Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so nam NEljubljančani tako fovš, ker živimo v Ljubljani?

Zakaj so nam NEljubljančani tako fovš, ker živimo v Ljubljani?

Opažam, da so nam ti z dežele in manjših mest po Sloveniji, nenormalno fovš, ker živimo v najlepšem mestu na svetu.
Zaradi neizmerne fovšije in posledično velikih furstracij, ker oni ne živijo v LJ., vsak teden odpirajo teme, ki so negativno nastrojene proti nam – meščanom … pišejo ….kako ne bi živeli v Ljubljani, kako je grozno hrupna in umazana, baje tudi naravni zakoni na vasi tečejo bolj usklajeno kot pri nas …

Kaj menite moj dragi ljubljančani, zakaj so nam vsi tako fovš, ker živimo v Ljubljani?
Ne razumem tega, zakaj nas nihče ne mara, mi imamo pa vse redi?! 🤔🤑😤

Kdo pa je določil oz. kje piše, da je LJ najlepše mesto na svetu?

V Ljubljani so itak poklali največ Slovencev in naselili največ južnjakov. Ostali so samo janičarji in en janičar tudi vodi Ljubljano, pol janičar in njihovi gospodarji z juga.
Pa če si priznate ali ne, tako je.

kr mej beton ti nism nč fouš…. nedam narave za kirkol mesto

Jaz nebi zivela v lj. Kje v bliznji okolici komot. Se mi pa zdi da je okolica lj bolj agrarna kot kateri drugi slo… Ma ne vidis konjev, krav, lisic, srnjadi toliko kot okoli lj haha 😀

Do LJ imam 15 min, a grem po opravkih v ostala večja mesta. Ljudje so navadno manj zateženi in stvari se hitreje uredijo kot v LJ. V LJ samo takrat kadar mi ne preostane drugega.

Nič vam nismo fovš, samo kdaj pa kdaj pripomnimo kakšno na vaše vihanje noska.

Jaz pa zelo rada živim v Ljubljani. Ni prevelika, lahko jo prehodiš, še raje grem s kolesom. Rada hodim na koncerte klasike ali v gledališče, posedim na kavi, grem na Golovec, Rožnik, PST. Otrok gre lahko sam v glasbeno. Narave imam dovolj, res pa živim v hiši z vrtom. Vsi prijatelji, ki so se izselili ven iz Lj., so se zaradi cen. Zdaj seveda vsi hvalijo, je pa res, da se raje ukvarjajo z vrtom, meni pa to ne pomeni veliko. Mogoče so fouš zaradi vsakodnevne vožnje v službo, kaj vem. Vsekakor sem sama hvaležna, da imam možnost živeti tukaj. In ja, tudi meni se zdi najlepše mesti na svetu, pa jih nisem videla tako malo. Ima pa seveda vsak svoj način življenja in svoja veselja.

Jaz sem vam fovš samo zaradi sposobnega župana. Pred njim je bila Ljubljana res grdo mesto, zdaj pa sem vsakič jezen, ko pridem iz Maribora v Ljubljano in vidim napredek.

Pri nas pa en bolj nesposoben župan ko drug. Če ste pametni, postavite Jankoviču spomenik. Takega župana ne boste imeli nikoli več. Zapomnite si moje besede.

Tudi Maribor bi bil lahko lepo mesto, če bi imeli VSAJ enega sposobnega managerja. Tako pa same debile.

Zdaj je toliko sovrazno nastrojenih proti Lj, cez dva, tri mesece pa bodo vsi prihajali na lucke in bo neznosna gneča.

Fovs smo vam ker imate dzamijo in dzamijsko ulico.

Pustite te male vaske obrekovalce. Ko jih j

Na zivce jim gre afnasto ljubljansko narecje in fensi folk.. Nocejo pa razumet, da tist kar vidjo niso tapravi ljubljancani, ampak afne k se preselijo s kmetov in se delajo fine… In cefurji seveda. Tapravi se obnasamo cist skromno, ker smo navajeni ze od majhnega, da je to samo se eno mesto pac.

Kj bi bilo v Ljubljani tako posebno bleščeče lepega, da bi bila zato najlepše mesto. jaz sem študirala v Ljubljani in je nikoli nisem prav nič pogrešala, ko sem študij končala in zaključila z bivanjem tam.
Tako,da mogoče si pa samo nekateri Ljubljančani domišljate, da vam je kdo sploh fovš. jaz niti malo ne. meni ni Lj prav nič posebnega, se manj posebno lepa.

Se spomnite tega filma VESNA?
Takrat je bila Ljubljana še SLOVENSKA. Pa še 30 let……. kavarne, oblačila, urejenost- umetniki, Mrak, mlada leta Valiča, Ježka……… študenti, dijaki … SLOVENSKO!
Zlata ladjica, Turist. tržnica – res domače ……. ena sama prijaznost in varnost! Zabava ob reki…

Danes? Yugo mafija (ker Zokun potegne svoje) , čevapi in iz obrobnih stolpnic sama jugovina.
Kako je meni grda ta džamija. Čist en nov kompleks – oduren!
Pa top hotel v lasti jugo/mafije…….. pa vse plačljivo, hehe!

