Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaksne stole izbrati

Kaksne stole izbrati

Kupujem stole za jedilnico. Gledam te nihajne iz dipo reklame za 49eur. Kovinsko ogrodje in obleceni v skaj ,razlicne barve.
Ima kdo kaj izkusenj z njimi?
So dovolj trdni?
Kaj pa na splosno nihajni stoli?

Kupite kvalitetne lesene stole, ti nihajni so klump.

Meni osebno so všeč taki v toskanskem stilu.

Izogibajte se stvarem, ki so narejene iz skaja, ker čez čas se pokažejo kot razpoke in kasneje se začne lupit, ter se tako “mrvi”, kot drobtine od kruha. Moje mnenje je tako, da nikdar in nikoli več si ne bi omislila stvari iz skaja.

Vzemi kakovostne lesene stole, brez tapiciranega sedeža. Potem daš gor blazinice, ki jih po potrebi zamenjaš.

Meni je zelo žal, da sem vzela tapecirane, pa je kakovosten material, samo je bež barva in jao …

Najprej glej, kaksen je prostor. Nasa kuhinja plus jedilnica plus dnevna ima 40m2 in je res zelo odprt in svetel prostor, malo pohistva, ampak stoli s polnim naslonjalom ga zaprejo, prenapolnijo in meni to ni vsec.
Baje so ti nihajni stoli bolj tako, se znas prekucnit na nos, ce ne sedis pri miru.
Mi sicer nimamo stole iz polenga lesa, so pa dober priblizek in ce bi kupovala nove, bi kupila polni pravi les.
Tapicirano sedalo ni problem, nadi so stari 7 let, cez imam itak blazine in so bela sedala cista in ohranjena.

Imam muralesove stole – od vseh mogočih so bili ti najudobnejši.
http://www.murales.si/p-521-stol-9300-hrast.aspx

Imam muralesove stole – od vseh mogočih so bili ti najudobnejši.
http://www.murales.si/p-521-stol-9300-hrast.aspx%5B/quote%5D
Tudi jaz sem si ogledovala njihovo ponudbo na spletu. Zal nisem nasla nobene cene. Koliko priblizno stane njihov stol?

Odsvetujem. Mi smo jih kupili, ker se je mudilo in so bili v salonu poleg mize. Da saj so v redu. Cez cas so se zaceli luscit, vijaki pa popuscat (v naslonjalu), tako je nekega dne tast na obisku koncal v steni za njim in sama sreca da se ni polomil. Po hitrem postopku smo potem kupili lesene na 4 nogah, kar nam ustreza tudi zaradi roombe, ki je prej nasedla na saneh, torej na ukrivljeni cevi in smo tako morali vsako jutro dvigovat vse stole na mizo. Zdaj gre roomba med nogami, stabilnost je 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} boljsa. Sem zadovoljna. Leseni in leseno sedisce. Dobro za vzdrzevanje, ceprav so tezji od prejsnjih. Smo podlozili nogice, da ne drsajo parket. Smo pa kar iskali, ker so leseni stoli zelo radi klasicnih ali nekam starinskih oblik, moderni so pa KAO dizajnerski in s tem gres z min 300/1 stol. Dobili smo super kompromis, odlicne kakovosti, solidno sodobne oblike, ki gre z nasim pohistvom za spodobno ceno. Ce pustis kontakt ti povem kje. Ne zelim delat reklame oz bit obtozena. Od tega nimam koristi namrec in ne zelim je imeti, lahko pa delim dobro izkusnjo.

Za to ceno ne more bit kvaliteta.

Po moje so kar dragi…. Če klikneš na “akcije” vidiš, da stol v akciji stane 110 €.

Po moje so kar dragi…. Če klikneš na “akcije” vidiš, da stol v akciji stane 110 €.[/quote]
Ja, niso poceni. So pa kvalitetni in udobni.

Po moje so kar dragi…. Če klikneš na “akcije” vidiš, da stol v akciji stane 110 €.[/quote]
Ja, niso poceni. So pa kvalitetni in udobni.[/quote]

Muralesovi stoli so super. Jih imamo in sem ful zadovoljna. Tudi miza je ok.
Je pa drago. En stol je bil 150 – 160 €, ne vem vec tocne cifre.

