Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek B kompleks vitamini

B kompleks vitamini

Zdravnica mi je priporocala B kopleks in sem zasledila , da se mi je apetit povecal to mi zdaj ne ustreza ker ne morem kaj dost sportati mam problem z hernijo … ..lp

K svoji prehrani za dolgotrajnejšo sitost dodaj več zelenolistne zelenjave, zelja in stročnic.

Povečan apetit na začetku je normalen, v par dneh se bo to normaliziralo. Jemlji dalje, ker res pomaga pri herniji. Vse dobro.

Mogoče kdo ve: je res bolje B komplex jemati zvečer in zakaj? Hvala.

Sama sem ga vedno raje jemala zjutraj, ker me na nek način zbudi, česar pa zvečer ne želim.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Jaz jih uživam zjutraj po zajtrku, apetit se mi ni povečal, teža tudi ne. Kakšne težave pa imaš, da ti je priporočila B komplex?

Katere pa kupujete?
Gledam tele: https://www.lekarnar.com/izdelki/jamieson-b-kompleks-tablete

Ta, Jamieson je le blažev žegen. Stran vržen denar. Je le nek prehrambeni dodatek, povsem brez učinka.
Če hočeš, da ti pomaga, moraš nabaviti pravi B kompleks, ki se tretira kot zdravilo. Od Krke, naprimer.

Ta, Jamieson je le blažev žegen. Stran vržen denar. Je le nek prehrambeni dodatek, povsem brez učinka.
Če hočeš, da ti pomaga, moraš nabaviti pravi B kompleks, ki se tretira kot zdravilo. Od Krke, naprimer.
[/quote]

ok, a od Krke če so kot zdravilo – potrebuješ recept ali so v prosti prodaji?

sori se ne spoznam na to, ampak zakaj so od Krke boljši?

[/quote]

B komleks od Krke je tudi v prosti prodaji. Če plačaš, ne rabiš recepta.

B komleks od Krke je tudi v prosti prodaji. Če plačaš, ne rabiš recepta.
[/quote]

Ok
https://www.lekarnar.com/izdelki/jamieson-b-kompleks-tablete

Zakaj so pa Krkine boljše od Jameson?

Ok
https://www.lekarnar.com/izdelki/jamieson-b-kompleks-tablete

Zakaj so pa Krkine boljše od Jameson?
[/quote]

Preprosto. Od Jamesona so brez učinka, čeprav je posamezna tabletka po njihovi specifikaciji kar 3x močnejša.
Pojasnilo v lekarni je bilo osupljivo. Krkin proizvod se tretira kot zdravilo, Jamiesonov pa le kot prehrambeni dodatek.
Lekarne ta in podoben šrot prodajajo za to, ker se od tega živijo. Ovce smo pa itak le za striženje.

Preprosto. Od Jamesona so brez učinka, čeprav je posamezna tabletka po njihovi specifikaciji kar 3x močnejša.
Pojasnilo v lekarni je bilo osupljivo. Krkin proizvod se tretira kot zdravilo, Jamiesonov pa le kot prehrambeni dodatek.
Lekarne ta in podoben šrot prodajajo za to, ker se od tega živijo. Ovce smo pa itak le za striženje.
[/quote]

Kako pa veš da imajo Krkine učinek? Sori, ampak tvoja razlaga: “pojasnilo v Lekarni” ne zadostuje, glede na to da specifikacija Jameison kaže v prid le tem.

In kje imaš kakšno relevantno povezavo, da je Jameson brez učinka. Od lekarnarice? Sori, one so plačane od določenih proizvajalcev, da propagirajo njihove proizvode.

Od Krke B kompleks vsebuje cel kup enih nepotrebnih dodatkov: Pomožne snovi so povidon (E1201), laktoza monohidrat, koruzni škrob, smukec (E553b),
magnezijev stearat (E572) in para-aminobenzojska kislina v jedru tablete ter saharoza, smukec
(E553b), kalcijev karbonat (E170), arabski gumi (E414), rjavi železov oksid (E172), črno PN
(E151), sončno rumeno FCF (E110), tartrazin (E102) in makrogol 6000 v oblogi.

OK, nekatere so neškodljive, ampak zakaj bi pa kapsile šel barvat z azo barvili, ki lahko povzročajo alergijske reakcije in hiperaktivnost, pa presega moje zmožnosti razumevanja.

Kolikor je meni znano je tale B vitam iz Krke sitnetiziran, za Jameson sicer ne vem, piše da je iz naravnih virov. Sama uporabljam od Terranove, ki pa je izključno iz rastlinskih izvlečkov.

Same vsebnosti pozameznih vitaminov B skupine so sicer pomembne, vendar je še bolj pomembno, ali jih lahko telo sploh uporabi in če so iz naravnih virov so zagotovo bolj biouporabne kot pa sintetizirani v laboratorijih.

