Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaksne stole izbrati

Kaksne stole izbrati

Jaz pa nisem tak tip. Kupim tisto, kar mi je res všeč, potem mi je pa to ves čas všeč in ne želim zamenjat za novo, dokler služi svojem namenu. Ko kakšna stvar odsluži svoje, imam cel problem s tem, da sept najdem nekaj, kar mi bo všeč. Samo novo sedežno sva kupovala 3 leta, ker edina, ki nama je bila obema všeč, je bila 13.000€, toliko pa nisva hotela dati za eno sedežno.[/quote]

In če misliš, da ti bodo zadeve zdržale 30 let, si res neumna. Tudi najdražje pohištvo se obrabi, sploh pa neki stoli v jedilnici. Ali kavč. Ali karkoli.

Dandanes NOBENA stvar NI narejena z namenom, da bi “zdržala” 30 let. Kapiš? Na tebi je, ali boš kupila neko svetovno znano in drago blagovno znamko in jo pač preplačala zaradi imena, ali vzela neko zlato sredino, ali neko cheap robo. Vse našteto pa ti bo, roko na srce, služilo le nekaj let, blago se bo obrabilo, polnila ravno tako.

Če imaš denar, kupiš pač nekaj dražjega, s podpisom svetovno znanega oblikovalca….če nimaš, kupiš po neki srednji ceni neko žnj – nepoznano firmo; če si pa res broke, pa greš v dipo ali kaj podobnega in kupiš jajca za male pare.[/quote]

Imaš malo probleme sama s sabo in skačeš v luft za brez veze?
Moja mama ima kuhinjo staro 50 let. Lani smo zamenjali pante in spodnje robove na zgornjih omaricah, minimalni strošek, kuhinja je sicer modno zastarela, a čista, ohranjena in uporabna. Ima tudi spalnico staro 45 let, tepih približno istih let, prav tako fotelje v dnevni, regal in kavč sta pa malo mlajša, tam okoli 35 let. Na vseh teh stvareh sta odrasla dva troka in nekaj vnukov.
Mi imamo doma tudi večino pohištva strega 20 let, na katerem so odrasli trije fantje.

Veš, ni treba, da kupiš neko pregrešno drago ali bajno kvalitetno pohištvo in opremo, samo malo pozornosti pri uprabi in redno vzdrževanje, pa marsikatera stvar lahko traja zelo zelo dolgo!

Moj zgornji zapis pa je šel o tem, da ne menjam stvari zato, ker mi je nekaj drugega bolj všeč. Imam nek svoj okus, svoje videnje lepega in težko najdem kaj, kar mi je res všeč, ko pa to najdem, mi je všeč za vedno – si ne premislim čez nekaj let. Zato tudi ne kupujem stvari kar vsepovprek, ampak premišljeno in kar kupim, znam čuvat, negovat in vzdrževat.

Tipično razmišljanje starih ljudi, čustveno navezanih na ropotijo, kupljeno ob vselitvi. Ker je vse “še dobro in super ohranjeno”, haha.

Mah, misli si, kar hočeš, meni je vseeno. Nisem potrošniški tip in namesto, da tečem za modo in si filam ego in samozavest z vdno vsem po zadnji modi in družbenih zapovedih, raje soj denar potrošim za stvari, ki mi prinesejo neko večje zadovoljstvo, kot je vsaka 3 leta novo pohištvo.

Ampak a veš, ti govoriš o pohištvu, ki je staro 30 let in več. Danes tudi če hočeš kvaliteto, jo je skoraj nemogoče dobiti. Vse je danes narejeno slabše – že les je drugačen (tanjši, slabše kvalitete, manj ali drugače obdelan), spoji so drugačni, vijaki slabši, lak,….ni da ni, res. Tako da jaz res ne verjamem, da sploh lahko primerjamo staro pohištvo s tem danes.

Tega tastari ne razumejo, žal.