Za ceno moraš pisati po e-pošti, navedi artikel in ti bodo poslali cene. So zelo visoke (cena stola je čez 100 evrov), jaz sem dala za mizo in šest stolov več kot 1000 evrov, ampak zgleda, da bodo za večno. Stoli so tudi tapecirani, ampak so po dveh letih še vedno takšni kot ob nakupu. No, če imaš majhne otroke, je pa vprašanje …

Za ceno moraš pisati po e-pošti, navedi artikel in ti bodo poslali cene. So zelo visoke (cena stola je čez 100 evrov), jaz sem dala za mizo in šest stolov več kot 1000 evrov, ampak zgleda, da bodo za večno. Stoli so tudi tapecirani, ampak so po dveh letih še vedno takšni kot ob nakupu. No, če imaš majhne otroke, je pa vprašanje …[/quote][/quote]

Za ceno moraš pisati po e-pošti, navedi artikel in ti bodo poslali cene. So zelo visoke (cena stola je čez 100 evrov), jaz sem dala za mizo in šest stolov več kot 1000 evrov, ampak zgleda, da bodo za večno. Stoli so tudi tapecirani, ampak so po dveh letih še vedno takšni kot ob nakupu. No, če imaš majhne otroke, je pa vprašanje …[/quote]Stoli iz linka so res kvalitetni. Jih ima moja mami točno take že več kot 30 let. Sedalo je seveda že zamenjala. Les pa je še vedno lep. To so res kvalitetni stoli.

Časi, ko se je kupovalo pohištvo za 30 let, si že zdavnaj mimo. Zakaj bi želela toliko let imeti ene in iste stole in mizo, če lahko menjam pohištvo na nekaj let – pač ko vidim kaj lepega in si zaželim spremembe…..

Nič hudega, če je bež. Če ti ni všeč, kupi blago in pretapiciraj, jaz jih in ni težko. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Jaz pa nisem tak tip. Kupim tisto, kar mi je res všeč, potem mi je pa to ves čas všeč in ne želim zamenjat za novo, dokler služi svojem namenu. Ko kakšna stvar odsluži svoje, imam cel problem s tem, da sept najdem nekaj, kar mi bo všeč. Samo novo sedežno sva kupovala 3 leta, ker edina, ki nama je bila obema všeč, je bila 13.000€, toliko pa nisva hotela dati za eno sedežno.

Jaz pa nisem tak tip. Kupim tisto, kar mi je res všeč, potem mi je pa to ves čas všeč in ne želim zamenjat za novo, dokler služi svojem namenu. Ko kakšna stvar odsluži svoje, imam cel problem s tem, da sept najdem nekaj, kar mi bo všeč. Samo novo sedežno sva kupovala 3 leta, ker edina, ki nama je bila obema všeč, je bila 13.000€, toliko pa nisva hotela dati za eno sedežno.

Tudi jaz ne maram cenenega klumpa, ampak rada kupim stvar, ki mi je všeč, ima izgled in seveda kvaliteto. Nekaj kosov sva kupila, nekaj sva dala delati po naročilu. Razmajani, spraskani stoli, povešena vrata omaric v kuhinji, razklimane sedežne niso po mojem okusu. Raje kupim nekaj res kvalitetnega, potem pa menjavam detajle, da osvežim celostno podobo. Klasika in kvaliteta sta večni in znak dobrega okusa.

Za ceno moraš pisati po e-pošti, navedi artikel in ti bodo poslali cene. So zelo visoke (cena stola je čez 100 evrov), jaz sem dala za mizo in šest stolov več kot 1000 evrov, ampak zgleda, da bodo za večno. Stoli so tudi tapecirani, ampak so po dveh letih še vedno takšni kot ob nakupu. No, če imaš majhne otroke, je pa vprašanje …[/quote]
Kar misli si, da bo za večno :))), bo za ene 20 let potem pa zamenjat, stoli se obutajo, preživijo svoje. Pred 33 leti smo kupili Lipa Ajdovščina za tiste čase najdražje stole in mizo masivno okroglo, miza kot nova, stoli pa preživeli svoje (res da 2 sicer mirna otroka).

Mislim, da je tudi moderno in kvalitetno stvar dobrega okusa. Odvisno kaj je komu všeč. Sama sem sicer pristaš klasike, vendar sem bila zadnjič v moderno in res kvalitetno opremljeni hiši, ja je bilo zelo šik, res se je videl izbran okus!