Kako pa veš da imajo Krkine učinek? Sori, ampak tvoja razlaga: “pojasnilo v Lekarni” ne zadostuje, glede na to da specifikacija Jameison kaže v prid le tem.
[/quote]
Enostavna razlaga. Imam neko specifično motnjo, ki mi jo uspešno odpravljajajo B kompleks tabletke. Segel sem po konkurenci, misleč, da bo dvojni učinek. Pol manj tabletk, ker naj bi bile močnejše in ne nazadnje, tudi cenejše. Že po nekaj dneh jemanja so se kronične težave pojavile, kot da sem povsem prenehal s terapijo. Takoj, ko sem zamenjal zdravilo za Krkin proizvod, se mi je stanje vidno izboljšalo in po enem tednu normaliziralo.
S to samougotovitvijo sem šel v lekarno po posvet, kjer mi je bilo pojasnjeno, kako in kaj.

Enostavna razlaga. Imam neko specifično motnjo, ki mi jo uspešno odpravljajajo B kompleks tabletke. Segel sem po konkurenci, misleč, da bo dvojni učinek. Pol manj tabletk, ker naj bi bile močnejše in ne nazadnje, tudi cenejše. Že po nekaj dneh jemanja so se kronične težave pojavile, kot da sem povsem prenehal s terapijo. Takoj, ko sem zamenjal zdravilo za Krkin proizvod, se mi je stanje vidno izboljšalo in po enem tednu normaliziralo.
S to samougotovitvijo sem šel v lekarno po posvet, kjer mi je bilo pojasnjeno, kako in kaj.
[/quote]
Bi bil tako prijazen, pa poveš, katere tablete od Krke jemlješ? Tudi jaz iščem kakšen dober b kompleks. Zdaj imam od Dm, pa ni ravno kakega izboljšanja. Rabim pa za kožne težave. Hvala. Aja, po kolikšnem času se ti je pri Krkinih pokazalo izboljšanje? Je en mesec že dovolj?

[/quote]
Ker se tudi jaz ukvarjam z nekaj nevrološkimi težavami, prosim, če lahko poveš katero motnjo odpravljaš s tem vitaminom?

Bi bil tako prijazen, pa poveš, katere tablete od Krke jemlješ? Tudi jaz iščem kakšen dober b kompleks. Zdaj imam od Dm, pa ni ravno kakega izboljšanja. Rabim pa za kožne težave. Hvala. Aja, po kolikšnem času se ti je pri Krkinih pokazalo izboljšanje? Je en mesec že dovolj?
[/quote]

Meni pomagajo te, v rumeni škatlici. https://www.ceneje.si/Izdelek/3514280/lepota-in-zdravje/prehranska-dopolnila/dopolnila-zdravje-imunost/krka-oblozene-tablete-b-complex-60-kos?gclid=EAIaIQobChMIq8HF2IXI1wIVVEAbCh3Eaw5yEAAYAiAAEgLiPvD_BwE
Zdravilni učinek pa se je pokazal že po enem tednu jemanja. Sam nisem opazil nobenih stranskih učinkov, kot tudi ne nekih drugih pozitivnih sprememb ne. Razen, da mi odpravlja sitno tegobo. To pa v celoti.
In ja, dovolj je tri, štiri dnevna pavza in težave se začno.

Afte v ustih. Precej huda, oz, razširjena oblika.

Jemlje oz. je kdo jemal Milgamo? Je bilo čutiti izboljšanje v nevrološkem smislu?

Jemlje oz. je kdo jemal Milgamo? Je bilo čutiti izboljšanje v nevrološkem smislu?
Jemljem 3 tablete dnevno in izboljsanje je neverjetno.po 1 tableti dnevno so bile bolecine se vedno prisotne

[/quote]

Vedno kupujem od Krke. V lekarni brez recepta.

Tudi sam imam hude kronične afte in ne najdem rešitve več. Poizkusil vse živo, nič ne pomaga. Nisem pa še poizkusil vitamin B12, ker naj bi pomanjkanje tega vitamina povzročalo afte. A je tale od Krke dober? Se res poznajo učinki na afte po tem vitaminu?

Tudi jaz kupujem od Krke B-compelex. A kupujem vedno na Hrvaškem ali v Bosni. Zakaj? Ker je tam ceneje. Zakaj je ceneje? Ker ga tam prodajajo kot prehrambno dopolnilo, pri nas pa kot zdravilo. Tako je to. Gre pa za popolnoma isti proizvod, od istega proizvajalca, v isti embalaži.

Je možno, da sem afte dobil od enega prenašalca? Sem homoseksualec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close