Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako zmorete vozit z ročnim menjalnikom

Kako zmorete vozit z ročnim menjalnikom

Jaz odkar sem probal bmw avtomatik,niti ne sanjam več avta z ročnim šaltheblom.Skratka mi je brezveze,na bmw so vsi avti z avtomatskim menjalnikom,edino,če izrecno zahtevaš ročnega,ti ga naredijo.

Provokacije…

Odprem temo kako morete hoditi z močnejšimi ženskami pa imaš ti 120kg doma.

Imel novega bmw.ja avtomatika o katerem sanjaš, potem, ko si kupiš 5 let rabljenega…
Imam sedaj tudi novega z ročnim menjalnikom in še vedno vozim, tako da pridem od a do b.

Drugače pa zato, ker nima vsak 10k vreden avto, da lahko izbira med menjalnikom.

Ko bodo na moto dirkah pa formuli majstri vozil z avomatikom, bom pa tud jz.

Avtomatika je za reveže k ne morejo mislit med vožnjo…Jaz sem pr vojakih gonil tastarga dojca 5500 z asihronskim menjalnikom…..

Tocno tko! Isto je z gajbami na stirih kolesih ki jih vsi tko hvalijo glede voznje , ergonomije itd

Sem preizkusila tudi bemfelna z avtomatskim menjalnikom, ampak čez ročnega ga ni.

Sem vozila že rakete in navadne avtočke z avtomatskim menjalnikom.
Prav pri vseh me je bolelo srce, ko sem slišala, kako menjalnik ni sledil glasu motorja, ki bi hotel višjo, višjo, pa potem spet nižjo prestavo…glede na način vožnje, seveda.
Ni ga čez premik hebla, ko ti vrtljaji povejo…daj, premakni:):) ,

Zato, ker bo avto ubogal mene, ne pa jaz avto.

Enako gre vsem senzorjem, vklapljanju brisalcev, parkiranju na avtopilotu, uravnavanje brzine…..

a-a avto bo ubogal mene in zamenjal, ko jaz to hočem, tako, kot jaz to hočem. Pa brisalce bo tudi vklopil takrat, ko jaz to hočem.

Bolj švoh boš kupil za 10k.Resen bmw petica stane tam od 80 tisoč eur naprej.

Namreč vsak bmw avtomatik ima tudi ročno šaltanje.Čisto preprosto šaltaš na roke ,a vi,ki nimate denarja za avtomatika trosite neumnosti kako ste probali avtomatika in ni v redu.Hehe.Mater sem se nasmejal.Klik in komot šaltaš ročno kot na dirkah.Ročni bmw za reveže pa nima klik na avtomatsko.TO PA NE.Ko pišete takšne ,kako avtomatik ni dober,ker se ne da šaltat ročno,si vsaj preberite kakšen forum o tovrstnih avtih ,da ne izpadete totalne budale.
Ja res je avtomatik se v sekundi prelevi v ročni menjalnik.

Dobro si to reko.

In se tresete pred radarji.Seveda naše ceste omogočajo dirke.Ne ga jebat.Na semaforju vsa sodrga z ročnimi menjalniki ostane sto metrov odzadaj.Jebiga reala je taka.Največje kripe so golf plus k skadiš cigaret dokler šajtrga štarta.

In kaj potem? Kaj naj z njim, če ga ne mislim uporabljat? Še vedno spada v kategorijo pomoči za speljevanje v klanec za tiste, ki ne znajo sami.

In kaj potem? Kaj naj z njim, če ga ne mislim uporabljat? Še vedno spada v kategorijo pomoči za speljevanje v klanec za tiste, ki ne znajo sami.[/quote]
Tak so govorili nekdaj tisti,ki niso imeli denarja za avto z klimo ,da je klima silno škodljiva.
Skratka avtomatik bi moral bit obvezna oprema zaradi varnosti,da niso šoferji obremenjeni zs tisto palico sredi avta.Glede dirk je tako.Nobena formula ena se ne šalta ročno.Ima avtomatski menjalnik podprt z ročnim prestavljanjem.Enako kot avtomobil z tovrstno getribo.Izbiraš kar ti paše.Ampak dejstvo je,da vsak moderen avtomatik naščije vsako kripo z ročnim menjalnikom.
Nekateri mešajo tovrstne avtomate iz sedemdesetih let.Ni primerljivo.
Najlažje si predstavljamo joistick.To je to.
Nekateri res mislijo,da ima formula ena nožno kuplingo.Hehe večje bedarije ne slišim kar tako.Formula ena ima spodaj samo gas in zavoro.Drugega nič.

Bedak!! Tud če šalltaš na avtomatiku ročno, še vedno bo avtomatika delala svoje..tud pri najnovejših robotskih…Če mam mašino 3.0 in hočem da v hrib vozim z 1000 obrati v peti prestavi, NOOOČEM da mi avtomatik prešalta dve prestavi nižje, če nimam te želje…sploh če avto normalno pelje v hrib s takimi obrati…kapirraaaš bedak ????
In če bom hotel na hitrco prehitet en šlepar , bom imel že zdavnaj prej prštimane obrate za prehitevanje, da ga prehitim v treh sekundah, ne pa da zadnji moment, ko pohodim gas, traja pol sekunde da se avto zgane,…jasnooo????
In če ga bom hotel terat do blokade v vsaki prstavi, mi ni treba za take podvige vsakič stisnit gumb, in potem spet izklapljat, okkkk????
In da mi gre menjalnik u kurac, ne mislim dat par 1000 € za rabljenega, okkk????
Tolk o prednostih avtomatika, bedak!!!

