Anonimna pisma
Dobivamo anonimna pisma, s katerimi nas določena oseba kar naprej vznemirja. Ali lahko policija na podlagi prstnega odtisa na papirju ali kuverti ugotovi pisca?
Počasi nam je tega nadlegovanja dovolj in bi radi zadevi prišli do dna. Sumimo določeno osebo, želeli pa bi se prepričati in prekiniti stike s takšno osebo. Nismo pa kolerična oz. nasilna družina, da bi iz tega delali cel šov in to obešali na veliki zvon, pač pa bi osebo, ki to dela, enostavno izključili iz naših življenj. Kaj storiti? Predlogi?
ker imam ravno totalno brezvezen dan in rabim malo razvedrila…
o čem pa piše? (vsaj nakaži prosim, ker me res firbca)
Sicer bi pa jaz naredila štalo. Pisma shranjuj, vsa lahko prijaviš, odtise bodo tudi našli, če ti piše anonimna pisma gre v bistvu za grožnjo. Ker ogroža tvoj mir, ne počutiš se varno, vznemirjaš se, strah te je za otroke… oseba, ki to dela je en bolnik, zato nujno prijavi in zahtevaj vsaj trajno prepoved približevanja.
saj je grožnja že to, da ti nekdo samo pošilja anonimna pisma. Postavi se v prejemnika teh pisem. Ne veš kdo je (tudi, če sumiš, ne veš), vsakič se počutiš neprijetno, vsakič čutiš vznemirjenje, ki prehaja v strah, vsakič se čutiš opazovanega, razgaljenega, ponoči te tlačijo more, pojavile so se bolezni, povišan krvni tlak imaš, čutiš se zlorabljenega, vdira se v tvojo intimo, zasebnost ….
Torej nekdo povsem OGROŽA tvoje psihično in fizično zdravje, tvojo intimo, tvojo zasebnost, posledično tudi tvoje življenje in če to ni grožnja, ne vem kaj je.
Škoda, da nisem šla za pravnico.
Ja seveda lahko ugotovi kdo pošilja.
Pred leti na pediatriji si je ena medicinska sestra sama sebi pošiljala elektronska sporočila in s tem tudi zlorabila podatke pošiljatelja.Vse je delala zaradi ljubosumja ker jo je nek njen bivši fant odpikal in jo ni šmergal.Sestra je tko bolna bila da je še na policijo šla,ti so zasliševali ljudi in kar hitro ugotovili,da si je ženska sama pošiljala.Celo zgodbe v sporočilih z življenjem bivšega se niso ujemala ali nekak tko.Pol je odpoved dala in sedaj je nekje celo glavna medicinska sestra.
Sramota je sam,da nekateri pač dobro skoz pridejo,eni pa so zaradi laži očrnjeni.Da bi mem to naredila,bi jo tožil,da več nebi videla izhoda iz zapora.
Zdaj je moderno,da folk,ki koga ne mara ali pa je ljubosumen na njega,se samožali,sam da neko škodo naredi.
Pejte prijavit,če upate in če nimate slabe vesti.
@čist tko: še dobr, da nisi šla za pravnico. Nikol neb nardila, ker ljudje s tvojo logiko niso primerni za pravnika!
Kar razlagaš je kretenizem. Policija sme reagirati samo ob kaznivem dejanju, kaznivo dejanje pa je hudo antisocialno dejanje. Torej grožnja. Ne pa “psihična ogroženost”. To so buče, ki se jih laiki spomnete. Ampak je pa bedarija.
Loh je greš civilno pravdat (za tvojo ne-pravniško glavo: to je takrat, ko je pravdni, ne kazenski postopek), za policijo, kazenski postopek in grafologa (stric, ki “razbira” pisave ali pa izvedenca za papilarne linije (po pravniško za prstne odtise) boš pa rabla kej več kot: men to ni všeč.
OP: sori, ker ti ne pišem. Ampak taka kokošja pamet oh-kok-bi-js-bla pravnica mi je bedna.
saj je grožnja že to, da ti nekdo samo pošilja anonimna pisma. Postavi se v prejemnika teh pisem. Ne veš kdo je (tudi, če sumiš, ne veš), vsakič se počutiš neprijetno, vsakič čutiš vznemirjenje, ki prehaja v strah, vsakič se čutiš opazovanega, razgaljenega, ponoči te tlačijo more, pojavile so se bolezni, povišan krvni tlak imaš, čutiš se zlorabljenega, vdira se v tvojo intimo, zasebnost ….
Torej nekdo povsem OGROŽA tvoje psihično in fizično zdravje, tvojo intimo, tvojo zasebnost, posledično tudi tvoje življenje in če to ni grožnja, ne vem kaj je.
Škoda, da nisem šla za pravnico.[/quote]
Točno tako se počutim, kot si opisala.
Pa jao, no! To ni grožnja!
Lahko je kd obrekovanja, kd žaljive obdolžitve,… vsa kd v poglavju kd zoper čast in dobro ime.
