Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Recept piščanec s porom

Recept piščanec s porom

Prosim vas, pomagajte mi s kakšnim fajnim receptom za pripravo piščanca (prsa) s porom.

Narežeš meso na rezine, popečeš na malo olja, malo pred koncem dodaš narezan por, posoliš, popopraš, dodaš po okusu sojino omako, morda malo vode in to je to. Lahko zgostiš z malo moke, če želiš. Zraven skuhaj riž in imaš “Mongolsko meso” po domače.

Pri nas je to večkrat na jedilniku.

LP, joja

Hvala ti za izčrpno informacijo.
Nočka

Jaz bi narezala po dolgem por (mora ga biti veliko) – ga naložila na pekač, nato bi meso (ki je bilo kakšno uro v marinadi) lepo naložila nanj, dala zraven na pol prerezano jabolko, kakšen korenček in še kaj – po želji!
Uporabi olivno olje, zraven pa paše pečen krompir narezan na majhne kocke, in če imaš prostor ga lahko spečeš kar zraven v istem pekaču kot meso!
Marinada oz., kako pripraviti meso; sol, malo popra, mleta paprika, limonin sok in ol. olje. Meso dobro premešaš v eni skledi skupaj s temi začimbami.
To so seveda osnovne začimbe, moj mož uporablja še kakšnih 5 zraven, čeprav meni je dobolj včasih samo sol in je že okusno!por pa obožujem in najboljši je ravno tako z mesom pečen!
Naj vam tekne, lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close