, to je vse.
Se umijem, napršim na dlani in na mokro kožo namažem, tudi obraz, vrat, dekolte, popek, intimni predel npr.
Tako nikoli ne smrdi. Tudi noge ne, niti ni več glivic. Drugega sploh ne potrebujem več, niti nisem v strahu, da bi me izneverila. Res pa je, da se je prej treba dobro umiti.
S seboj nosim tudi zato, da si roke dezinfeciram, zobe umivam, po potrebi.
Če je koža zdrava, ne peče, niti oči. Če peče, je znak, da je vneta, se pa s tem hitro pozdravi.
Namesto, da bi bila koža suha, zategnjena, je prijetno mehka.

Se obnese, že leta. Povsod, tudi na potovanjih, na morju, kjerkoli.
Hecno je, če si umivaš usta z morjem, opaziš isti okus.

Imam vprasanje za uporabnice naravnih deodorantov in ce je med vami kaksen kemik, zdravnik, biolog ali kaj podobnega. Moja teorija je, da tudi kokosova mast ali olje ali etericna olja pod pazduho zapirajo pore in koza ne more dihati, telo pa ne preko potu cistiti. Kako je s sodo bikarbono? Kaksen je ucinek na pore? Zanima me odgovor koga iz stroke, ne pa tistih, ki ste to prebrale v reviji Zdravje.. tudi jaz sem v obdobju, ko imam strasne tezave z vonjem in dejansko ne pomaga nic, razen umivanje pod pazduho in kemija. Ker ce tudi naravne sestavine ne omogocajo ciscenja, so po mojem mnenju enako skodljive kot kemija..

Poglejte Aluminij, ne uporabljam deodorant in ne vem kako dišim.

Hvalahttps://magnesiumoil.net/magnesium-oil-benefits/

Prehrana, večkratno umivanje z antibakterijskim milom, vlažilni robčki, bombažna majčka, ki naj bo sveža vsakič, torej ja preoblačenje tudi… pa voda. Ananasov sok. Limonada. Meta, melisa. Nobenega alkohola.. in še in še. Vse se da, je treba poiskati vzrok smradu. Sem imela prijateljico, ki je imela podobne težave zaradi hormonov. Obup, cela slačilnica je smrdela za njo. Ona pa prekrivala vonj z raznimi deodoranti in parfumi, ne gre to tako. Koža mora imeti ugodno okolje, ne plastike in se mora zračiti, biti čista, paziti moraš na Ph… da ne porušiš ravnovesja. Manj kemije, več narave pa bo. Poskusi se tuširati z navadnim milom, ne s kremastimi in geli..

borotalco original-zelen v sticku ali borotalco mandarina v rollon-u.

Odgovor na objavo uporabnika
Aluminij, 19.12.2017 ob 09:10

Kupila sem si deo brez aluminija in alkohola. Potim se in se smrdim. Ce imam obicnega z aluminijem od Niveje ne smrdim in nimam flekov. Katerega mate vi?

Sem imela podoben problem  dokler nisem preizkusila naravnega deodoranta , ki je v bistvu uniseks deo , primeren za oba spola.

Uporabljam ga že več let.

Ni ravno poceni, ampak ga imaš kar nekaj časa kljub vsakodnevni uporabi.

Prisegam na ARM & HAMMER Essentials  z rožmarinom-v zadnjem času so nekaj spremenili embalažo, zato moraš gledat, da je z rožmarinom.

Če ga boš preizkusila  povej , kako si zadovoljna, ker me zanima ali se samo meni zdi tako dober.

jst sm tudi hotel to enkrat uprašat. moški kaj uporabljate?

Antiperspiranti in transpiranti so najboljši pa če se na glavo postavte. Ne vem, zakaj jih nisem prej uporabljala. Večinoma sem tiste deote v spreju brez aluminija, ampak tega tok našpricaš, ker je to res samo parfum. Največje sranje so pa res roll oni pa sticki, k se vse paca yuck. ?

Naravni potrjeno ne delujejo, poleg tega alkohol in eterične sestavine nenormalno dražijo. (Pa isto so samo parfum:). Tisti kristal ima aluminij, you bitches.? Pa tud ne deluje glih.

Za potenje rabite nujno aluminij, potencialno benzoil peroksid (potem ne rabite deota) ali AHA tonik (ki zniža pH). Vi si pa dajete sodo, ki zviša pH? Jesus:) Pa še kokosovo olje za boljše gojenje bakterij.

Priporočam ta benzoyl peroxide wash, če resno razmišljate o prekinitvi aluminija, sam se naroči samo v tujini. xd

Aja pol dajejo tok tega alkota v naravni deo, da vsaj nekaj kao ubije bakterije.:)

Aja pa aluminij ne povzroča raka. Nehajte te bedarije brat.

Aja še tisti antibakterijski sprej je – hipoklorit

Jaz imam vec teh deotov, po nobenem ne smrdim in noben mi ne povzroca tezav. Redno uporabljam Bocage in accord, nuxe in lavera limeta. Pa priloznostne npr chanel in druge.

Odgovor na objavo uporabnika
kaj pa peciva, 19.12.2017 ob 14:06

Moja koža je na sodo odreagirala zelo slabo in se ji ne približam več.
[/quote]

Kako pa prenašaš muffine, ki so vsi s sodo, pa peciva? meni se zdi, da je tole samo iskanje razloga, da ne bi poskusil. V resnici tole deluje super. Še na najstniške fantovske prešvicane smrdeče noge…

Tudi meni je soda pomagala, ko ni nič drugega pomagalo. Malo vode, malo sode, s to pasto pa sem se namazala pod pazduhe. Pa sem imela tudi reakcijo na masko iz sode tako močno, da sem bila več ur čisto rdeča.

Jaz že kakšni  2 leti uporabljam od Nivee roll on DEOMILK, ostale ne morem, ker potem dobim izpuščaje, ta mi pa osebno še najbolj odgovarja, + dobro zdrži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close