Kako zmorete vozit z ročnim menjalnikom
in potem te na SVN cesta, zastojih, semaforjih, neskončnih jutranjih vrstah … vsi kolnemo, ker predno se ti premakneš je semafor že rdeč[/quote]
Dokler ti premikaš šalthebl sem jaz že sto metrov naprej.Veš avtomat stoji na semaforju in samo spustiš zavoro pa po gasu.Ti moraš pa stisnit kuplingo in prešaltat tisto kljuse potem speljat eeeejjjj kje sem že jaz.Avtomat je skoz v pogonu in speljevanja ni.Sam gre.Probaj si sposodit enkrat pa potem napiši.Isti si kot tisti ki niso nikoli probali klime in govorili kako ni zdrava.Seveda ni zdrava,če je človek nima.[/quote]
a dej no .. pa nismo vsi taki dripci .. btw: poglej si pospeševanja med avtomatiki in ročnimi … pa formula1, motoGP, rallie …. nobene avtomatike ☺
avtomatika je za debele, debilne starčke
in ja – vozil sem že kar nekaj avtomatikov – ren a car, ki jih ni bilo škoda forsirati in nabijati prestave na dol, da bi kaj vsaj prdnili, če že ne peljali … še bicikl brez prestav je bolj odziven
edino dobro avtomatiko imajo 50 ccm scooterji – na semaforju zjebeš z njim vse avte ☺
Dokler ti premikaš šalthebl sem jaz že sto metrov naprej.Veš avtomat stoji na semaforju in samo spustiš zavoro pa po gasu.Ti moraš pa stisnit kuplingo in prešaltat tisto kljuse potem speljat eeeejjjj kje sem že jaz.Avtomat je skoz v pogonu in speljevanja ni.Sam gre.Probaj si sposodit enkrat pa potem napiši.Isti si kot tisti ki niso nikoli probali klime in govorili kako ni zdrava.Seveda ni zdrava,če je človek nima.[/quote]
a dej no .. pa nismo vsi taki dripci .. btw: poglej si pospeševanja med avtomatiki in ročnimi … pa formula1, motoGP, rallie …. nobene avtomatike ☺
in ja – vozil sem že kar nekaj avtomatikov – ren a car, ki jih ni bilo škoda forsirati in nabijati prestave na dol, da bi kaj vsaj prdnili, če že ne peljali … še bicikl brez prestav je bolj odziven
edino dobro avtomatiko imajo 50 ccm scooterji – na semaforju zjebeš z njim vse avte ☺[/quote]
Vozil si mlinčke.Nisi pa imel pravega stroja z 5 litrskim motorjem.In tvoje izkušnje so slabe.
Če si pa res vozil avtomata bi lahko opazil tiste gumbeke na volanu,ki šaltaš ročno.Alfa romeo je to imela še v predpotopnih časih.
Skratka avtomat ni dober zato,ker človek nima denarja.Drugače je super.Tud klima ni zdrava,če je nimaš.Če jo imaš je pa zdrava.a ne?
edino dobro avtomatiko imajo 50 ccm scooterji – na semaforju zjebeš z njim vse avte ☺[/quote]
Vozil si mlinčke.Nisi pa imel pravega stroja z 5 litrskim motorjem.In tvoje izkušnje so slabe.
Če si pa res vozil avtomata bi lahko opazil tiste gumbeke na volanu,ki šaltaš ročno.Alfa romeo je to imela še v predpotopnih časih.
Skratka avtomat ni dober zato,ker človek nima denarja.Drugače je super.Tud klima ni zdrava,če je nimaš.Če jo imaš je pa zdrava.a ne?[/quote]
Lexus 450, MB GLE … a je to OK nivo ☺
zadnja raketa od Gugla se je sesula pred par dnevi … koliko raket od Rusov, NASE se je seulo ne bomo nikoli zvedeli … še na zemlji, pred štartom
Itak pa Alfe so totalen šrot, še Lancie niso ravno za ljudi – bolj za opice ☺
btw: kako prenašaš stanje pred semaforjem vzporedno z npr. kakšno Dacio Duster … ali pa, ko za takom avtom voziš po levem pasu na AC ☺
razen, da imaš morda v avtu usnje — cenejše od kavča pri Rutarju … kaj še imaš??
