Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odpreti poštni predal ali poštno ležeče – ker mi tašča odpira in bere pošto

Odpreti poštni predal ali poštno ležeče – ker mi tašča odpira in bere pošto

Greš na pošto, se zmeniš da vsa pošta, ki je za tebe prihaja na poštno ležeče, plačaš cca. 5-6 eur in velja celo leto.Če želiš pred potekom pogodbe greš podaljšaš in to je to.Pošta za tebe čaka na pošti 30 dni, če je ne dvigneš v tem času, ti jo poštar prinese domov.Včasih na začetku še dobiš kako pismo domov, pa greš povedat na pošto, da se to še vendo dogaja, kljub temu, da si plačala in zahtevala poštno ležeče in potem ni več težav.SImpl je in jaz to uporabljam že nekaj let.

Samo meni res ni jasno, kako lahko živiš pri ljudeh s katerimi se ne moreš zmeniti niti tako osnovne stvari, kot je neodpiranje osebne pošte.

Ne vem no. Jaz sem od doma navajana, da striktno vsak odpira samo pošto, ki je naslovljena nanj. In tega se držim tudi sedaj. Sicer včasih doprem tudi kakšno pošto, ki je naslovljena na moža, ampak ga vedno prej vprašam, če lahko.

Na pošti se zmeni, da tvojo pošto zadržijo poštno ležeče. Skleneš 1 letno pogodbo, plačaš okrog 7 €. Vem, da ni drago, sem urejala preteklo leto, v kraju, kjer imam stalno prebivališče. Srečno

Tajnost pisem je drugače ustavna kategorija. To pomeni najvišja stopnja zakonodaje oziroma predpisov v RS.

Je pa res, da če ti tašča ne le odpira pisma, temveč jih celo izbrska ven (če je temu res tako in tistega ni napisal kak uletavec v temo), se je za vprašati, če vama je tam za živet. Ker danes je pošta, kaj bo pa jutri? Kaj počne v času, ko te ni doma, ti šteje nogavice in išče morebitne luknje v njih? Res ne razumem, a če se ji ne da dopovedati, je za razmisliti, kaj sploh počneta tam.

Vem, da se ti zdi, da sta ful prišparala, ker sta pri tašči. In misliš si, da vama drugače skorajda ne bi šlo.
motiš se. To pa zato, ker ti živcev ne bo poplačal noben prihranjen denar.
Sama sem v mansardi in iz leta v leto me ta ‘nadzor’ tašče in tasta bolj moti. Pošto je odprla le nekajkrat, ker je kao mislila, da je na tasta je bilo pa na moža/sina. pri meni se s tem ne more vleči ven, ker nimam moževega priimka in tako nima izgovora.
Dobronamerno ti govorim – odselita se.
Vse prednosti, ki jih zdajle vidiš ne odtehtajo slabih stvari, res ne.
Glede na to, da se možu to ne zdi problem, boš tudi za druge stvari težko kaj dosegla. Kaj bo ko ti bo uletavala ko boš doma z otrokom, motila vajin ritem, dojenje … mož pa ne bo želel posredovati in te zaščititi?
Res, ni vredno. Hudo je, ko se po več letih zaveš, da tvoj dom ni dom pa čeprav so tam tebi ljube osebe je zraven vedno še ena senca tašče – njenega nadzora, vtikanja, komentarjev, teženja itd.
Pa še to – ne bo boljše, ne, še slabše bo z leti.

boljše bi bilo, če spokata – tašča si očitno tega želi. mogoče bo finančno težje za vaju, ampak živeti z nekom takim je zelo stresno in ti čez čas načne zdravje. in ker je zdravje vedno bolj pomembno od financ oz. udobja, je sigurno boljše če gresta kam drugam.

Še to dodam – ne le, da je zdravje pomembnejše od financ, če dejansko pride do bolezni, praviloma potrebuješ denar za nekatera zdravila, zdravo prehrano, preglede. In do bolezni lahko v tako stresnem okolju zelo hitro pride, se lahko hitro začne poznati na zdravju in bo tisti denar, ki bi ga lahko zapravila za svoje stanovanje, šlo v nakup medicinskih preparatov in samoplačniških pregledov. Na koncu boš še vedno pri tašči, brez denarja in s sesutim zdravjem.

Sam veliko naročujem rabljene čevlje, zokne in perilo od punc in me zelo zanima anonimen predal saj nočem da stara vešča zve da kupujem to od dvaindvajsetletnic, za staro veščo seveda mislim mamo.. Podatki poštnega predala še vedno ne morejo biti anonimizirani, kajne, prav neudobno mi je ko me vsaka vpiše v FB ko jo prepričam v kak tak nakup.

Pojdi k enemu odvetniku in ti naj napiše eno pismo, pa tudi na policijo, kakšne so zagrožene kazni za odpiranje tujih pisem, pa jih prosi, da ti te razlage pošljejo po pošti, lepo vse poštempljano. Potem si pa naj stara iz kaslca direkt prebere, verjetno se bo usrala. Vredno probat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close