Zelo preprosto. Ker rada vozim. In k vožnji spada menjanje prestav, ne pa brskanje po telefonu.
Aja, in BTW, na semaforjih sem v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prva;-)

avtomatik je dober samo tisti, kjer lahko na dol zbijaš prestave, da hrumi in grabi v ovinku
šajni je ročni – ampak, ko ruknem iz 3 v 2 na ovinku je pa to to, zakaj je šajni – zvok in slika, kot se šika ♥

Bedak!! Tud če šalltaš na avtomatiku ročno, še vedno bo avtomatika delala svoje..tud pri najnovejših robotskih…Če mam mašino 3.0 in hočem da v hrib vozim z 1000 obrati v peti prestavi, NOOOČEM da mi avtomatik prešalta dve prestavi nižje, če nimam te želje…sploh če avto normalno pelje v hrib s takimi obrati…kapirraaaš bedak ????
In če bom hotel na hitrco prehitet en šlepar , bom imel že zdavnaj prej prštimane obrate za prehitevanje, da ga prehitim v treh sekundah, ne pa da zadnji moment, ko pohodim gas, traja pol sekunde da se avto zgane,…jasnooo????
In če ga bom hotel terat do blokade v vsaki prstavi, mi ni treba za take podvige vsakič stisnit gumb, in potem spet izklapljat, okkkk????
In da mi gre menjalnik u ******, ne mislim dat par 1000 € za rabljenega, okkk????
Tolk o prednostih avtomatika, bedak!!![/quote]
Ti nisi nikoli imel avtomatika.Drugače ne bi govoril neumnosti.Vsak avtomat ima kick start in ga ni ročne drvarnice,ki bo tako potegnila ko stisneš ta gumb.
3.0 motorja nisi še videl od blizu,drugače ne bi lapal neumnosti po netu.
Zmešal si vw 1,4 mlinčke z 260 konjskimi bmw avtomatiki,ki jim se jebe za tvoje ročno šaltanje.Ti avti grbančijo asfalt. Ne glede na šaltingo.To,da boš ti s svojo pametjo speljeval hitreje je eno navadno nakladanje.Ja polo 1,4 je res super za speljat. Haha al pa golf pljus .to je avto res.

l si tok pameten, lep in bogat — daj kupi meni enega BMW 760 – lahko bencinar ali dizel ☺ … aja, podalšanega, da bom lahko zadaj med vožnjo f.u.kal

Jaz ne menjam za avtomatika never… Poraba višja – 0,5l do 0,7l, velik strošek če ti crkne…. Sklopka in tisto olje v menjalniku enkrat… Se vedno ceneje….ok… Spet pri denarju… Če ga menjaš pred 200.000 km in ne ješ polente vsak dan potem ql, na daljše obdobje pa no thanks. Pri tej znamki zelo draga popravila menjalnika. Doživel 2X.

Da popravim tole o avtomatih.Avtomat ni primeren za šajtrge 1,6 ali 2.0.To je rezervirano za resne avte od 3.0 naprej.Tak,da lastniki mlinčkov z 100 ali 150 ks niste na tekočem.Pravi stroj ima 200 in kusur kilowatov in to je ves kunšt.
Osebno imam mašino 5.0 na bmw sedmici in niti slučajno je ne bi šaltal ročno.Čeprav je možno tudi to.Kot v formuli ena ,ki ima enak sistem prestavljanja.Ampak jaz zaupam nastavitvam rapunalnika in se prepustim brezskrbnosti.

Sklopka na normalnem avtu stane takole.Vztrajnik 900 eur,lamela ,potisna plošča in potisni ležaj okrog 400 eur.crkne na cirka 250 tisoč sigurno.Obnova avtomata 1800 eur ,crkne na cirka 400 tisoč.Ni težka računica hehe.

No pozabil sem napisat.Moj ni izpustil duše na 400 tisoč.Imam namreč 720 tisoč kilometrov na števcu in se veselo vozim.Še vedno avtomatik šalta in mašina gre.Pa bogati ni to reno ki crkne pr 200 tisoč kilometrih.

in potem te na SVN cesta, zastojih, semaforjih, neskončnih jutranjih vrstah … vsi kolnemo, ker predno se ti premakneš je semafor že rdeč

in potem te na SVN cesta, zastojih, semaforjih, neskončnih jutranjih vrstah … vsi kolnemo, ker predno se ti premakneš je semafor že rdeč[/quote]
Dokler ti premikaš šalthebl sem jaz že sto metrov naprej.Veš avtomat stoji na semaforju in samo spustiš zavoro pa po gasu.Ti moraš pa stisnit kuplingo in prešaltat tisto kljuse potem speljat eeeejjjj kje sem že jaz.Avtomat je skoz v pogonu in speljevanja ni.Sam gre.Probaj si sposodit enkrat pa potem napiši.Isti si kot tisti ki niso nikoli probali klime in govorili kako ni zdrava.Seveda ni zdrava,če je človek nima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close