Najina prva omara je bila neko Poljsko cipsit sranje, ki je slo po parih letih v smeti. Potem sva kupila Malega Princa, imamo ga 17 let. Ker so zamenjali program in nisva potem vec dobila takih omar, kot sva zelela, sva jih dala delat mizarju. To dodatno pohistvo je staro nekje 10-16 let. Sin ima pisalno mizo 16 let, zdaj cakam mizarja, da popravi en prwdal in nalepi novo obrobo, ker drugace je miza popolnoma ohranjena in uporabna, res pa smo takoj racunali, da bo za vsaj 10 let in smo dali delat ogromno mizo (170×70).
Mislim, da se strinjamo, da Mali Princ ni neka huda kvaliteta in da je mizar delal iz podobnih materialov, ampak z nekaj pozornosti pri uporabi, pa stvari lahko zivijo dolgo.
Sedezno imamo zdaj tretjo, ker je preoblacenje nesmiselno.
Postelja je po 17ih letih se vedno super, menjali smo le jogije, a zdaj razmisljava o menjavi, ker si zeliva visoko amerisko posteljo.

Pohistvo lahko zdrzi dolgo, ce ne kupis ravno nek cipsit in ce malo pazis.

Jaz imam takšne

http://www.stoli-idm.com/kuhinjski-stoli/stol-klara-b
že nekaj let . Eco usnje svetle barve. So kot novi. Vsake toliko jih z belo vlažno krpo in detergentom obrišem.

Imam tudi njihovo kuhinjsko mizo.
Zelo priporočam, so prijazni in ustrežljivi.

Tudi vi boste enkrat stari – če boste imeli srečo.
Midva sva poročena 41 let,
Prvo kuhinjo sva imela 36 let; medtem jo je mož 1x obnovil ( nove obrobe in ročaje ).
Dnevno sobo imava od vsega začetka minimalistično opremljeno, stara je 25 let in jo je mož izdelal sam, iz polnega lesa. Je strokovnjak na tem področju.

Pravzaprav sem hotela povedati tole: očitno je mladim (vsaj nekaterim), čisto vseeno, kako ravnamo s tem planetom. Kupiti in zavreči po parih letih uporabe, mala mal’ca.
Ker, kaj pa je to takega? Saj je poceni, saj imamo denar. Smo se naveličali vsak dan gledat eno in isto pohištvo.
Bojim se, da bo spoznanje o tem, da surovine na tem svetu niso neskončne in da tudi njihova cena ne bo vedno nizka, grenko.

Hvja, veš kaj – pred cca 15-imi leti je bilo to moderno, – sicer mi ni žal, imamo Calligarisove jedilniške stole iz ekološkega usnja, pa so več kot odslužili svoje – niso nič brezživljenski, nič napokani in razcveteli, so kar upravičili svojo ceno in kvaliteto, nikakor niso kot odpadle drobtine iz tvojih ust.

Pri nas menjamo stil opreme jedilnice in dnevne sobe, zato bodo zamenjani, pa tudi so še čisto OK za naprej dat. Nič zgonjeni Ampak smo naveličani trdega sedenja, to pa.

Osebno pa dandanes po izkušnjah nisem ljubitelj ( niti prej ne) nekih trdih, plstičnih, neoblazinjenih jedilniških stolov brez naslonov za roke, klasičnih slovenski stil stolov in jedilniških klopc, nihajnih stolov pa sploh ne, sedalni del pa mora bit komot, da se kar malo not pogrezneš, v tekstilu grobega vzorca, z dobrim naslonom in tudi pogrezom, taki pol ovalni in polvisoki, ne več tisti vikokih hrbtišč, to je mimo ( pomožnosti z medenino kombinirani 🙂 najbljši so tisti s fedri v sedalnem delu, da te že po 10ih minutah ne boli rit in hrbet:

nekaj takega, kot tile sivi, samo ti so brez naslonov za roke:

http://www.nubeling.com/u/10728/interior-dining-room/10721/

Madonca, je pa to nek zastarel stil, no.

Šele zdaj, ko berem to temo, ugotavljam, da so moji stoli zares kvalitetni, saj so po 10 letih praktično kot novi. Oblečeni so v umetno usnje, ki se niti malo ne lušči. So pa zelo podobni tem na spodnji povezavi. Sedi se zelo udobno in tudi na pogled lepi, bež barve. Če bi zdaj kupovala nove, bi vzela z nižjim naslonom, ker prostor bolj odpre.

