Ali ste videli? Pred 30 leti izginila punčka.
Gre za 11 letno Majo Vojvoda, ki je bila takrat stara 11 let.
http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61742636§ion_id=928&article_id=4073970
Mogoče je Maja Vojvoda “izgonila” po lastni volji, ker jo je oči zlorabil, spremenila identiteto in je zdaj uspešna odvetnica, pod drugim imenom?
24-letna študentka izginila, ‘morilec’ priznal zločin. Po 31 letih so ugotovili, da je živa, zdrava in ima novo identiteto
Bremen, 27.09.2015, 21:03 | N.Š.Po 31 letih je družina Nemke Petre Pazsitke ugotovila, da takrat 24-letna študentka ni bila umorjena, čeprav se je javil celo njen domnevni “morilec”, ampak je izginila po lastni volji.
(Foto: You Tube)26. julija 1984 je takrat 24-letna Petra Pazsitka iz nemškega Braunschweiga izginila neznano kam. Javil se je celo njen “morilec” in zagotovil, da je mrtva.
A danes 55-letna Petra je živa, zdrava, njena zgodba pa te dni ne polni le nemških, ampak kar evropske medije. Izkazalo se je namreč, da je brez sledi za 31 let izginila po lastni volji, tudi zdaj so jo odkrili zgolj po naključju.
Kot piše nemški bild.de, se je Pazsitka na dan, ko je izginila, odpravila k staršem, kjer bi naj 14 dni v miru pisala diplomo iz informatike in pazila brata, medtem ko bi starši šli na dopust. Ker tja ni nikoli prišla, se je začela iskalna akcija.
Policija je že od začetka domnevala, da je šlo za zločin, menili so, da je ponovno udaril morilec, ki je leto prej blizu avtobusne postaje, kjer bi naj na avtobus vstopila tudi Pazsitka, umoril 14 letno dekle.
Marca 1985 so aretirali mizarskega vajenca Günterja K. Ta je priznal umor 14-letnice in bil obsojen na 8 let zapora, dve leti kasneje pa je priznal že umor Petre Pazsitke. Priznanje je kasneje sicer preklical.
Kljub temu so jo družina in oblasti leta 1989 tudi uradno razglasili za mrtvo. Vse do zdaj. Policisti so namreč ugotovili, da je “gospa Schneider” iz Düsseldorfa, ki jih je na pomoč poklicala zaradi vloma, prav 31 let pogrešana Petra.
Kot dodaja Daily Mail, policistom ni razkrila, zakaj je izginila, prav tako še vedno odklanja stik z družino.
za njo malo dvomim, pri 11 letih iz ljubljane in tedanje yugotke novo življenje? če jo je res zlorabljal, je tudi možnost, da je prišlo do česa in jo je po nesreči ali s kakim razlogom neponesreči ubil sam oče in skril – takrat se je še dalo marsikaj, pa dnka mislim da še ni bilo pa teh zadev … ali pa je tak scenarij kdo drug naredil … imam bolj občutek, da je maja na žalost že med angelčki …
Ja, skupaj smo bile na dvorišču. Maja je bila dve leti starejša od mene. Rekle je da gre domov jest in vprašat, če je lahko še malo zunaj. Naslednji dan smo v šoli izvedeli, da prejšnji dan ni prišla do doma. Še vedno mi stolpnica in okolica, kjer je živela Maja, zbujata srh. Lahko bi bila katerakoli izmed nas. Žalostno je bilo gledati njeno trpečo družino. Leta po Majinim izginotju so se očitno preselili. Jaz pa se velikokrat spomnim na vse njih.
