Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VLAŽNO STANOVANJE

VLAŽNO STANOVANJE

Po nekajdnevnem deževju je naše stanovanje zelo vlažno. V vogalih, sicer v jeseni prebeljenega stanovanja, se pojavlja temna plesen. Radi bi se tega znebili.
Poskušali smo stene čistiti z varekino a ostajajo rumeni madeži.
Sedaj nameravamo kupisti razvlažilnik prostorov TRISTAR AC-5520
Ker je precej drag cc 300.-EUR in vem, da vsi bralci MON-a vse vedo, upam, da mi boste kaj svetovali.
Ali ima kdo kakšne izkušnje z njim?

Mi smo imeli, tudi crne stene. Pomagalo ni nic dokler nismo, stene naspricali neki proti vlagi i n belemje jupol tudi proti vlagi.

daj nanest na steno od heliosa sanitol. To ubije plesen in gre v steno (pač če je plese bolj debela nanos sanotila+ po potrebi mehansko (z z drgnjenjem) odstranjevanje večkrat ponoviš)

ta stvar je tip top

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

http://www.cooponline.it/Coop/Casa-ed-elettrodomestici/Condizionatori-e-riscaldamento/Trattamento-aria-cid10507

Mi smo kupili Qlima- deluje fantastično, zelo tih in majhen (lepa škatla)
Predvsem poglej da se preko neta da dobit ceneje, kot v trgovini….

Srečno!

malo dvomim, da je vzrok dež…
izolacija bo, izolacija….
nič ne boste naredili, če boste plesen samo odstranjevali…

Mi imamo podobno situacijo. Blok ima zelo slabo izolacijo. Tako, kot sem gor omenila, smo kupili ta razvaževalnik in zelo pomaga. Pleasen pa smo odstranili kar z varekino.

Ravno ta razvlažilnik bo ta teden na voljo v šparu za 199,00 eur. Imam podobnega in ga zelo priporočam. Ne moreš verjeti, koliko vode pobere iz prostora. Jaz ga vključujem vsak dan za cca 2 uri na sobo in plesni že dolgo ni več.

Jaz sem 2 meseca nazaj kupil tukaj link
WDH-520HB
Naročil na spletni strani preko maila: 215 EUR + 25 poštnine skupaj 240 € Dobil v 3 dneh od naročila. Pri nas pa stane 300 €. Vseskozi pa lahko spremljaš po mailu, kje se nahaja pošiljka.

Ta razvlažilnik je se je najbolje obnesel na testih in dobival nagrade.
Vse razvlažilnike sem primerjal istega ranga pri nas od bauhausa, obija, merkurja, hoferja….. velika razlika je v podrobnostih… porabljena električna energija (ena bistvenih lastnosti glede stroškov),… pogoji delovanja, zmogljivost, glasnost delovanja, praktičnost, videz…

Jaz sem z njim zelo zadovoljen in ga bi še enkrat kupil

Zakaj se ljudje vedno ukvarjate z zdravljenjem problemov, namesto da jih rešujete v temeljih? Namesto da odstranite vzrok, odstranjujete posledice.
Razvlažilnik bo popapcal vlago, a vlaga bo še vedno.
Nujno morate najti vzrok za tolikšno nastajanje vlage in ga odstraniti!

Če gre za slabo izolacijo, pritisnite na upravnika, da je nujno potrebno sanirati fasado! Razvlažilec vam bo pomagal premostiti čas do obnove fasade, super in prav, ampak cilj vam mora biti čim prej odstraniti vzrok!

Oslarije kvasiš. Vzrok za vlago je dihanje, sušenje perila, kuhanje. In tega se ne da odstranit. Hladni koti sob so pa razlog, da ta obstoječa vlaga tam kondenzira. Izolacija samo odstrani mrzle površine, na kateri kondenzira, v zraku pa še vedno ostane.

Luftanje 2x na dan za 10 min na stežaj oz. takrat, ko je zuni suho, not pa vlažno (kupite merilec vlage), razvlažilnik – to odstrani vlago in je preventiva. Špricanje plesni je samo odstranjevanje posledic. Razvlažilnik tudi posredno greje prostor, je kar poceni za nabavit, tako da je to dobra rešitev, sploh za pozimi in ko več dni skupaj dežuje, drugače pa bi konkretno luftanje moralo bit dovolj.