zadnja raketa od Gugla se je sesula pred par dnevi … koliko raket od Rusov, NASE se je seulo ne bomo nikoli zvedeli … še na zemlji, pred štartom
btw: kako prenašaš stanje pred semaforjem vzporedno z npr. kakšno Dacio Duster … ali pa, ko za takom avtom voziš po levem pasu na AC ☺
razen, da imaš morda v avtu usnje — cenejše od kavča pri Rutarju … kaj še imaš??[/quote]
Ti nimaš pojma kaj je avto .Bi te rad videl na ac. Z alfo 166 pičiš po srednjem pasu ker so trotli kot ti na prehitevalnem z raznimi komaj premikajočimi se vw ji in škodilaki.Tale alfa potegne 250 na uro. ja res je šrot za take kot ti ki nimajo jac.Sem jo tud jaz imel. Verjemi eden boljših avtov.Vsi faveji in dkveji se lahko skrijejo pred to 20 let staro lepotico.
razen, da imaš morda v avtu usnje — cenejše od kavča pri Rutarju … kaj še imaš??[/quote]
Ti nimaš pojma kaj je avto .Bi te rad videl na ac. Z alfo 166 pičiš po srednjem pasu ker so trotli kot ti na prehitevalnem z raznimi komaj premikajočimi se vw ji in škodilaki.Tale alfa potegne 250 na uro. ja res je šrot za take kot ti ki nimajo jac.Sem jo tud jaz imel. Verjemi eden boljših avtov.Vsi faveji in dkveji se lahko skrijejo pred to 20 let staro lepotico.[/quote]
zihr imaš prrav … ker nobene alfe nisem videl ne v špeglu, ko sem s škodo šopal 285 km/h ☺
Ti nimaš pojma kaj je avto .Bi te rad videl na ac. Z alfo 166 pičiš po srednjem pasu ker so trotli kot ti na prehitevalnem z raznimi komaj premikajočimi se vw ji in škodilaki.Tale alfa potegne 250 na uro. ja res je šrot za take kot ti ki nimajo jac.Sem jo tud jaz imel. Verjemi eden boljših avtov.Vsi faveji in dkveji se lahko skrijejo pred to 20 let staro lepotico.[/quote]
zihr imaš prrav … ker nobene alfe nisem videl ne v špeglu, ko sem s škodo šopal 285 km/h ☺[/quote]
Mislim halo. Jebate škodilak. S kerim se pa ti špičiš hahahahahaa. Kanta na kolesih.
Hehe naši kekci mislijo,da je ročni menjalnik boljši.Zgleda ,da so pri poršu in pri bawariše fabrik blesavi,ker ne delajo več ročnih šajtrg.Samo ceneni avti imajo še ročne.Na bmw je 99,9 odstotka vse avtomatski menjaljik že leta.
Ročne šaltheble vgrajujejo v razne renoje in škode in citroene.Že fiat ima masovno avtomate.
kje ste zdej avtomatski stručkoti..
najprej queščn..
kolk slovencev pa ma 5.0 mašino?? gledano na vsakodnevni promet..
srečam 1-ga na 1000 avtov..če??
drugo..
vsak avto ima mašino, ki ima svojo krivuljo navora in moči..
in jasno je vsakemu tepcu-razen avtomatskim stručkotom- da na IDLE, je NAVOR IN MOČ u qurcu..!!
in avtomatik stoji na IDLE.. kajne??
no medtem lahko jst nabijem mašino na 3000 in se kot blisk iz stranske ulice vključim med dva avta..
