Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Meja dohodka za subvencijo najemnine

Meja dohodka za subvencijo najemnine

Denimo, da oseba živi v tržnem stanovanju (30^m) z najemnino 300€. Ali in približno koliko subvencije mu pripada, če ima npr. neto dohodek 700€? Ali pa 1000€? Kaj pa, če je brez dohodka?

Sprašujem po konkretni številki, ker je uradna definicija namerno zastavljena tako, da se lahko samo praskaš po glavi.

Csd ve, vprašaj tam.

http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/socialna_zakonodaja/subvencija_za_najemnine/

Jao, v prvem postu lepo piše: ker je uradna definicija namerno zastavljena tako, da se lahko samo praskaš po glavi

Sicer pa želim informacije ‘direkt s terena’ in ne od javnih služabnikov s CSD.

Zračunaj si, ne?

p.s. Sicer pa na uč, glede na omenjeni dohodek, nič.

Lahko prosim kdo pomaga z nasvetom iz prve roke?

S takim dohodkom ne bo subvencije.

Saj 700€ je že blizu minimalca. Potem je to namenjeno bolj brezposelnim in prejemnikom socialnih transferov?

Recimo potem, da je nekdo na socialni pomoči in dobiva 300€, najemnina je tudi 300€, kolikšen del je subvencioniran takole od oka?

Dejansko se ti niti prebrat ne da besedila na linku in meniš, da ti ga bo kdo tolmačil?
Madona, smo na komot.

Sicer pa ja, prav si razumela. Subvencija najemnine je eden od socialnih transferjev.
Ali si mislila, da greš v najem, pa ti država najemnino plačuje?

Kaj ti ni jasno? Če ne veš zneska, ti sploh ni treba ničesar pisat.

Zakaj jo napadate?
Naslednji odstavek je prekopiran iz zgornjega linka. Nisem ravno pri neumnih, ampak tako skrotovicenega stavka tudi jaz ne razumem. Ga zna kdo prevesti v uporabno obliko? Mogoce tiste, ki ste v tej temi najbolj jezicne?

Meje dohodka
Meja dohodkov za ugotavljanje upravičenosti do subvencije najemnine je ugotovljeni dohodek najemnika in oseb, ki so navedene v najemni pogodbi, ki ne presega višine njihovega minimalnega dohodka, povečanega za 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ugotovljenega dohodka in za znesek neprofitne najemnine, ali za znesek priznane neprofitne najemnine pri tržnih in hišniških stanovanjih.

Drzava vam placuje del vrtca, placuje knjige v knjiznih skladih, subvencionira hrano solarjev ali jo celo placa, vasim otrokom nudi studij zastonj, studentom suvencionira ajemnine in hrano, dolocene dokumente vam da zastonj, ne samo revezem, ampak tudi lenuhom placuje socialno podporo in vam vsem placuje se marsikaj. Zakaj se potem cudite, da ta mladi mislijo, da drzava subvencionira tudi najemnino? Saj razmisljajo cisto logicno. Slej ko prej bodo od drzave pricakovali, da placa tudi spodnje gate.

Drzava vam placuje del vrtca, placuje knjige v knjiznih skladih, subvencionira hrano solarjev ali jo celo placa, vasim otrokom nudi studij zastonj, studentom suvencionira ajemnine in hrano, dolocene dokumente vam da zastonj, ne samo revezem, ampak tudi lenuhom placuje socialno podporo in vam vsem placuje se marsikaj. Zakaj se potem cudite, da ta mladi mislijo, da drzava subvencionira tudi najemnino? Saj razmisljajo cisto logicno. Slej ko prej bodo od drzave pricakovali, da placa tudi spodnje gate.
[/quote]

Komu vam? Ne koristim ničesar od tega.

http://www.delo.si/novice/slovenija/neprofitna-najemnina-lahko-odnese-pol-ali-le-desetino-place.html

Ker je meja nekje na 530 €, samska oseba s 700 € ali več ne more dobiti subvencije.
Tisti brez dohodka lahko dobi do največ 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višine neprofitne najemnine za primerno veliko stanovanje na določenem območju.

Koliko sem jaz uveljavljala subvencijo najemnine je bilo takole. Plača 1000 ( izplačilo z vsem skupaj, ne gledajo bruto neto ipd) plus otroški 70 EUR je 1070. 30 procentov torej dobijo od dohodka, pri meni nekaj več kot 320eur. Meja minimalnega dohodka za dve osebi CC 550 EUR, k temu pristejejo mojih 30 procentov, torej nekaj čez 320 EUR, plus najemnino pri meni je to 200eur, dobiš CC 1120 EUR, odstejes mojih 1045 EUR ki jih mesečno dobim in imaš višino subvencije. Tako laično. Subvencija je torej teoretično 75 EUR. Sicer se meni štejejo bozicnico, regres in otroške v tujini ( sem zaposlena v tujini) in mi subvencija ne pripada. Ampak izračuni gredo pa kot sem opisala, štejejo pa res vse dohodke, tudi nepremičnine ki presegajo dovoljeno vrednost, dražje avte ipd.

Mene pa zanima,kako sploh priti do subvencije?
Najprej greš na lov za tržnim stanovanjem,potem pa obvestiš csd ali kako?Mislim,da imam malo prednosti,saj sem že 3krat kandidirala za neprofitno in bila na prednostni listi.Prosim za pojasnilo.Hvala.

Ja… Prijavit se moraš na razpis, da ti pripada subvencija…. Po novem moraš bit na prednostni listi….

Kar se tiče višine subvencije, jaz sem bila prejemnica denarne socialne podpore… Najemnina za garsonjero je bila 200 EU…. Csd  oziroma občina je subvencionirala 150 EU, 50 EU sem sama plačevala… Plus stroški… Ki so bili že takrat izredno visoki zaradi ogrevanja na elektriko

To mene tudi zanima..zelo..Sam moram iti na lice mesta vprašati , torej csd..

Super si dobila,..Da je meni dobiti kaj takega..

Zakaj se najemodajalci potem tako zelo ustrašijo, ko slišijo za subvencijo najemnine? Ker ne morejo oddajati na črno, saj občina, ki plača subvencijo, najemodajalčev celoten prihodek (napisan v najemni pogodbi, ki jo je potrebno priložiti kot dokazilo) predoči FURS-u???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close