Oslarije kvasiš. Vzrok za vlago je dihanje, sušenje perila, kuhanje. In tega se ne da odstranit. Hladni koti sob so pa razlog, da ta obstoječa vlaga tam kondenzira. Izolacija samo odstrani mrzle površine, na kateri kondenzira, v zraku pa še vedno ostane.

Luftanje 2x na dan za 10 min na stežaj oz. takrat, ko je zuni suho, not pa vlažno (kupite merilec vlage), razvlažilnik – to odstrani vlago in je preventiva. Špricanje plesni je samo odstranjevanje posledic. Razvlažilnik tudi posredno greje prostor, je kar poceni za nabavit, tako da je to dobra rešitev, sploh za pozimi in ko več dni skupaj dežuje, drugače pa bi konkretno luftanje moralo bit dovolj.[/quote]

Kakšne neumnosti kvasim?
Pri nas doma dihamo, kuhamo, celo leto sušimo perilo na stojalu v stanovanju, pa ni nikjer nobene vlage ali plesni!
Res pa je, da imamo dobro izolacijo, redno luftamo in imamo primerno ogrevano stanovanje. Razvlažilnika zraka nimamo, ni nobene potrebe.

Spet kvasiš. Vlaga je in to v zraku. Plesni pa verjamem, da nimaš.

Kvasiš, ko pišeš, da slaba izolacija povzroča vlago. To ni res, vlago povzročajo omenjene aktivnosti. Slaba izolacija povzroči zgolj to, da ta vlaga kondenzira na določenem mestu (najbolj mrzlem).

Spet kvasiš. Vlaga je in to v zraku. Plesni pa verjamem, da nimaš.

Kvasiš, ko pišeš, da slaba izolacija povzroča vlago. To ni res, vlago povzročajo omenjene aktivnosti. Slaba izolacija povzroči zgolj to, da ta vlaga kondenzira na določenem mestu (najbolj mrzlem).[/quote]

Dihamo, kuhamo, seksamo itd. vsi, pa nimamo vsi ne vlage, ne plesni.
Načeloma perem perilo čez vikend, včasih ga operem tudi čez teden, da ga dam sušit, da navlaži zrak, ker zdaj, ko je aktualno ogrevanje, je zrak hitro suh.
Torej nekje mor abiti razlog, da se nekomu nabira vlaga, nekomu pa ne. In če predvidevam, da vsi vsaj zmerno luftamo, potem je ta razlika mogoče v izolaciji?

“oslarije kvasiš” se popolnoma strinjam s teboj.
Jaz sem kupil razvlažilnik za klet, kjer moramo odpravit oziroma sanirat mesto, kjer je izolacija popustila in imamo kapilarno vlago, ki se je nenadoma pojavila po 15 letih.
Drugače pa je najbolj priročno narediti prepih v stanovanju večkrat na dan za 5 minut (ne samo 2x).
Ravno pri dobro izolirani hiši ali stanovanju so največkrat problemi s plesnijo v kotih, ravno zaradi nepravilnega prezračevanja.
Pogostokrat hiše s starimi okni niso imele težav s plesnijo, ker je vdno vleklo skozi špranje pri oknih. Ko pa so ljudje menjali za nova dobro tesnena okna, pa se jim je pojavile težave splesnijo po kotih, ravno zaradi premalo in nepravilnega prezračevanja.
“rešuj problem” ti pa res neumnosti kvasiš 😉 Ti nimaš zežav s plesnijo ker verjetno dobro in pravilno prezračuješ.

Vlago mate v zraku, vsi jo majo. Ko ti bo na vlagomeru kazalo 0 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ti bo pa kdo verjel

Ja, bistvena razlika je med tem, da nekaj ustvarja vlago, in tem, da nekaj privlači vlago, da tam kondenzira. Dobra izolacija vpliva na drugo.

