Plačilo pogrebnih stroškov – kdaj?
Če ima tisti ki bo dal vlogo na CSD več kot 606 Eur ne dobi nič. Preverjeno par mesece nazaj. Ko mi je umrla mama tata ni dobil nič. ima pa 629 e pencije.
Posebni pogoji za uveljavljanje pogrebnine:
•pravico uveljavlja vlagatelj, ki je družinski član pokojne osebe (zakonec oziroma oseba, s katero je umrli živel v zunajzakonski skupnosti ali v registrirani istospolni partnerski skupnosti, otroci in pastorki, starši oziroma oseba, s katero eden izmed staršev živi v zakonski zvezi ali v zunajzakonski skupnosti ali v registrirani istospolni partnerski skupnosti),
•vlagatelj je poskrbel za pogreb v Republiki Sloveniji (račun se mora glasiti na strankino ime),
IN JE BIL
•na dan smrti pokojnika upravičena do denarne socialne pomoči ali do varstvenega dodatka,
ALI
•dohodek vlagatelja ali skupni lastni dohodek družinskih članov (premoženja se ne ugotavlja) ne presega višine 606 evrov za samsko osebo oziroma 909 evrov za družino.
Hvala za te odgovore. Zanima me še ali mora npr. mama ali jaz iti na CSD ali se ta stvar uredi za pogrebnino kako drugače? Se da vloga ali kaj je potrebno vse imeti, da se lahko zaprosi za pogrebnino na CSD? Sva pa obe z mamo brezposelni že več let, živeli smo izključno iz očetove starostne penzije in za njegov pogreb praktično nimava prihrankov.
Forum je zaprt za komentiranje.