Odpreti poštni predal ali poštno ležeče – ker mi tašča odpira in bere pošto
Tašča vedno iz našega nabiralnika vzame piošto in jo odpre in prebere. Moram bit tiho, ker sem prišla samo s potovalko k hiši. Iščem način, da se temu izognem.
A se da na pošti organizirat, da dobiš predal ali pa da se pošilja na poštno ležeče, da bi šla potem jaz sama iskat svoje stvari? In koliko približno to stane?
Hvala!
Tudi meni je tasca odpirala posto. Sva z mozem namontirala se en nabiralnik za naju ampak je vcasih postar vrgel vse skupaj v 1 (tascin) nabiralnik in je spet bila odprta posta, ko sva prisla domov. Izgovori pa so bili, da je spregledala ime in je videla samo priimek, bla, bla. Potem pa sem 1x sama sebi poslala posto z belim prahom (moka) in se je ful prestrasila. Od takrat 5x pogleda, da odpre pravo (svojo) posto
Prevzem vsake poštno ležeče pošiljke (če je tako naslovljena) te stane pribl. evro.
Imajo tudi storitev, da na tvoj naslov naslovljeno pošto zadržijo do 30dni kot poštno ležeče in jo prevzemaš na pošti. Kar stane nekaj več.
Glede najemnine poštnega predala ne vem točno. Tukaj nekaj pišejo, da naj bi bil celo zastonj, vendar moraš dobiti vsaj 10 pošiljk na dan.
Poštni predal verjetno ne boš uspela najeti, saj pošta zahteva, da prihaja na naslov pp vsak dan 10 ali več pošiljk, ne vem pa, kako je v vašem kraju. Poštno ležeče je odlična rešitev, z osebnim dokumentom skleneš pogodbo s pošto za 1 leto, stane nekaj manj kot 5 eur in vsako svojo pošiljko tudi z osebnim dokumentom prevzameš in podpišeš prevzem.
Obstajajo neke take zadeve: https://www.posta.si/Documents/Spletni{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20obrazci/Naslovnikovo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20narocilo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20-P-74.pdf
Pod točko 4: pošta hrani tvojo pošto kot poštno ležeče do 30 dni. Razen priporočeno pošto, se mi zdi. Pa mislim, da ni strašno drago.
Jaz se pa vseeno sprašujem, ali bo pošta to upoštevala, ali pa uslužbenka/poštar pač pogleda naslov in odnese tja, kamor piše, tako kot nosijo že petdeset let. Po mojem je treba it na pošto in tam lepo povedat, da imaš probleme s taščo, ki ti izbrska pošto iz kaslca. To je podatek, ki je zanimiv in se bo razširil med uslužbenci, sploh če tvojo taščo poznajo.
poštno ležeče, greš na pošto, in se zmeniš, plačaš cca. 5-6 eur in vso pošto ki je za tebe obdržijo na pošti 30 dni, da jo prideš iskat.če pa je ne prideš iskat v 30 dneh ti jo dostavijo v nabiralnik.Plačaš 1x leto.Drugače pa če želiš podaljšat, greš predno ti poteče tja in plačaš ter podaljšaš.Meni je to super in imam tako že nekaj let.Se je mogoče na začetku prvih 14 dni dogajalo, dokler se poštar ni navadil, da je še kako pismo priromalo v nabiralnik, pa sem šla na pošto in prosila, da se to več ne dogaja ker imam poštno ležeče.
Forum je zaprt za komentiranje.