Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj je čas za fanta ali punco?

Kdaj je čas za fanta ali punco?

Pozdravljeni!

Se vam zdi prehitro, če punca pripelje domov fanta pri 15 ali pa 16? Kako bi vi sprejeli, kdaj se vam zdi primerno?

Hvala

jaz sem moji 16 letni hčeri povedal da imam
pištolo
lopato
in alibi
sedaj pa naj vozi fante domov če si upa

Ti intvoja hči sta še OK. A veš, da že dandanes 13-letnice seksajo? ne pomaga ne Flobert, ne gautre. Samo hišni pripor.

pri nas očka pravi:

najprej bo spričvau pa pedigre pokazal, potem pa ostalo pride na vrsto debata, al lohka hodi, al ne 🙂

Da mi pove, kdo je njena simpatija, kadarkoli.
Domov vozit – ne bi, nimam namena imet dveh otrok, če sem se odločila za enega.
Resne veze v smislu biti skupaj lahko, ko bo končala šolanje, ko bosta sama poskrbela tudi za to, kako živet, kaj delat, pa kaj v usta dat.
Tako da zaenkrat nimam pripomb. Oba delata, sicer ne ravno najbolj običajni šiht, hodita na obisk, dobro se razumemo in srečna je. To mi je dovolj.

Kdaj pa bi rada da ti fanta prpele? Pr 20ih? Ojej groza.. 13 letnce se fukarijo okolxti pa sprasujes ce lahk tvoja 16 letnca fanta prpele haha

Naši so pri teh letih pripeljali domov, zakaj ne. .?
Dobro se razumemo, so uglajeni eni in drugi, obnašajo se strpno in kulturno, kaj bi rada več, da se potikajo pi mestu, skrivajo za vogali in po klopicah v parku. .?
Ker se v domačem okolju počutijo dobro radi prihajajo in zveze trajajo že več let, ne menjajo partnerjev, hči je s tem fantom že tri leta, sin z dekletom eno leto, pa so bili vsi pri 15,16h ,ko so začeli v srednjo šolo. ..

Večji problem je staršem dojeti, da se otroci spreminjajo v mlade ženske in moške. ..

Bdv, kako je bilo to z nami …

moj jo je domov pripeljal pri 17tih, ona je imela 16, tudi spala je tukaj kdaj in on pri njej, eno leto je trajalo

odvisno kako takšno druženje vpliva na učni uspeh.
sem imel v generaciji eno, ki je imela v šoli težave pri 15h. Ko so ji doma dovolili, da jo je en bolj hudok.určen žgal, je postala odličnjakinja.

pa je potem vsako leto pripeljal drugo? 😛

Ker problem te “ugodnosti” je, ko/če nastopi menjavanje. Podajanje kljuke…… Vsako leto noa ali pa še prej – matr še Avta Slovenci ne menjavajo tako hitro…. 🙂 To pa ni ravno fajn, da ti jih vozi potem in menjava ko spodnje gate – ne za domače okolje, domačo zasebnost in domačo mladenko ali mladeniča, ki si gradi svojo osebnost.

pa je potem vsako leto pripeljal drugo? 😛

Ker problem te “ugodnosti” je, ko/če nastopi menjavanje. Podajanje kljuke…… Vsako leto noa ali pa še prej – matr še Avta Slovenci ne menjavajo tako hitro…. 🙂 To pa ni ravno fajn, da ti jih vozi potem in menjava ko spodnje gate – ne za domače okolje, domačo zasebnost in domačo mladenko ali mladeniča, ki si gradi svojo osebnost.[/quote]

ima 18 let in smo imeli ta pogovor, sem podobnega mnenja kot ti.
prva ljubezen je pač posebna, pa še razdalja med njima je bila velika, tudi zato smo dovolili.

vsekakor ne bi bila zadovoljna vsak teden z novo tujko v hiši.

Bolje prehitro, kot prepozno ali nikoli.

Kako bi ga mi sprejeli?

Vsekakor …. rdeča preproga in fanfare, primerno se mi zdi pa tam nekje po 20 uri zvečer.

Pri teh letih se začnejo prve bolj resne zaljubljenosti, v starih časih so imeli že otroke. Ker pa je današnja mladina precej svobodna in se za poroke in družino odločajo šele okoli 30. leta, bi pa rekla takole: težko je verjetno da bo najstnik to ljubezen obdržal do poroke, ponavadi se ta pravi najdejo okoli 25 leta. Zdi se mi malo mimo da se starši navežejo na drugega “otroka” in dobesedno skrbijo zanj. Sinu/hčeri razloži da sicer lahko gre na kako pijačko ven, ampak partnerje naj pa vozi domov takrat ko bosta oba zaslužila svoj denar.