http://www.skerjanc.com/notranji-stoli/usnjeni-stol-antony%5B/quote%5D

Meni so pa taki , podobni kot iz njihove ponudbe všeč, ker so predvsem udobni za sedet in jest, ne pa da te v rito žuli, čeprav nimaš ravno samih kosti tam, pa špeha tudi ne – samo da je barva tekstila druga kot tidve, pa tekstura tekstila ne ta zlajnani grozni žamet, ampak tkano grobo blago, kot je sedaj modno.

http://www.skerjanc.com/premium-collection/fotelj-lux-r

meni najlepši so takšni :

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70103250/

meni najlepši so takšni :

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70103250/%5B/quote%5D

Morajo pa met gor sedeči dobro obloženo zadnjo plat, da ne dobijo otiščancev na njej 🙂

Ali pa kupiš take stole, če se želiš hitro obiskov znebit :)))))

a lahko vseeno napiše katere stole imaš, saj to ni reklama, tudi jaz jih iščem že dolgo, rada bi cele lesene, bukev.
hvala

Tisti, ki imate stole Škrjanc kako ste zadovoljni. Kupujemo nove stole in mizo, ki bi bila pomožnosti raztegljiva in ki bi se podala k sivi barvi kuhinjskega pulta.
Kje ste nabavili oz. iskali. Gledam tudi Murales ampak se mogoče dobi kje ugodneje in kvalitno.

Berem, da vas veliko kritizira umetno usnje.
Sama sem bila pred nakupom stolov iz umetnega usnja kar skeptična, saj imam doma še mačko. Pred 4 leti sem jih kupila v Momaxu, imeli so še neko znižanje, zelo mi je bil všeč videz in sem se kar v hipu odličila za menjavo starih stolov. Po 4 letih so na parih mestih drobne luknjice od krempeljcev, za katere sem prepričana, da jih ob čiščenju opazim samo jaz.
Rada menjam cenejše kose pohištva, saj se jih tako kot oblek, torbic in čevljev, ravno tako naveličam.
HB, da ni več tako kot v časih naših staršev, ko so morali za opremo enega prostora dati skoraj polletno plačo.

Ni za bolj obilne.
Če imate otroke, se večkrat preščipnejo, rokice, nogice.

Tudi jaz priporočam stabilne lesene. Lahko so tapicirani, jaz sem jih pretapicirala sama v drugo bravo, kot je kuhinja, dobila semmaterial “brez madežev” enostavno z vlažno krpo pobrišeš, karkoli, tudi špinačo…mi služijo že 15 let

No, jas sem bila malo sama doma…vsi so se potepali po svetu…in jas naročim ene take, res lepe stole…da jih malo presenetim :)))….
Taki wauw na fotki…in seveda jas to prejmem preko pohištvenega salona, sam mi je bilo zelo čudno, ker so že zgledali vodoravno zapakirani in že mi je postalo vroče…

In, ko jas to odprem….šok, miljon kosov, sto načrtov…owww za en stol….:)
Lepo sem se vsedla, proučila načrte in …vse kose pomešala….
Nič več nisem vedala kaj je spredaj zadaj, levo desno……

In kupim sam še stole sseeeestavljeneeee :))))

Ko smo prenavljali jedilnico, sem našla moderne in udobne stole tukaj:

https://www.meganakupek.si/oprema-za-dom/jedilnice/stoli/

Upam, da kaj pomaga 🙂

Stoli za jedilnice

https://www.meganakupek.si/oprema-za-dom/jedilnice-mize-in-stoli/stoli/

Priporočamo dober stol za jedilnice stol – harmonija trenda in ergonomije

Delate za računalnikom doma, se učite v šoli ali imate pisarniško službo? Pogosto sedite ure in zato je izbira pisarniškega stola izredno pomembna. Po eni strani mora pisarniški stol omogočati zdravo sedenje in ergonomijo, po drugi strani pa prispevati k slogu dekoracije. Na voljo so modeli iz usnja in mrežastih materialov ter trendovske različice tekstila. Vsak model je zasnovan tako, da je udoben za dolgotrajno sedenje, nekateri pa imajo tudi funkcije za nastavitev višine sedeža in naslona za roke ter premično naslonjalo za hrbet in glavo. Od izvršnih stolov do barvitih pisarniških stolov za mlade: naša široka ponudba v vseh cenovnih razredih ponuja vsem možnost, da izberejo optimalno mesto za sedenje na pisarniški mizi.

https://www.meganakupek.si/oprema-za-dom/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close