Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je z novodobnimi starši, da dajejo neka “moderna” imena ?

Kaj je z novodobnimi starši, da dajejo neka “moderna” imena ?

Kaj je z vami novodobni starši, čedalje več nekih novih izumteničenih, potujčenih imen uporabljate? Kaj želite s tem dokazati okolici?

Me osebno ne prizadene ampak res je, da se včasih sama pri sebi sprašujem le kje imajo pamet,
ko izbirajo ti mladi imena za svoje potomce. Res je cel kup butastih, smešnih in pokvačenih imen.

Mogoče pa mislijo, da pride s takim imenom tudi IQ otroka višji za ene 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? :)))

Res je nenavadno kako izprijeno je postalo poimenovanje otrok pri nas. Morda starši na ta način poizkušajo na nek bolannačin izstopati, res je totalno neprimerno!

Ja, da zveni bolj imenitno, a ne.

Sem ravno brala o družini, ki prosijo za pomoč. Imena otrok pa vsa neki z x, y, dvojnimi ss.

so pa res fensi ja, s tem kažejo svojo topoumnost inhlapčevstvo, drugega nič.

Kdo sploh hoče komu kaj dokazat? Zakaj izhajate iz sebe? Ste eni takih, ki igrate navidezne skromne ljudi, hkrati pa se dokazujete – če ne z imenom, pa s čim drugim? Od kje vam ideja, da ljudje sploh kaj dokazujejo? Komu? Vam? Zakaj bi se? Poleg tega – ali ne “poznate” na stotine ljudi na videz, za katere niti pojma nimate kako jim je ime, pa so vam v redu? Poštar, pek v sosednji pekarni, voznik avtobusa, ki vas vsak dan vozi v službo! Ali se ti ljudje dokazujejo skozi ime ali skozi svoje znanje? Bi ti voznika avtobusa, ki te vsak dan varno pelje v službo in domov, gledala drugače, če mu je ime Luj ali misliš, da zna boljše menjavati prestave, če mu je ime Lojze?

Meni na kraj pameti ne pride, da bi z imeni svojih otrok kar koli dokazovala, pa nima veze ali jim je ime Tomaž in Katja ali Tiadora in Maximilien! Ljudje dajo otrokom imena, ki so jim všeč in ki jim zvenijo lepo in ki jih spominjajo na kaj lepega ali na kaj pomembnega ali so jim bila všeč, ko so jih prebrali v kakšni knjigi in si zamislili junaka te knjige in se vživeli v njega, pri imenu imajo tople in lepe občutke. Za koji klinac bi se morali omejevat, ker se tebi zdi, da se nekaj dokazujejo?

Nikjer ne piše, da je nek otrok, ki mu je ime Lojze boljši kot nekdo, ki mu je ime Abaju. In obratno.

Brezvezna in brezplodna debata. Če se kdo meče ven, se prej ti s svojo velepametjo.

Glavno, da se zdaj ti počutiš superiorno.

Le zakaj se je treba tolk ukvarjat s tem, kakšna imena imajo tuji otroci?
Sploh pa, zakaj se je treba zgražat, če se komu zdi neko ime čudno?

zmotno bi bilo pričakovati, da vas tule ni cel kup ki se navdušujete nad hlapćevskimi imeni, ki otroka zaznamujejo takoj po prihodu na svet.

Moderne spakedranke …vsega preveč… in ljudje ne vedo, kaj bi si še izmislili, da bi izpadli moderno.
No ja, kakor komu paše.

Meni je to totalno bedno….kjerkoli po svetu sem bila, imena pomenijo tudi identiteto otroka, njegov
izvor, prednike, korenine…
Na misel jim ne pride dajati tujih imen – oziroma to počnejo, če sta starša iz različnih kultur, da se
to pokaže…pri nas pa….če greš na primorsko, so sami “Robertoti”, pa “Sivie” (brez j)….če greš na
sever, so nemškutarska imena, v Ljubljani pa itak ne vejo, kaj bi se še spomnili, da bi zvenelo bolj
“fensi”….
Ime je del identitete…le redka imena so “internacionalna” , kot “Peter” ali “Nataša”…

Točno tako, kako moderno…ja med primitivci.

Starsi pa po moznosti Janez in Mojca. In priimek Novak. Otrok pa super fancy spakedranko za ime, obvezno dvojno seveda in potem imamo Žbljxy Sfiblly Novak. In se starsem zdi blaaaaaazno kul. Kot neki pubertetniki no, ki hocejo izstopat. Nas sosed je naprimer Tai Lun. Njegova sestra pa Tiara Neya (tocno tako se napise ja). In nek zelo pogost slovenski priimek. In res ko slisim mamo kako se dere njuna imena me pritisne srat!!!

Dve ulici naprej živi Brendon (tudi v dokumentih je vpisan fonetično)! Mama in tata ne znata slovensko, pa sta druga generacija priseljencev!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Jao, jao, kako si ti uboga. Saj vas ni malo takih.
Hodite delat kot hlapci v firme, ki jih vodijo tujci, plačo vlečete iz njihovega žepa, kupujete tuje avte, hodite smučat na tuja smučišča in se namakat v tuja morja, potem pa tule pridigate o hlapčevstu…ma mrššš.

Starsi pa po moznosti Janez in Mojca. In priimek Novak. Otrok pa super fancy spakedranko za ime, obvezno dvojno seveda in potem imamo Žbljxy Sfiblly Novak. In se starsem zdi blaaaaaazno kul. Kot neki pubertetniki no, ki hocejo izstopat. Nas sosed je naprimer Tai Lun. Njegova sestra pa Tiara Neya (tocno tako se napise ja). In nek zelo pogost slovenski priimek. In res ko slisim mamo kako se dere njuna imena me pritisne srat!!![/quote]

Strahota, kje je sedaj CSD????

Podoben pojav beležijo tudi v Ameriki, v črnskih getih. Tisti ki ne izstopajo s prav ničemer, si potem izmišljujejo bedasta imena. Kompenzacija za svojo praznino in nevidnost. Psihologi bi vedeli o pojavu povedati kaj več. Je pa po svoje dobro. Tako že na daleč vidiš s kakšnimi ljudmi imaš opravka, pa potem ni neljubih presenečenj.

močno dvomim da večina tu šteka, kaj želiš povedat 🙂

sem pa zelo podobnega mnenja …

Kje v Ameriki pa še imajo geta?

Pred leti.. se je ena mama drla v trgovini… “Sandokan, Saaaaandokan, prid sem”…
Starejši boste vedeli, o čem pišem :-))))

sem pa zelo podobnega mnenja …[/quote]

o vemo vemo, vemo da imate doma otroke z nekim yx imenom in se sedaj čutite napadene. Kokoši!!!!

sem pa zelo podobnega mnenja …[/quote]

Jaz tudi!

Pa kaj koga briga kakšna imena dajejo. pa dajte se brigat vsak za sebe in najprej pometite pred svojim pragom in poglejte svoje napake, potem pa se brigajte za druge.

to je samo komentar nad dogajanjem pri nas, kokoš jedna!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close