Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cena odvetnika

Cena odvetnika

Mi lahko katera pove, koliko bi približno stal posvet pri odvetniku glede neke pogodbe, samo da mi raztolmači kaj je za narediti, nobenih tožb in podobnega, če ima kdo izkušnje s Čeferinom, bi se odločila kar za njega in bi bila vesela okvirne tarife, da vem iz česa izhajam. Hvala!

tarife so povsod enake. mi smo se odločili za čeferina, vendar zaradi psihološkega pritiska na tistega, ki ni poravnal pogodbene obveznosti.
ko je dobil pismo od čeferinove advokature je takoj prinesel denar.

za 15 minut je 20€.
priporočam opis problema na mail, da je odvetnik pripravljen, ko dobiš termin.

Da ti odvetnik prebere mail,mu moraš predhodno plačat 15 eurov.Prav tako za vsak odgovor preko maila oziroma da prebere vprašanje in odgovori je 15 erov.

Zato pa se zavleče do ene ure in je nekje od 50+ eurov/ura.

Da ti odvetnik prebere mail,mu moraš predhodno plačat 15 eurov.Prav tako za vsak odgovor preko maila oziroma da prebere vprašanje in odgovori je 15 erov.

Zato pa se zavleče do ene ure in je nekje od 50+ eurov/ura.[/quote]
imam pozitivno izkušnjo – mail, delen odgovor na vprašanje na mail in 2x 15 mint po 20€ – na mojo željo, ker sva preigrala še neke druge stvari.

Zakaj imajo odvetniki tako visoke tarife? So še v katerem drugem poklicu urne postavke tako visoke? Je njihovo umsko delo res toliko več vredno od drugih del, tudi umskih?

Primerjaj ceno zobozdravnika, fizioterapevta, psihološke obravnave, vodoinštalaterja, višjega avtomehanika..
Zato se pa svetuje otrokom naj gredo študirat, samo pravo stvar je treba.

To so zelo pametni ljdje, ki so leta garali na pravni fakulteti. Meni se zdi prav, da so njihove tarife zasoljene.

Odvetnik naj kar računa, ampak , da ti nek vodovodar zaračuna trideset evrov za pet minut dela, se mi zdi pa res nesramno .

in kaj je narobe s ceno ure vodovodarja (toliko vodovodar porabi, da pride do tebe, oddela in se vrne v svojo firmo) – pa še avto si mora kupiti.
Odvetnik te ne obišče na domu ☺
lahko pa k vodovodarju v “pisarno” prineseš svoj “problem” … itak pa, če je tako malo vredno delo vodovodarja – pa opravi samo ☺

,Material je bil tvoj? k TEBI SE JE MORAL PRIPELJATI, NABAVITI ROBO. ČE SI TAKO PAMETNA BI SAMA POPRAVILA IN BI PRIHRANILA 30 eur.

Zato, ker odvetniki nosijo tudi veliko odgovornost za svoje delo. Marsikdaj je lahko odločitev sodišča za nekoga tako pomembna, da mu spremeni življenje (na boljše ali slabše) in sama v taki situaciji ne bi želela, da me zastopa nekdo, ki računa 20 eur na uro, ker bi vedela, da bo potem moja zadeva slabo narejena, saj s tako ceno ne more imet nekih normalnih prihodkov in mora delati ko zmešan, da kaj zasluži. Višja tarifa enostavno pomeni, da si lahko za stranko vzame potreben čas, da zadevo preuči in dobro naredi, ker mu ni treba brezglavo hitet, da bo naklepal 150 ur, da bo lahk plačal položnice, najemnino, vrtec, plačal tajnico, ogrevanje, zavarovanje odgovornosti in članarino zbornici. Tako nekak v resnici izgleda..

A pri Čeferinu se za poslan mail plača ali ne?

HAHAHAHAHA!

Sploh, če se pustiš

50 tock je uradna cena za 30minut pri odvetniku.
Vrednost tocke (od 6.4.2019 dalje) je 0.60eur.

Posvet pri odvetniku za 30min pride 30€. Kjer kdo placa vec, pomeni da je pri odvetniku dlje kot 30minut ali pa da vas nateguje.

In ja, znanje se placa. Tudi meni gre na k. ko pride en butelj in si misle, da ker je bilo dela samo za 10minut, da to ni vredno tega denarja. Da odvetnik nekaj naredi v 10minut je prej pred tem 10 let v solo hodil. Ce bi to delal ti, bi delal 10 ur pa se vedno ne bi bilo prav.

Pa prosim vas ne mislit da so Cefoti en boh ve kaj.

Dober odvetnik je zlata vreden. Z njimi imam same pozitivne izkusnje. Veckrat so mi zelo pomagali pri pravnih problemih.

Ni čisto tako-res je točka sedaj 0,6 eur, vendar pa je tarifa za uro sestanka/posveta 200 točk in ne 100, torej je ura sestanka 120 eur. Cena 100 točk/ura velja za druge storitve-študij dokumentacije, priprave dopisov in podobno.

HAHAHAHAHA!
[/quote]
Ta je močna ja…….da te lahko nesposoben odvetnik močno zajebe je res, da bi kdaj kdo zato odgovarjal se pa še ni zgodilo.

A midva isto tarifo gledava?

XXI. NASVETI, MNENJA IN UDELEŽBA NA KONFERENCAH, PREGLEDI SPISOV IN LISTIN

Tarifna številka 39

Če storitve iz te tarifne številke niso zajete v drugih tarifnih številkah, ker gre za samostojno storitev, obračuna odvetnik:

1.      Posveti, nasveti in mnenja:

–  za posvet za vsake začete pol ure        50 točk;

Čeferin – leto in pol nazaj
1.posvet
2.odgovor na tožbo (zadeva dedovanje)
3. en obisk sodišča – obravnava
Rezultat : zmaga, tožba zavržena

Cena za vse skupaj : 1000 eur.

Ce je bila zavrzena pa res nisi rabil odvetnika.

tipično izigravanje odvetnikov, račun naj bi bil po odvetniški tarifi, ampak se ponavadi malce zmotijo v postavkah, točke precej v plus, seveda sebi v korist.

Ta je močna ja…….da te lahko nesposoben odvetnik močno zajebe je res, da bi kdaj kdo zato odgovarjal se pa še ni zgodilo.
[/quote]

Tako je! Za vse odvetnikove napake , pomote, napačna podatke, napačno presojo, svoje neznanje, je odgovoren izključno tisti, ki ga odvetnik zastopa, torej tisti, ki vse plača, tudi če je odvetnik na celi črti zaheb… V sodnih spisih se govori samo o tožniku, tožencu, predlagatelju, nasprotnem udeležencu,.. Vser kar je odvetnik sam namutil, se pripiše tistim prej omenjenim. Najbrž se lahko spustiš v tožbo proti odvetniku, ampak zadeva zna biti še malo bolj brezupna, kot tožiti zdravnika

Tako je! Za vse odvetnikove napake , pomote, napačna podatke, napačno presojo, svoje neznanje, je odgovoren izključno tisti, ki ga odvetnik zastopa, torej tisti, ki vse plača, tudi če je odvetnik na celi črti zaheb… V sodnih spisih se govori samo o tožniku, tožencu, predlagatelju, nasprotnem udeležencu,.. Vser kar je odvetnik sam namutil, se pripiše tistim prej omenjenim. Najbrž se lahko spustiš v tožbo proti odvetniku, ampak zadeva zna biti še malo bolj brezupna, kot tožiti zdravnika
[/quote]

https://www.dnevnik.si/1042724908

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close