Se mi je nekaj zelo čudnega zgodilo ene 2 meseca nazaj ko sem šla s svojo hčerkico v trgovino v Lj. Nabavive, poln voziček hrane, stoji pri vozičku zraven mene, jst grem še po kuhano hrano spar to go in ravno plačujem in pride hčerka in mi reče, da ji hoče dati en stric liziko in če jo lahko vzame. Greve skupaj do vozička, kjer je bil ta stric in potem je začel razlagat, da je bil on včasih zdravnik za otroke in da mu je neka njegova sorodnica v Franciji skoz pošiljala lizike za otroke in mu jih še sedaj in jih ima preveč in jih daje otrokom. Bil je tak suh, sive lase, okol 70-75 let, temno modre kavbojke, mal poflekane, črno jakno do pasu, malo črno torbico, velik cca.170cm, imel je masko, sem si ga ful ogledala, ker mi je bil ful čuden.
Potem je začel govorit, kako je on zdravil otroke, kako je bila njegova sestra veterinarka v Ameriki, skratka midve sva skoz hotele oditi, on pa je še razlagal pa razlagal pa sem se že poslovila pa je šel kar za nama. In na koncu je pohvalil mojo hčerko, kako je pridna, da ne gre nikamor brez mamice, da njo pa ne bi mogel nihče ukradit kot je pred leti nekdo neko punčko. In potem je začel razlagat, da so eno punčko ugrabili, ko je šla iskat bratca in ni bilo zraven mamice. Pa sem rekla, ja verjetno v Ameriki in potem je on rekel, ne ne to je bilo pri nas pred več kot 30imi leti v bsu za Bežigradom, da to pa že morem vedet kje je bilo to. In da nikoli niso našli te punčke, da bi bila ta punčka danes stara čez 40 let, če bi bila še živa in da je bila takrat, ko so jo ugrabili stara mal več kot moja hčerkica. In potem je skoz govoril moji hčerki nikoli ne it stran od mamice, da te kdo ne ugrabi. Ma ful čudno mi je bilo vse skupaj, ker je kar naprej rinil v naju, sploh ni nehal govorit in ves čas ko je govoril je neprestano gledal samo mojo hčerko. Potem sva kar šle in ko zlagam stvari v avto pogledam naravnost in ga spet zagledam na parkirišču kako naju gleda. Ko vse to razlagam možu in ko sva pregledala izginule osebe po internetu sva res naletela na to punčko, ki je izginila pri 11ih letih v bsu. Kar zmrazilo me je, lahko da sem bila v stiku prav z tem ugrabiteljem, morilcem?..??
Uhhh to sem migla napisat, če je imel kdo podobno izkušnjo.
Joj ne dramatiziraj. Seveda, on je bil kar morebitni morilec, ugrabitelj, pedofil…. kaj še?
A da bi bil pa morda trideset let trpeči oče, stric deklice, ki je izginila, to pa ne? In da ga je tvoja hčerka spominjala na njegovo?
Glavno da si doživela svojih pet minut “slave” tule na MONu, a ne? Malce manj glejte ameriške filme. V Sloveniji se taki zločini, izginotje z ulice, umori na ulicah… ne dogajajo, 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jih zagreši kar lepo bližnja oseba, sorodnik, znanec, prijatelj, partner.
Mislim da je skoraj edina izjema bil Trobec.
Joj ne dramatiziraj. Seveda, on je bil kar morebitni morilec, ugrabitelj, pedofil…. kaj še?
A da bi bil pa morda trideset let trpeči oče, stric deklice, ki je izginila, to pa ne? In da ga je tvoja hčerka spominjala na njegovo?
Glavno da si doživela svojih pet minut “slave” tule na MONu, a ne? Malce manj glejte ameriške filme. V Sloveniji se taki zločini, izginotje z ulice, umori na ulicah… ne dogajajo, 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jih zagreši kar lepo bližnja oseba, sorodnik, znanec, prijatelj, partner.
Mislim da je skoraj edina izjema bil Trobec.
[/quote]
Če bi ga videla in poslušala kaj je govoril bi drugače razmišljala. Kakšnih 5 minut slave? Tukaj na netu?? Oh, kje vi živite??
Samo opisala sem svojo izkušnjo, do tistega trenutka nisem vedela nič o izginotju te deklice, sedaj se je pa spet začelo o tem govoriti in pisati, ko so našli kosti.
Forum je zaprt za komentiranje.