še posebej je to težava (za avtomatike) ko imaš priključek kjer je le ta navzdol na glavno cesto…
in imaš ročen zavore, ker če imaš električno..hehe, pol si šele u qurcu
da ne govorim da če imaš električno ni ni hitrega speljevanja, ker mora miniti kratek čas da tis jo vmes spusti..
tako da lahko lapate sto na uro..
leni ste..
sklopka in pa plin sta DVA regulacijska elementa, ki ju avtomatik NIMA
ne moreš na avtomatiku imet 82{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali 33{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sklopke in 41 ali 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plina..
vse je vnaprej določeno..
s katero rečjo lahko kakovostneje pokriješ vse vozne situacije, je seveda vsakemu laiku jasno le “avtomatiku” ne
Veš kaj mi je bilo najbolj qul, konjenica tipi prpelajo take in onake prikole od WF, pa tako dalje z BMW, audii, MC, LR…, pa nihče ni z dvema konjema in prikolo prišel na vrh, na pol poti so razkladali, gnali, obračali se zakopavali (makadamska pot), tipo legenda pa z starim pajerom lepo brez problema do vrha, 2 konja;), pa na vrhu pribije, da niti BMW in mečka nista več to kar sta bila!
PS
No na koncu sta do vrha prišla še en LR in đejms, vsi RM;)
O čustvih in občutkih ne bi (to je dokaj individualno), a o številkah se da racionalno pogovarjati. In tu lahko zagotovim, da je ta tvoja o 0,5 do 0,7 višji porabi “bosa”. Že 5 let imam Megane diesel avomatic, ob vsakem tankanju preračunam porabo in je vedno med 5.0 in 5.5. In nisem ravno “nežen” – kombinacija avtoceste (~130) in mesta. In resnično dvomim, da bi “ročno” (ob enakih “navadah”) prišel na 4,5 do 5,0 ?
Poznam ene par takih, ki ni šans, da bi imeli avtomatski menjalnik, ker to pa … (vstavi poljubno)
Če mu daš avto za probat, naj ga pelje par metrov, pove, da ne. To pa zato, ker ga ni še nikoli in ne zna vozit z avtomatskim menjalnikom. (eni priznajo)
Ampak glavno, da je avtomatski menjalnik zanič.
🙂
Avtomatik je zakon,steptronic ali tisti v vw skupini tud.Poraba je razlika od ročnega kakšnih pol litra.Seveda,če hočeš imet čisto enako porabo kot na ročnem,daš v ročni način in to je to.Ampak ni ga čez flegma.Ko probaš avtomata ,ti ni kaj veliko do ročnega pretikanja.
In tako je avtomatiki recimo okrog letnika 2005 imajo po pravilu 6 prestav potem novejši tam okrog l 2010 9 prestav.Tak,da ni to več tako kot je bil avtomatik v osemdesetih z tremi prestsvami.
se ne strinjam, nikoli ne moreš imet z avtomatikom če daš na ročno enako porabo kot z osnovnim ročnim menjalnikom-
prva stvar je teža
menjalnika-sklopke, večja teža – neizbežno večja poraba
večja masa menjalnika več delov, dvostopenjska sklopka- več mase porabi več jalove energije-trenje
torej ni šans-
druga stvar je pa osnova kako npr deluje pretikanje navzdol pri prehitevanju npr–t.i. “podn gas”,
če moraš za vsako prehitevanje poprej pohodet gas na polno, da avtomatika zastop, da gre “zares”..
potem prestavi navzdol in gremo, seveda gre malenkost poraba za ta (pred) manever prehitevanja. pri ročnem lahko pri istem gasu, daš pač v nižjo, brez dodatne porabe..
v osnovi je tako da ima avtomatik naslednje “-“:
večjo porabo-
manj funkcionalen za “vse situacije”
večji strošek popravila
edini “+ ” je- komoditeta
komur pač to paše prav, kaj me briga, ne pa napletat enih drugih stvari, ki z realo nimajo veze..
Moz ima bmw 530 xdrive, jaz 120 (se ta star model, 2010 letnik).
Saj je ok vozit ta velik avto, ampak tudi ta malega je fino vozit. Na avtomatiku rocno saltanje mi je pa brez veze. Ce prehitevas, das edino na sportno voznjo, rocno na avtomatiku se nisem saltala, moz se vcasih nekaj s tem ukvarja.
Hci (19 let)zna vozit oba-predvsem tamali avto, z rocno saltungo
Forum je zaprt za komentiranje.