Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Veseli december

Veseli december

Čisto osamljena sem, brez prijateljev, brez družbe pa spet ta nesrečni veseli december. Prav sovaražim ga. Vsi na neke zabave, potem januarja vsi težijo z vprašanji, kjer sem bila na silvestrovo. Le kje? Doma, sama.

Razmišljam, da bi kar sama šla na kako silvestrsko potovanje v recimo Beograd ali kaj takega. Samo me muči, če grem z agencijo, bodo vsi na busu žurali, vsi bodo imeli družbo, jaz pa sama. Potem tam na trgu bom spet sama. Verjetno še huje kot doma.

Kako preživljate take dni tisti, ki nimate prijateljev, nimate družbe?

saj “veseli” december je lahko tudi vesel v srcu! Človek je lahko tudi sam sebi najboljši prijatelj! In ne boš verjela, ko samega sebe sprejme, ima um umirjen, “seva” spokojnost, skromnost, mir. In to ljudje opazijo, in se želijo družiti s takim človekom.

Prav prihajajoče praznike lahko izkoristiš za srečati samo sebe, se vzljubiti, si marsikaj odpustiti, in biti srečna. Le pogumno!

Pred mnogimi leti, ko sem bila še samska in sama, sem za novo leto vedno šla spat. Bila sem doma, šla sem v posteljo ob 22.00 uri in se zjutraj zbudila kot ptiček na veji. Vsi ostali so bili slabi, imeli so mačka, šlo jim je na bruhanje. Jaz osebno ti ne svetujem, da nekam pojdi. Še bolj bi se počutila osamljena. Ko bi videla, kako se vsi objemajo in poljubljajo, ti bi bilo še hujše.
In ne pozabi: Med tistimi, ki bodo noreli in se veselili bo morda že naslednji dan mnogo žalostnih, saj je sreča opoteča. Bodi srečna s tistim, kar imaš.Srečno in vse dobro!

Brklc, sicer hvala za lepe besede. Ampak takšni decembrov je bilo že krepko preko 30.

sem prepričana da če bi šla sama na kakšno silvestrovanje kot si navedla, npr. v Beograd, bi, če bi se hotela, vključila v družbo že na busu, verjemi da bi te takoj sprejeli odprtih rok, saj bi bili vsi vi s tabo vred z istim namenom na busu in potem na trgu tudi, decembra so itak vsi bolj dobre volje, prijazni, če pa se gre nekam žurat potem se v družbo hitro vklopi in tudi sprejmejo te, zdaj je odvisno od tebe, joj da bi bila jaz sama bi točno to nardila ;)) verjemi 😉 enkrat sva šla s kolegom v grčijo, sama, po 5 minutah vožnje sva se zabavala s pol avtobusa, ponudili so nama svojo pijačo ki so jo imeli s seboj, žurali smo tudi skupaj po grčiji 😉

Koliko si pa stara?

Težko je, če je takih osamljenih decembrov bilo že krepko preko 30. Vse to pride hudo do živega.

ena++, ne bi šlo. Pijem sploh ne. Na busu bi verjetno večina pila. Ko sem že šla na kak tak izlet, ne novoletni, ampak vseeno. So vsi prišli ali v dvoje ali v skupini. Niso iskali dodatne družbe.

Ti decembri ti hočejo samo povedati, da se končno sprejmi! nikoli in nihče ti ne more dati tega, kar bi lahko sama sebi. Ja, in je logično ter prav da je tko k je,… … dokler ne boš kaj spremenila…

Tud v šoli ne dobiš diplome, dokler ne narediš (še zadnjega) izpita… … in življenje je prav taka šola, kjer so učitelji tečni, najedajo,…. Ampak ti učitelji so v tebi,(jeza, žalost, razočaranje, skrb, pohlep) tako da zunanje dogajanje okrog tebe nima nobene veze z tvojo nalogo…

Oh, Brklc, če bi ti vedel kaj vse sem že poskusila.