Dobra stran: definitivno podani zakonski znaki. Slaba: da se ta kd preganjajo na zasebno tožbo in ne po uradni dolžnosti. Kar pomeni, da te policija napoti k odvetniku, ne izvaja pa blaznega preiskovalnega postopka…
Lejte tisti gumpci, k mislte, da se gre na PP pa se zrihta: maš piramido. Zgoraj je umor. Spodaj so kd na zasebno tožbo. Bolj je kd hudo, bolj policija reagira in reagira na lastno iniciativo. Bolj je stvar meh, bolj morš delat sam.
Lepo, da te skrbi in da te moti. Pejt pa ga tož. Ugotoviš kdo je isto, kot to ugotovi policija. Zavarovanje papilarnih linij? Lah daš na privat delat mnenje. Sam stane, jebiga. Ker se preganja tisto kar je družbeno nevarno, ne pa neke vaše buče o kdo koga vara.To si sama plačaj. Pol pa iztoži od tistega, ki se mu da tko hecat s tabo. Zrt mene ga sprovedi v kazenski postopek, sam ne pa mojga keša za to rabt.
Piše, da moj mož skače čez plot, da se dobiva z neko žensko, da so ju “menda” zalotili nekje, da so ju “menda” večkrat videli skupaj. Skratka — neumnosti. Sem pokazala možu in je sam dejal, da bi zadevo kar predal policiji.[/quote]
A ta pisma predstavljajo grožnjo? Komu ali čemu? Tvojemu možu ali tvojemu zakonu? Zakaj torej tvoj mož, če ima čisto vest, teh pisem res ne preda policiji? Zakaj se samo širokousti? Sicer pa, draga moja, verjemi, da na pismu ni nobenih prstnih odtisov. Pameten človek za seboj ne pušča sledi… kajti drugače takšno “anonimno” pismo ni več anonimno….
Piše, da moj mož skače čez plot, da se dobiva z neko žensko, da so ju “menda” zalotili nekje, da so ju “menda” večkrat videli skupaj. Skratka — neumnosti. Sem pokazala možu in je sam dejal, da bi zadevo kar predal policiji.[/quote]
A ta pisma predstavljajo grožnjo? Komu ali čemu? Tvojemu možu ali tvojemu zakonu? Zakaj torej tvoj mož, če ima čisto vest, teh pisem res ne preda policiji? Zakaj se samo širokousti? Sicer pa, draga moja, verjemi, da na pismu ni nobenih prstnih odtisov. Pameten človek za seboj ne pušča sledi… kajti drugače takšno “anonimno” pismo ni več anonimno….[/quote]
Ne predstavljajo grožnje, me pa vznemirjajo. Postavi se v kožo nekoga, ki prejema takšna pisma. Zagotovo ti ne bi bilo vseeno.
Oprosti, tvojega keša? Kaj pa mojega in moževega keša? V tej državi ne plačuješ davke samo ti, ampak tudi mi.
Pa saj mi ne gre zdaj za smrt ali življenje, da bomo to terali do konca. Samo sprašujem, kakšne so čim cenejše možnosti, da se pride zadevi do dna oz. zanimajo me izkušnje ljudi, ki so že imeli opravka s podobnimi zadevami. To je vse in nič drugega.
Ti se pa čisto preveč razburjaš–celo bolj kot jaz, ki imam razlog za razburjenje.
Sumiš nekoga, vendar ne moreš biti prepričana. Če mene vprašaš, je to oseba, ki vam je relativno blizu. Po vsej verjetnosti zelo sovraži tebe in si želi, da bi se ločila (si koga zelo prizadela v preteklosti (moškega ali žensko), si kateri speljala moškega …) ali pa je ena ženska tako zaljubljena ali je ljubica tvojemu moškemu, da bi na vsak način rada razdrla zakon (kdo bi to lahko bil …). Na tvojem mestu bi anonimna pisma shranjevala, bi pa bila bolj pozorna na okolico in ljudi, ki so potencialni krivci.
Pa zapomni si, da včasih takšna pisma pošilja oseba, za katero si najmanj misliš.
Moškemu moje sestre, pa tudi njegovim staršem, sta na dom prispela dva pismo o grdih lažeh kakšna je moja sestra. Ni vedela kdo bi to lahko pisal, predvidevala pa je, da je to napisala njega “prijateljica”, ki je s tem izgubila zelo dobro prijateljico. Danes sta poročena in se zelo razumeta. Pismo pa sta oba ignorirala. Res pa je, da je sestra prekinila stike s to “prijatlejico”. Jaz pa vedno rečem, da ni mogla biti 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
@Prstni odtis:
Evo, težim ti ravno zaradi te neznosne lahkosti bivanja, ki jo imaš. Probleme bi reševala, ampak na tuj denar. Ti plačuješ davke, jaz tudi, AMPAK OD KJE TI IDEJA, DA JE TO ALL INLUSIVE STORITEV?!?! A ker plačujem davke, mi država bejbisiterko zrihta? Zastonj? Prideš ti? Aja, ne… ker davki ne pokrivajo, da država v zameno VSE zrihta.
