Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se sprejme pošiljko poštno ležeče?

Kako se sprejme pošiljko poštno ležeče?

Kako se pošlje pošiljko poštno ležeče (znotraj Slovenije)?

Ali mora prejemnik na pošti pokazati kakšen osebni dokument?

V naslovu je ime priimek, poštno ležeče in številka pošte, kjer naj bi naslovnik dvignil pošiljko.
Pride na pošto z osebnim dokumentom in pove, da ga čaka poštno ležeča pošiljka.

==================================================== Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.

Brez dokumenta oziroma z izmišljenim imenom se ne da prevzeti pošiljke?

Torej ime in priimek na pošiljki sta izmišljena, prejemnik pride na pošto in pove da ga čaka paket ter pove izmišljeno ime.

Nope, ne bo šlo.

==================================================== Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.

Ne gre, ker bi si narod zmišljeval podatke in npr. dvignil pošiljko, plačal pa je pošiljatelju nebi. Niti ga ne bi mogli izterjati, ker bi bil zmišljen

Tukaj ni govora o plačilu, ker plačilo ni potrebno.

Govora je samo o prevzemu pošiljke brez svojega imena, torej anonimno. Plačilo ni potrebno.

Glej ne bo šlo, tudi če bi bilo za plačat bi potreboval/a dokument.
Še če imaš obvestilo o prispeli pošiljki, moraš imet tudi dokument.
Za poštno ležeče pa sploh.

Govora je samo o prevzemu pošiljke brez svojega imena, torej anonimno. Plačilo ni potrebno.[/quote]
ravno to je namen poštno ležeče, da prejemnik osebno dvigne pošto z dokumentom,d a jo osebno dobi…
jaz sem imela tako urejeno, ko so mi familija šarili po pošti, jo skrivali in stran metali… sem si uredila poštno ležeče (se plača) in dviguješ na dogovorjeni pošti z osebnim dokumentom

Priznam, naročil sem japonske kroglice, zdaj pa me je sram, ko jih bom na pošti dvignil. Je majhen kraj kjer se vsi poznamo.

Zakaj pa nisi naročil v sosednji kraj? 😀

Govora je samo o prevzemu pošiljke brez svojega imena, torej anonimno. Plačilo ni potrebno.[/quote]
ravno to je namen poštno ležeče, da prejemnik osebno dvigne pošto z dokumentom,d a jo osebno dobi…
jaz sem imela tako urejeno, ko so mi familija šarili po pošti, jo skrivali in stran metali… sem si uredila poštno ležeče (se plača) in dviguješ na dogovorjeni pošti z osebnim dokumentom[/quote]

Plača se, če imaš naročilo za vse pošiljke, za celo leto, za enkratno ni plačila.
Je pa res, da tebe pošiljke čakajo en mesec, tole enkratno pa samo 15 dni.

mal sreče moraš imeti, da je na tvoji pošti poštar s trim curakom, da ga z nasaditvijo frače nanj prepričaš, da je ležeče za tebe – enako, če je poštarca z žmohtno fračo pa, da jo prepričaš, da naj se vleže.

jaz sem imela tako urejeno, ko so mi familija šarili po pošti, jo skrivali in stran metali… sem si uredila poštno ležeče (se plača) in dviguješ na dogovorjeni pošti z osebnim dokumentom[/quote]

Plača se, če imaš naročilo za vse pošiljke, za celo leto, za enkratno ni plačila.
Je pa res, da tebe pošiljke čakajo en mesec, tole enkratno pa samo 15 dni.[/quote]
ja to je res, nisem vedela,da se razpravlja o samo nekratnem – sem mislila,da je govora o tisti varianti celoletne storitve

Hehe, tole bo pa težka, da jo na tako finto dobi 😀

Pošto lahko brez problema prevzemaš pod drugim imenom. Vem, ker sem sam točno to naredil. Edino kar so preverili je da pošta ni bila priporočena.

Naročal sem iz kitajske tako da je bila poštnina že plačana.

Ha, kitajske kroglice…

Kaj to pomeni poštno ležeče? Da pošiljko en mesec hranijo na tej pošti, je ne pošiljajo naslovniku na dom?

In kako vedo na katero pošto, jaz sem poslala: XY (ime podjetja), poštno ležeče, 1000 Ljubljana.
Kako se ve, na katero pošti bo to?

Natega. V majhnih krajih so pošte že zaprli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close