Luftanje 2x na dan za 10 min na stežaj oz. takrat, ko je zuni suho, not pa vlažno (kupite merilec vlage), razvlažilnik – to odstrani vlago in je preventiva. Špricanje plesni je samo odstranjevanje posledic. Razvlažilnik tudi posredno greje prostor, je kar poceni za nabavit, tako da je to dobra rešitev, sploh za pozimi in ko več dni skupaj dežuje, drugače pa bi konkretno luftanje moralo bit dovolj.[/quote]

Kakšne neumnosti kvasim?
Pri nas doma dihamo, kuhamo, celo leto sušimo perilo na stojalu v stanovanju, pa ni nikjer nobene vlage ali plesni!
Res pa je, da imamo dobro izolacijo, redno luftamo in imamo primerno ogrevano stanovanje. Razvlažilnika zraka nimamo, ni nobene potrebe.[/quote]

A bi bil ti moj sponzor za izdelavo dobre izolacije? ker pišeš, kot da to stane 5 EUR.

Nimaš prav! Že 20 let živim v tem stanovanju…nikoli imeli vlage..letos pa je noro…vse črno
.po tvoje je to izolacija?!

Nimaš prav! Že 20 let živim v tem stanovanju…nikoli imeli vlage..letos pa je noro…vse črno
.po tvoje je to izolacija?!
[/quote]

Isci vzrok za plesen. Ce zivite ze 20 let enako, potem se je moralo letos kaj spremeniti, da imate vlago in plesen.

Pri nas tega ni, ceprav je letos ze dva meseca ena sama megla, oblacnost in vlaznost, pa ce je dez ali ne.
Poisci vzrok in ga odpravi.

Imel iste težave kot ti.
Nabavil dva kar solidna razvlažilnika, pa je bila še vedno prisotna kar velika količina vlage in plesni, tako da je bil zrak še vedno zatohel. Da bi pa vsako uro zračil se mi pa tudi ni dalo.
Potem sem prebil steno, vgradil rekuperator (nakup preko spleta iz Avstrije), ker je bila pr nas cena za 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višja.
Lahko rečem, da je bil to najboljši nakup do sedaj. Deluje cel dan in je praktično neslišen, svež zrak je vedno brez zračenja in kar je najpomembnejše, ni več vlage in plesni…
Razmišljaj tudi v tej smeri!

https://www.shoppster.si/prezracevalni_sistemi_rekuperatorji/lokalni_rekuperator_RV_50_W_Pro_Wi_Fi_V2_SIKU

da se vlaga vleče po hiši je problem v temeljih. Teh pa ne moreš sanirati, ker se stavba podre.
Torej pač ravlažilci.
jaz sem dal montirati tole https://www.ecopulse.eu/ (evopolse )
traja pa 3 leta, da polno deluje

da se vlaga vleče po hiši je problem v temeljih. Teh pa ne moreš sanirati, ker se stavba podre.
Torej pač ravlažilci.
jaz sem dal montirati tole https://www.ecopulse.eu/ (evopolse )
traja pa 3 leta, da polno deluje
[/quote]

Naš blok ima polkletna stanovanja, v katerih je bila vlaga, sploh v tistih na severno stran. Enih 10 let nazaj so kar globoko odkopali in popravljali, verjetno izolacijo, vsaj tako sklepam. Zaenkrat nihče iz polkletnih stanovanj ne jamra zaradi vlage. Očitno se da.

Nič drugega nebo pomagalo, ko da malo bol kuriš. Če imaš vlažno stanovanje imaš not hladno.

Naš blok ima polkletna stanovanja, v katerih je bila vlaga, sploh v tistih na severno stran. Enih 10 let nazaj so kar globoko odkopali in popravljali, verjetno izolacijo, vsaj tako sklepam. Zaenkrat nihče iz polkletnih stanovanj ne jamra zaradi vlage. Očitno se da.
[/quote]

emmm … z malo sreče je šlo ☺
kavelj je, da se pod temelji in tik ob njih ne kople in izolira. Lahko da so pod temelje inicirali kakšno maso … moji svetovalci so mi pač rekli, da pod temelje ne kopljejo
Lahko pa, da imajo razsuševalce v stanovanjih

Kaj pa tale Lunos ki ga tako propagirajo? Baje da je drag ampak da ful pomaga.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close