Torej je vse popolnoma brez veze. Nima smisla, da ti dajemo nasvete ali ti želimo pomagat, ker si ti sama ne želiš pomagat. Raje se smiliš sama sebi. Prav.

Povej no, se bomo kaj naučili!

Povej no, se bomo kaj naučili![/quote]

Knjige, delavnice, psihoterapija…

Pusti mail, se kaj zmeniva. Jaz bi tudi kam šla, pa ne sama.

Si bom odprla en mail, kjer ne bo razvidno ime in priimek.
S katerega konca pa si? Jaz sem s Štajerske.

Povej no, se bomo kaj naučili![/quote]

Knjige, delavnice, psihoterapija…[/quote]

Ampak to je vse izven tebe! Vedno je nekdo drug nekaj delal da bi ti koristila…

Kaj pa npr preprosto biti? Upaš nič delati, samo biti? Z umom biti prisotna tukaj in sedaj, sama s sabo?

Knjige, delavnice, psihoterapija…[/quote]

Kaj pa npr preprosto biti? Upaš nič delati, samo biti? Z umom biti prisotna tukaj in sedaj, sama s sabo?[/quote]

Ne vem kaj želiš povedati? Vedno sem sama s sabo. Tukaj in sedaj.

Kaj pa npr preprosto biti? Upaš nič delati, samo biti? Z umom biti prisotna tukaj in sedaj, sama s sabo?[/quote]

Ne vem kaj želiš povedati? Vedno sem sama s sabo. Tukaj in sedaj.[/quote]

Fizično. Kaj pa duhovno?

Želim povedati da obstaja stanje, kjer človek nič ne misli, nič ne čustvuje. (To je tko k ustavljen avto. Ni v funkciji, ima pa prižgan motor ter zategnnjeno ročno, menjalnik je v leru)

In v takem človekovem stanju (podobno je spanju) lahko počiva in um se umiri. (je na nizkih obratih, hibernira) Probaj, boš vidla kako je fajn.

Zakaj v Beograd? To je BEOKRAD!

To ni za našo mentaliteto. Že na avtobusu bodo taki, ki so od dol. Tak ne sevajo miru, skromnosti, spokojnosti, …, kajti če ne ne bi SFRJ razpadla.

Pojdite raje v Salzburg, Innsbruck, Meran, … ali pa pravljični Seefeld, Mittenwald, Garmisch, Oberstdorf,…tam je pravo vzdušje za našo mentaliteto!

Simpatizer SDS

15. Miklavžev sejem
30.11.2013 – 1.12.2013, začetek ob 0:00

Vrsta prireditve: Zabavna prireditev
Kraj prireditve: Polhov Gradec

Kontakt:
Javni zavod Polhograjska graščina in OŠ Polhov Gradec
01/36 456 94, p.grascina@volja.net

Na že tradicionalnem Miklavževem sejmu boste lahko kupili drobna Miklavževa darilca, različne kulinarične dobrote, kleklane čipke, naravno kozmentiko, nakit….. in še marsikaj. Sejem bo spremljal tudi program za otroke in ustvarjalne delavnice.

Jaz sem iz Ljubljane, vendar to ni ovira.

Greva skupaj, kaj pa leta? Jaz sem proti 40.
Brklc, to ni fajn, ampak je le še bolj boleče.

Zakaj pa pol npr k zobarju hodiš če nisi pripravljena za svojo srečo nič narediti?

A zdej se boste pa babnce v kripl bataljon dale, pa veselo žurale okol, v duhu pa gnile?
Ja ja, videno neštetokrat!

Ajde čauči, naj te osamljenost gloda še naprej!

Brklc, prosim ne bodi nesramen. Kot sem že napisala, sem ogromno delala na sebi, zato me tvoje žalitve, da nič ne naredim, bolijo.
Moj duh ni gnil. Če bi vsaj malo prebral, mi ni do popivanja.

Jaz sem okoli 50. Ti kar napiši mail, pa se pogovoriva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close