Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so nam NEljubljančani tako fovš, ker živimo v Ljubljani?

Zakaj so nam NEljubljančani tako fovš, ker živimo v Ljubljani?

kaj za vraga potem počneš vsak vikend in ob vsaki drugi priložnosti v najbolj zahojenih vukojebinah? si komu folž za mir, naravo in še vse kar spada zraven, da ne moreš preboleti svojega malomeščanskega životarjenja?

Razlika je kje živim in kam hodim v prostem času.
Če živim v mestu to ne pomeni, da ven iz mesta ne smem.

No sama sem rojena skoraj v centru Ljubljane, odraščala in živela sem v hiši, v kateri so še vedno moji starši. Potem pa sem se odselila skoraj na vas. Nam nič ne manjka, smo pa veliko pridobili. Manj onesnaženja, manj hrupa, manj neznancev okoli tebe. Ljudje v uradih so bolj prijazni kot v Lj. Prepričana sem, da je celo mamina zelenjava z vrta v Lj. onesnažena, kar preberite kako je zastrupljena prst v Tivoliju, kamor vodite otroke na meščansko druženje.
Ma ni ga čez naravo in čisto okolje. Res ne.

Seveda je prst v Ljubljani bolj onesnažena kot v mestu, a po drugi strani vsebuje manj pesticidov, umetnih gnojil in ostale svinarije, ki jo kmetje polivajo po travnikih, poljih in njivah.

Seveda je prst v Ljubljani bolj onesnažena kot v mestu, a po drugi strani vsebuje manj pesticidov, umetnih gnojil in ostale svinarije, ki jo kmetje polivajo po travnikih, poljih in njivah.
[/quote]
to ti misliš, če se samo spomnim, kako so moje ta mestne sosede polivale po vrtovih strup za plevel, pa umetna gnojila posipala, ker hlevski gnoj smrdi 🙂

Fous so po enaki mentaliteti, kot so fous tudi sosedu, ker ima novejsi avto….

Ampak.

Dokler bo toliko smradu, kot ga je, ne more bit najlepse mesto po nobenih merilih. Ampak zupan se boji konkretno zarezat v promet in kurisca. In dokler bo tako, je Ljubljana jeseni in pozimi kvecjemu najbolj smrdljivo mesto na svetu, ne pa najlepse.

kaj za vraga potem počneš vsak vikend in ob vsaki drugi priložnosti v najbolj zahojenih vukojebinah? si komu folž za mir, naravo in še vse kar spada zraven, da ne moreš preboleti svojega malomeščanskega životarjenja?
[/quote]

Vikend je 2 dni v tednu (če res verjameš, da pa ravno vsi vedno rinemo/jo ven iz mest). Dnevni migrantje pa v to grozno grdo mesto rinejo/te 5 dni v tednu :p

Vikend je 2 dni v tednu (če res verjameš, da pa ravno vsi vedno rinemo/jo ven iz mest). Dnevni migrantje pa v to grozno grdo mesto rinejo/te 5 dni v tednu :p
[/quote]
Zakaj se tako blamiraš? Ali pa si morda res tako butasta , da ne razumeš. Če je služba v Ljubljani, gre dnevni migrant v Ljubljano. Tako enostavno je, a tebi nikakor ne zleze v betico…

Zakaj se tako blamiraš? Ali pa si morda res tako butasta , da ne razumeš. Če je služba v Ljubljani, gre dnevni migrant v Ljubljano. Tako enostavno je, a tebi nikakor ne zleze v betico…
[/quote]

Hm….bi bilo boljše, da si tiho.

Yo_, dobro si to ugotovila. 🙂

[/quote]
Zakaj tako težko prenašate ljudi, ki imajo drugačno mnenje od vašega?

[/quote]
Res? Očitno imata obe veliko pojma o dnevnem migrantstvu na delovna mesta v razvitih državah. Očitno mislita, da medicinske sestre, ki včasih prespijo v avtu zaradi turnusa in ker ne želijo izgubiti zastonj parkirnega mesta, to počnejo, ker so Ljubljančanom fouš njihovega belega mesta?
Yo je živi dokaz, da mesto prebavi vse, pametne in neumne.

Zakaj tako težko prenašate ljudi, ki imajo drugačno mnenje od vašega?
[/quote]

Meni ni težko prenašati ljudi, ki imajo drugačno mnenje od mojega. A je tebi? Podjebavanje je pa druga zgodba, tu pa pičim nazaj.

Res? Očitno imata obe veliko pojma o dnevnem migrantstvu na delovna mesta v razvitih državah. Očitno mislita, da medicinske sestre, ki včasih prespijo v avtu zaradi turnusa in ker ne želijo izgubiti zastonj parkirnega mesta, to počnejo, ker so Ljubljančanom fouš njihovega belega mesta?
Yo je živi dokaz, da mesto prebavi vse, pametne in neumne.
[/quote]

Ali karkoli od tega, kar si napisalo o dnevnem migrantstvu, postavi na laž to, kar je napisala Yo_?