Me ne vidi Lublana

U ne Ljubljana zihr ne, sem pa večkrat tam, tudi lučke pridemo gledat hehe. Imam pa en drug kraj na uču, savinjčani-ke smo povsod lepo sprejeti :))

Ljubljana je prelepa.
Imamo zeleno reko Ljubljanico, mogočen grad, Špico, nebotičnik, veliko zelenih površin in rekreacijskih parkov (z vodenimi vadbami za odrasle), veliko tržnico, ki ima pestro ponudbo, ‘odprto kuhinjo’, živahno staro mestno jedro, pestro kulturno in zabavno dogajanje, polno malih kavarnic, slaščičarn in prestižnih restavracij s pogledom na ladijce, ki plujejo po reki …
Meščansko življenje poteka čisto drugače, kot pa na vasi…

In kar mi je najbolj všeč, Ljubljana iz leto v leto postaja bolj živahna …
Poletna Ljubljana pa nudi skoraj vse in še več … 😉

Kdo vraga avtorica ti je pa fouš, le skoz vam govorimo, da preden greste iz betonskega kurnika kam v naravo, se naučite obnašat in se zavedajte, da tam ni nič vašega in da mora za vami ostat tako kot je bilo preden ste prišli. Ne pa ad beremo take tu, da se ima ona pravico igrat s cuckom na sred travnika, ker travniki tako niso od nikogar, da bi morali lastniki krav na planinskih pašnikih plačat kazni, ker krave tam nimajo kaj iskat, kjer se one sprehajajo s cucki in jih krave ogrožajo, da po gozdovih lahko počno kar hočejo, saj niso od nikogar in so javno dobro…

Tudi jaz rada živim v Ljubljani. Seveda mi je všeč tudi narava, še posebej mi je všeč način naseljenosti Slovenije – ker so poseljeni vsi kotički in v teh kotičkih najdeš zelo srčne ljudi. Zlobne komentarje o Ljubljani in njenih prebivalcih pa dajejo tisti, ki jih dajejo vedno, povsod, o vsem in vsakem. So pač taki ljudje. Okrog takih je treba narediti velik obvoz. Žal pa se s tem, ko jih sprejemamo in prepuščamo njihovim frustracijam, nočejo sprijazniti in buzerirajo kar naprej. Eh ja.

Jaz mislim, da imaš ti hude probleme sama s seboj. Razišči pri sebi kaj te v resnici razjeda.
Mimogrede, Ljubljana je daleč od lepega mesta….

No ja, tako enostavno pa spet ni, ne? Zaradi nerazgibanega in zelo omejenega življenja ima mesto pač veliko število popolnoma nevzgojenih ljudi na najnižji ravni, ki potem ko gredo vsake toliko ven iz betonskega kurnika, se obnašajo kot majmuni in kot da je vse njihovo in obstaja le za en dan, ko so oni tam. Niso pa vsi taki. In azgotovo, da je Ljublajna lepa kot ena zgoraj opisuje, ne more pa mesto imet vsega kar privlači človeka.

No ja, tako enostavno pa spet ni, ne? Zaradi nerazgibanega in zelo omejenega življenja ima mesto pač veliko število popolnoma nevzgojenih ljudi na najnižji ravni, ki potem ko gredo vsake toliko ven iz betonskega kurnika, se obnašajo kot majmuni in kot da je vse njihovo in obstaja le za en dan, ko so oni tam. Niso pa vsi taki. In azgotovo, da je Ljublajna lepa kot ena zgoraj opisuje, ne more pa mesto imet vsega kar privlači človeka.
[/quote]

Seveda. Če so na podeželju zlobni in nevzgojeni ljudje, so seveda tudi v mestih. Pravim pa tudi, da so nekateri ljudje pač taki (ne glede na to, kje in kako živijo).

Ne gre za to, da smo vam fovš. Gre za to, da je vse centralizirano na Ljubljano. Včasih so nas prepričevali, da gre ves denar v Beograd in da bo po osamosvojitvi ostal za nas, Slovence. V resnici ga ni ostalo nič več za periferijo, samo novi in novi uradi, obvoznice, ministrstva, urejeno staro jedro… vse v Ljubljani. Lahko je županu biti sposoben, saj ima na voljo davkarska sredstva cele Slovenije.
Najhujše je po mojem mnenju to, da morajo bolni ljudje po vsak dr.e.k hodit v Ljubljano.

Mislim, da vam ni noben fovš. Večina ljudi živi točno tam kjer želijo in v samem centru skoraj nihče več. Večino so študenri in najemniki, ki čez vikend spizdijo iz mesta. Mesto ima svoj čar in prednosti, vendar pa bivati v njem ni enostavno oz. Bom rekla tako ni za vsakogar. Z avtom ne prideš do stanovanja, polno turistov, ljudje se navidezno poznajo………

Jaz ti zagotovo ne zavidam in ne pigrešam Ljubljane. Morda pridem enkrat poleti in enkrat pozimi malo naokoli.

fouš smo vam zato, ker ob vsakem lepem vremenu hodite s svojim rjavečim plehom na kmete

V tisto grdobijo, polno pijancev?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close