Na obisk kadarkoli, tudi v vrtcu smo že gostili simpatije.
Na nočitev s kosilom pa le resno kandidatko za snaho in to pri 15-16 sigurno ni.

Ne vidim problema, da pride tudi pri 14tih, 15tih čez dan, da se družita, gresta kam skupaj – raje, kot da mi povisevata okoli. Seveda, če to nima za posledico slabih ocen in kaosa na vseh drugih področjih. “Nočenje” pa takrat, ko bosta sposobna nosit (morebitne nezaželene!) posledice le-tega. Tako je veljajo pri prvih dveh, ki imata zdaj že svoji družini, tako velja za mlajša dva, ki sta še sredi oz. pri koncu najstništva. Noben ni imel samo ene punce/fanta, nismo pa doma imeli “procesije” kandidatov in kandidatk.

Pri nas je bil odgovor na vprašanja, kdaj naj se spustijo v seks z nekom vedno enak, za punce in fante – takrat, ko boš sposoben/sposobna prevzet odgovornost za morebitne posledice. Tako ali drugače. Mentalno, čustveno in finančno.

Mislim da je težko mladim rečt da se ne smejo zaljubiti. Potem pa je spet dvorezn meč, če sta zaljubljena pri 15-16stih kaj je bolje da se nakje skrivata ali da sta doma pa starši vejo kdaj in koliko so skupaj. Večja verjetnost da gresta predaleč je po vsej verjetnosti doma.
Isto je kot s tem ali in kdaj grejo lahko ven, ali in kdaj poskusijo alkohol,… Ali je bolje da si starši zatiskamo oči mladi pa skrivajo pred name ali je bolje da jih sami peljemo na kakšen žur povemo naj nas pokličejo in pridemo iskat?
Ne vem no moji niti niso še toliko stari in upam da počakajo vsaj s kakšnimi resnimi vezami. Kako se bomo pa takrat pogovarjali pa pojma nimam.

pa si otroke kdaj vprašala, kdaj resnično so začeli seksat?
ali takrat, ko so bili po tvojih standardih zreli, ali so preprosto uporabili kontracepcijo?

ali takrat, ko so bili po tvojih standardih zreli, ali so preprosto uporabili kontracepcijo?[/quote]

Se strinjam. Klišejski odgovor brez kakršnekoli uporabne vrednosti.

Ma ne vem, jaz sem tradicionalist. Poznam družino, kjer ima punca že pri 14-ih resnega fanta. Prenoči sicer ne, sta pa ogromno sama doma. Le kaj delata? Jaz ne bi niiiikoli.
Ja, takrat se začne, simpatije, tudi seks se mi ne zdi nič kaj tako blazno groznega, vem, da se zgodi, ampak da bi štango držala, tako svobodomiselna pa nisem. In tudi “resne zveze” v teh letih – to je čas za odkrivanje sebe, uživanje mladosti, šolo. Se mi zdi, da otroku to ogromno vzame. Nekaj mu sicer da, tudi dragocene izkušnje, za druge izkušnje pa ga prikrajša. Recimo, poznam punco, ki je imela od 1. letnika srednje šole resnega fanta. Z njim je preživela praktično vso svojo mladost, nikoli ni imela druge družbe, skupaj sta bila med študijem, po študiju … Potem pa bum, jo je zapustil. Mladost je pa šla. Za enega bumbarja, ki jo je grdo prevaral.
Mladi naj bodo mladi, ne pa da se špilajo mamice in očke.

Mi je čisto primerno, če pripelje pri 15 ali 16 letih predstavit fanta. Bolje da vem s kom se druži.

ali takrat, ko so bili po tvojih standardih zreli, ali so preprosto uporabili kontracepcijo?[/quote]

Se strinjam. Klišejski odgovor brez kakršnekoli uporabne vrednosti.[/quote]

A dej? A si prebrala, da imam 4 otroke, dva že poročena, s svojima družinama in še dva najstnika doma?

Nisem spraševala in zasliževala otrok, so sami povedali in prišli tudi po nasvet pred tem, tako sinova, kot hči. Sama od sebe. Ti to kaj pove? Vsi, ki so do zdaj seksali, so bili sposobni prevzet odgovornost in so bili predvsem temeljito poučeni o spolnosti, nosčenosti in SPOLNO PRENOSLJIVIH BOLEZNIH in tudi o dejstvu, da je edina 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščita pred njimi zvestoba, takoj za njo pa PRAVILNA uporaba kondoma.