Meni ni težko prenašati ljudi, ki imajo drugačno mnenje od mojega. A je tebi? Podjebavanje je pa druga zgodba, tu pa pičim nazaj.
[/quote]
Nikakor ne gre za podjebavanje, pač pa za jezo, ker osebek yo nikoli ne manjka povedati, kako zelo ji gredo na živce vsi tisti, ki ” smrdijo” po zaledju. Pri čemer pa kaže, da niti najmanj ne pozna dinamik in pravil ekonomije.
V vseh mestih so prisotni dnevni migrantje. To ni nič nenavadnega in nima popolnoma nobene povezave s tem, ali rad hodiš tja, ali ti je samo mesto všeč, ali ne. Kdor misli, da se vozijo v mesto zato, da bodo “dihali prestiž “, kaže samo lastno neumnost.

Ali karkoli od tega, kar si napisalo o dnevnem migrantstvu, postavi na laž to, kar je napisala Yo_?
[/quote]

1. Če že hočeš biti kulturna, uporabi kombinacijo moškega in ženskega spola.
2. Antipatija, ki jo Yo goji do nemeščanov, je dobro znana na tem forumu, če pa že izrecno govori o dnevnem migrantstvu, naj se poduči v tej smeri. Vikend izleti so fakultativni, potreba po delovnem mestu ne.

[/quote]
Po mojem opažanju, ne glede na trivialnost je precej pikanja, nadmudrivanja, zabijanja… Če ni argumentov, zgovarjanje na višje dobro. Klicanje cenzure…

Nikakor ne gre za podjebavanje, pač pa za jezo, ker osebek yo nikoli ne manjka povedati, kako zelo ji gredo na živce vsi tisti, ki ” smrdijo” po zaledju. Pri čemer pa kaže, da niti najmanj ne pozna dinamik in pravil ekonomije.
V vseh mestih so prisotni dnevni migrantje. To ni nič nenavadnega in nima popolnoma nobene povezave s tem, ali rad hodiš tja, ali ti je samo mesto všeč, ali ne. Kdor misli, da se vozijo v mesto zato, da bodo “dihali prestiž “, kaže samo lastno neumnost.
[/quote]

Pa daj noooooo. Cel teden se že rolajo teme tukaj, kjer je enkrat v naslovu, da so neljubljančani fovš ljubljančanom, drugič pa, da so ljubljančani fovš podeželcem. Ker ni res ne eno ne drugo (razen v kakšnih zoprnih primerkih ljudi, ki jih najdeš povsod, na tem portalu pa sploh), se pač skuša potlačit tako podjebavanja v eno kot v drugo smer.

Fouš sem, ker imajo več možnosti, izbiro glede izobrazbe. Univerz ko dreka.
Študentsko življenje tudi na zastonj. Plačilo štuenta, če ga sploh dobiš, ni mačji kašelj, če so doma nizki dohodki, ali en starš brezposeln. Študent pa mora tudi nekaj jest.
Ko končajo faks, imajo večjo možnosta za zaposlitev. V naši državi je še vedno centralizacija.

Po mojem opažanju, ne glede na trivialnost je precej pikanja, nadmudrivanja, zabijanja… Če ni argumentov, zgovarjanje na višje dobro. Klicanje cenzure…
[/quote]

Jap. Tudi jaz opažam podobno, sama se pa temu skušam izogibati (in predvsem izražati zgolj svoje mnenje, če ga o neki temi pač imam), razen, če imam vsega naštetega dovolj in sem ravno vstala z levo nogo. Potem se pa začne debata na višjih obratih. Simpl.

1. Če že hočeš biti kulturna, uporabi kombinacijo moškega in ženskega spola.
2. Antipatija, ki jo Yo goji do nemeščanov, je dobro znana na tem forumu, če pa že izrecno govori o dnevnem migrantstvu, naj se poduči v tej smeri. Vikend izleti so fakultativni, potreba po delovnem mestu ne.
[/quote]

Tudi izleti v trgovske centre so fakultativne narave 😉
Je pa moja antipatija še vedno na dovolj nizki stopnji, da ne odpiram podobnih tem. Za razliko od tistih bolj empatičnih in simpatičnih.

nisem ljubljančanka ampak vam nisem čisto nič fouš 🙂 med časom študija sem z muko živela v ljubljani, če se je le dalo sem že sredi tedna pobegnila domov 🙂 Res ni mi všeč ves ta beton, gužva, ta živčnost, ljudi, nenehno hitenje. ljudje tako nedostopni, tečni… spomnim se ko smo s kolegi včasih hodili v Topa, tiste ljubljančanke so prov iz viška gledale druge ženske, če smo iz drugih koncev kao nismo tolk vredne kot one.
Pa tudi danes če imam kakšen opravek v Lj, grem po pravici povedano z muko tja. Ne rečem, je lepo mesto ampak meni ne ustreza. Ne menjam svojega malega mesta za nobeno ljubljano 🙂

Odpiraš jih mogoče res ne, oglasiš pa se v vsaki od njih.

Joj, tule bi se dalo pa tak dober pikast odgovor napisati…. :-))

Niti ne. Sicer pa ne vem, po katerem ključu bi ti bila na mestu komurkoli diktirati, v kateri temi se lahko oglasi in v kateri ne. Lahko me tudi mirno ne bereš, kar ni težko, ker se za razliko od nekaterih ne pojavljam pod neštetimi nicki.

Tudi meni gre na živce, da so tile kmetički tako zavistni in fovšljivi. Sama sem ponosna Ljubljančanka in v Ljubljani ne zaznam nobene fovšije. Ta pride od raznih zahojenih ljudi iz dolgočasnih vasi, hribov. Verjetno jim je dolgčas, pa zganjajo hudobijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close