Kako vesel je vaš december
Februar, oktober, devember,… Nobene razlike.
Po trgovinah hodim toliko kot je potrebno, da nabavim špecarijo. Nisem ne na tleh ne evforična; nič takega se mi ne dogaja, da bi bila.
Na srečo mi nihče ni umrl, smo koliko toliko zdravi, otroka sta zadovoljna,… Na ogromno srečo nič tragičnega. Pa tudi nič takega, da bi skakala v zrak.
Božičnega večera pa se veselim. Ne vem, že po tradiciji verjetno. Lepo mi, ko/da smo skupaj tisti, ki se imamo radi, s smešnimi anekdotami se spomnimo onih, ki jih ni več (kako je mama pretiravala z olraševanjem bajte vsako leto. Vsako naslednje je njen dom zgledal bolj pustno.:-) )…
Da si ne moremo privoščiti dragih daril, že vsi štirje razumemo. Lahko pa se igramo družabnih iger. Kot celo leto. Le, da v božičnem času še lepše diši. Po božiču. 😉
Ampak to mislim za božič, ne že od novembra.
Ne december, ampak božič mi je lep!
Veselim se maja, junija, julija, avgusta, septembra, drugih mesecev pa se ne veselim. Čez pol ure mi bo tema padla pred oči, z nekaj (ne)sreče čez kakšno uro tudi megla, mrzlo je, po možnosti še smrdi (ko vsi ob petih začnejo kurit). Čez nekaj dni se ne bo dalo normalno skočiti v trgovino po kruh in mleko, ker bo tam kot v pričakovanju sodnega dne. Bognedaj imeti kakšne opravke na pošti. Da ne bo vse tako črno, mogoče bo pa naslednje leto že april lep in se lahko veselim že aprila. Mogoče pa že marca. 🙂
15. smo danes, torej še niti ne v drugi polovici. Zakaj preteklik uporabljaš?[/quote]
Pa smo že vsega siti.[/quote]
Jaz ne.
V mestu sem bila šele enkrat na sprehodu, kuhanca sploh še nisem pila, božične zabave me še vse čakajo.
Saj vam ni treba prvo sekundo navalit kot mutavi na telefon, pa da vam je do božiča potem že vsega preveč 🙂
Darila že imam skoraj en mesec. Sedaj se s tem ne obremenjujem. Ni mi treba v prenatrpane trgovine. Bilo je bolj slučajno, da sem tako zgodaj kupila. Od sedaj naprej bo to moja praksa.V mestu sem bila šele 1x. Naslednji teden grem spet, sem zmenjena z babami. Sicer me ta december ne gane, vleče se ta evforija skoraj dva meseca. Preveč.
Meni pa nekaj ni jasno.
Kako eni blaženo opisujejo december, pa lučke (drugače živite v temi?), pa s prijatelji se družijo ob raznih napitkih (a drugače se ne?), otroci zlati, mož napol bog, vsi ste srečni, presrečni, vse je tako lepo…Fino, ampak kaj pa ostalih enajst mesecev? A brez tistih blesavih kraguljčkov ne morete biti srečni?
Taka pretirana sreča, da človek pomisli, da je v najbolj osladen božični hollywoodski film pomotoma priletel. Se mi zdi, da je to bolj predstava za javnost, ker je pač decembra treba biti ves vzhičen – tako so filmi zapovedali.
No, redki se imajo res fino, ampak taki se imajo / imamo celo leto.
Forum je zaprt za komentiranje.