Kontracepcija ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, še sploh ne, če je ne uporabljaš pravilno, poleg tega NOBENA kontracepcija (če prezremo aspirin med koleni 🙂 ), ne ščiti zanesljivo pred SPB. Posledica spolnosti ni namreč samo nosečnost, lahko je še marsikaj drugega – ampak o tem se med povprečnimi Slovenceljni ne govori, ker tabletka pa gumica rešita vse, a ne? S tem, da poznam ogromno odraslih, ki niti približno ne znajo pravilno uporabljat kondoma! Ko se zalomi, je pa jok in stok, ko pri malo čez 20 let režejo maternične vratove ženskam, ki še niti pomisliti niso utegnile, da bi zanosile, se mečejo ob tla in tepejo po glavi…. starši pa po lažji poti, samo da se ni treba z otroki ubadat. Tko da ne ti meni z uporabno vrednostjo!

Se strinjam. Klišejski odgovor brez kakršnekoli uporabne vrednosti.[/quote]

A dej? A si prebrala, da imam 4 otroke, dva že poročena, s svojima družinama in še dva najstnika doma?

Nisem spraševala in zasliževala otrok, so sami povedali in prišli tudi po nasvet pred tem, tako sinova, kot hči. Sama od sebe. Ti to kaj pove? Vsi, ki so do zdaj seksali, so bili sposobni prevzet odgovornost in so bili predvsem temeljito poučeni o spolnosti, nosčenosti in SPOLNO PRENOSLJIVIH BOLEZNIH in tudi o dejstvu, da je edina 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščita pred njimi zvestoba, takoj za njo pa PRAVILNA uporaba kondoma.

Kontracepcija ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, še sploh ne, če je ne uporabljaš pravilno, poleg tega NOBENA kontracepcija (če prezremo aspirin med koleni 🙂 ), ne ščiti zanesljivo pred SPB. Posledica spolnosti ni namreč samo nosečnost, lahko je še marsikaj drugega – ampak o tem se med povprečnimi Slovenceljni ne govori, ker tabletka pa gumica rešita vse, a ne? S tem, da poznam ogromno odraslih, ki niti približno ne znajo pravilno uporabljat kondoma! Ko se zalomi, je pa jok in stok, ko pri malo čez 20 let režejo maternične vratove ženskam, ki še niti pomisliti niso utegnile, da bi zanosile, se mečejo ob tla in tepejo po glavi…. starši pa po lažji poti, samo da se ni treba z otroki ubadat. Tko da ne ti meni z uporabno vrednostjo![/quote]

Samo vprašanje. ..
Štirje otroci…kaj je šlo narobe. Kilkr jih bo Bog dal ali nepravilna uporaba kontracepcije. .?

Si predstavljaš, da ne eno in ne drugo?
Si predstavljaš, bi bila lahko želja, zavestna?
Si predstavljaš, da je bil vsak poseben načrtovan in zaželjen?
Pri polni zavesti in pameti?
A si predstavljaš, da nam gre materialno zelo dobro?
Da je imel vsak od otrok svojo sobo in nismo tolkli stiske, ker sva dva neodgovorna dripca “naštepala” štiri otroke?
A si predstavljaš, da se imamo tudi kot družina luštno in fajn?

Hudo, ne 🙂 ?

Juhu babi servis 😀

Prvič bila v zvezi v 1.letniku gimnazije.. trajalo je celo 9 mesecev ampak več od poljuba ni šlo 🙂 smo se držala nazaj in prav je bilo tako, ker je bilo še otočje vse 😀 Kasneje, prvi resni fant pri 16. Pripeljal domov s svojim avtom, ko sem bila stara 17 let (do takrat sem skrivala). Seveda je mati slišala avto in tkoj prišla na hodnik, ko sem vstopila skoz vhodna vrata. Neki je težila in mi prepovedala vikend izhod … pa jo je hmal minil 😀 … predvsem jo je motilo, da ta kreten od bivšega nikoli ni hotel priti dejansko na obisk k meni, ko so bili moji tastari doma… No bila sva pa skupaj 3 leta.

Pri nas so mati in oča bili hudi, če smo pri petnaJstih privozile fanta domov.

Zato ker nismo mele izpita pri petnajstih. Lahko smo ga samo pripeljale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close