Šele zdaj, ko berem to temo, ugotavljam, da so moji stoli zares kvalitetni, saj so po 10 letih praktično kot novi. Oblečeni so v umetno usnje, ki se niti malo ne lušči. So pa zelo podobni tem na spodnji povezavi. Sedi se zelo udobno in tudi na pogled lepi, bež barve. Če bi zdaj kupovala nove, bi vzela z nižjim naslonom, ker prostor bolj odpre.

http://www.skerjanc.com/notranji-stoli/usnjeni-stol-antony

Skoraj nemogoče najt navadne lesene stole. Razen ultra dragih. Poleg tega smo omejeni z velikostjo. Kljub mukam nam je uselo in komaj čakamo pošiljko 🙂

Jaz pa nisem tak tip. Kupim tisto, kar mi je res všeč, potem mi je pa to ves čas všeč in ne želim zamenjat za novo, dokler služi svojem namenu. Ko kakšna stvar odsluži svoje, imam cel problem s tem, da sept najdem nekaj, kar mi bo všeč. Samo novo sedežno sva kupovala 3 leta, ker edina, ki nama je bila obema všeč, je bila 13.000€, toliko pa nisva hotela dati za eno sedežno.[/quote]

In če misliš, da ti bodo zadeve zdržale 30 let, si res neumna. Tudi najdražje pohištvo se obrabi, sploh pa neki stoli v jedilnici. Ali kavč. Ali karkoli.

Dandanes NOBENA stvar NI narejena z namenom, da bi “zdržala” 30 let. Kapiš? Na tebi je, ali boš kupila neko svetovno znano in drago blagovno znamko in jo pač preplačala zaradi imena, ali vzela neko zlato sredino, ali neko cheap robo. Vse našteto pa ti bo, roko na srce, služilo le nekaj let, blago se bo obrabilo, polnila ravno tako.

Če imaš denar, kupiš pač nekaj dražjega, s podpisom svetovno znanega oblikovalca….če nimaš, kupiš po neki srednji ceni neko žnj – nepoznano firmo; če si pa res broke, pa greš v dipo ali kaj podobnega in kupiš jajca za male pare.

Jaz pa nisem tak tip. Kupim tisto, kar mi je res všeč, potem mi je pa to ves čas všeč in ne želim zamenjat za novo, dokler služi svojem namenu. Ko kakšna stvar odsluži svoje, imam cel problem s tem, da sept najdem nekaj, kar mi bo všeč. Samo novo sedežno sva kupovala 3 leta, ker edina, ki nama je bila obema všeč, je bila 13.000€, toliko pa nisva hotela dati za eno sedežno.[/quote]

In če misliš, da ti bodo zadeve zdržale 30 let, si res neumna. Tudi najdražje pohištvo se obrabi, sploh pa neki stoli v jedilnici. Ali kavč. Ali karkoli.

Dandanes NOBENA stvar NI narejena z namenom, da bi “zdržala” 30 let. Kapiš? Na tebi je, ali boš kupila neko svetovno znano in drago blagovno znamko in jo pač preplačala zaradi imena, ali vzela neko zlato sredino, ali neko cheap robo. Vse našteto pa ti bo, roko na srce, služilo le nekaj let, blago se bo obrabilo, polnila ravno tako.

Če imaš denar, kupiš pač nekaj dražjega, s podpisom svetovno znanega oblikovalca….če nimaš, kupiš po neki srednji ceni neko žnj – nepoznano firmo; če si pa res broke, pa greš v dipo ali kaj podobnega in kupiš jajca za male pare.[/quote]

Očitno poznaš le ceneno in nekvalitetno robo. Niti malo nimaš prav, da se vse v nekaj letih obrabi. Razen če pri vaši hiši nimate odnosa do pohištva in ga namerno uničujete. Ko jaz menjam pohištvo ga zato, ker sem se ga naveličala, do zdaj še nobeni ni bilo obrabljeno.

Če imaš denar, kupiš pač nekaj dražjega, s podpisom svetovno znanega oblikovalca….če nimaš, kupiš po neki srednji ceni neko žnj – nepoznano firmo; če si pa res broke, pa greš v dipo ali kaj podobnega in kupiš jajca za male pare.[/quote]

Očitno poznaš le ceneno in nekvalitetno robo. Niti malo nimaš prav, da se vse v nekaj letih obrabi. Razen če pri vaši hiši nimate odnosa do pohištva in ga namerno uničujete. Ko jaz menjam pohištvo ga zato, ker sem se ga naveličala, do zdaj še nobeni ni bilo obrabljeno.[/quote]

Seveda. Tvoj Alples drži stoletja….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close