Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pranje belih zaves

Pranje belih zaves

Zanima me, če mi lahko napišete, kako vi perete bele zavese.

Jaz sem jih prala danes prvič, in sicer vsak kos posebej. Prvi kos sem dala na program za volno (ročno pranje) na 30 stopinj, drugega pa na program za občutljivo perilo, tudi na 30 stopinj. In obakrat na 600 obratov centrifuge (manj moj stroj nima). Prala sem z DMovim tekočim sredstvom za belo perilo Denk Mit. Mehčalca nisem dala. Ko so bile oprane, sem jih kar mokre obesila na karniso, da se zdaj sušijo ‘na poziciji’. Zgledajo kar OK, morda so dobile kakšno gubico. Naj povem, da so moje zavese sintetične, take tanke prosojne.

Predvsem me zanima, ali vi dajete kaj mehčalca, ko perete zavese?

Jaz vse zavsese naenkrat (itak imam samo svetl) dam v stroj na 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}….. Tako kot ti obesim še mokre in se kr same zlikajo….
Dam tudi mehčalec, ja.

Ne dajem mehčalca. Dam samo poseben detergent za zavese Tende lava (kupim v Italiji) direkt v boben in operem na 30 na programu za občutljivo perilo.

Jaz jih najprej za 15 minut namakam, da se spere ves prah. Nato jih operem z mehčalcem in nato takoj obesim nazaj, da se posušijo pa še prostor tako lepo diši.

Dodam pecilni prašek in navaden detergent kot ga imam za vse drugo perilo.Uporabljam mehčalec in takoj obesim
lp geri

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close