Pač, šit ki se ti dogaja, ne spada v družbeno-zelo-nevaren-šit. Podobno kot, če te nekdo moti v posesti in se ti šeta po poti, ki je na tvoji zemlji, ga boš morala tožit, če pa kličeš Slovensko vojsko, da si napadena in da nej te s tanki pridejo branit: ups, ne, najami si magar varnostnika. Tvoj problem. Plačaš ga sama.
In pol še buče o tem, da je napisala svoje mnenje in imamo do njega vsi pravico. Imamo. Imam pa jaz pravico a) da se mi mnenje zdi glupo in b) da to povem. Ne vem od kje ti ideja, da je glavno, da se trudiš (da imaš mnenje), tudi če je zmotno (debilno po domače). To, da imaš lahko debilno mnenje, ne pomeni, da se nihče ne sme obenj obregniti. Kapčiš? Daš svojo “pamet” na ogled, no… ogledana bo. To, da imaš pravico do mnenja, še ne pomeni, da morajo ostali bit tiho, če je to mnenje intiligenčno podhranjeno.
Pa sploh se ne razburjam. Samo sledim načinu pisanja folka na tem forumu…
Seveda se razburjaš. Pa še dobro, da ti nisi dobila takšnega pisma, kakšno štalo bi šele ti zagnala ha ha ha:))))
Oprosti, odgovarjaš in komuniciraš na žaljiv način. Jaz takšne komunikacije ne podpiram.
Če si ti pravnica, to še ne pomeni, da so vsi ostali neumni, ker niso pravniki in kljub temu povedo svoje mnenje.
Sem imela takšno šefico v službi, veš, vedno je imela ona prav in noben drug. Na koncu je skoraj batine od tehničnega direktorja dobila, tol’k se mu je popela s svojim pametovanjem in žaljenjem, da ji je rekel, da jo bo mahnu vpričo vseh. In nepriljubljena je bila pri vseh. S takšno komunikacijo ne prideš daleč-.
^ja res, grožnje kdo bo s kom fizično obračunal so način komunikacije. Genialno. Res geniaaaalno.
A tak način komunikacije pa podpiraš? Aja, ne, ti samo podpiraš grožnje s fizičim nasiljem folku, ki ti ne ustreza. Torej vsi lepo komunicirajmo, magar valajmo kretenizme in buče, če pa kdo preveč teži, da bučeriramo in krezeniziramo pa takoj po pi*ki! Nerad se ponavljam, a spet: genialno, res.
Ja, se strinjam s teboj. Mene nima kaj sovražit, ker nisem nobeni speljala moža. Ljubica mojemu možu ta oseba, ki jo sumimo ni, ker te osebe, ki jo sumimo, moj mož ne prebavlja– pa je človek, ki ne kritizira žensk, ampak te dotične, pa videt ne more.
Naredila sem seznam vseh oseb, s katerimi se družimo in ko sem izločila vse tiste, za katere sem prepričana, da mi pisma niso poslali, mi je ostala samo ena oseba. Smo skoraj 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričani, dokazat pa zaenkrat ne moremo.
Je pa to oseba, ki je rada v središču pozornosti in se rada druži s pomembnimi ljudmi. Če vidi, da se ti ljudje raje družijo z njenimi prijateljicami kot z njo, se počuti ogroženo in poskuša ta prijateljski odnos razdreti in se ponovno preriniti v ospredje. Tisti, ki jo poznajo že od prej, nimajo dobrega mnenja o njej.
V naša življenja je ta oseba vstopila kakšni 2 leti nazaj in pred tem je bilo vse ok, pol so se pa začele te anonimke. Zato sumimo njo in nobenega drugega.
Sicer pa saj ne potrebujem analize prstnih odtisov, da bi bila prepričana. Enostavno jo bom izključila iz svojega življenja in to je to. Takšnih oseb ne želim okrog sebe.
Fak, bom začel pisat na ravni petošolčka – ravni, ki jo boš razumela in izrazosolovje, ki ti bo jasno:
Fizično obračunavanje je uporaba sile zoper koga drugega. Ko vsa presrečna navajaš: “Na koncu je skoraj batine od tehničnega direktorja dobila, tol’k se mu je popela s svojim pametovanjem in žaljenjem, da ji je rekel, da jo bo mahnu vpričo vseh,” se lahko reče, da je direktor s fizično silo zagrozil tvoji sodelavki. Res, bom malo bolj pazil kako pišem, ker je res… komplicirano za razumet, če si star 12.
Kar se pa tiče tvoje problematike: jao, jao. A si spisek naredila? Men je tut to na ravni 12. letnih otrok…
Forum je zaprt za komentiranje.