Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je z novodobnimi starši, da dajejo neka “moderna” imena ?

Kaj je z novodobnimi starši, da dajejo neka “moderna” imena ?

Ni treba, da živijo v getu. Govoriš o hecnih imenih Afro-američanov, domnevam? Oni imajo kulturno pogojeno drugačna imena, dostikrat izvorno iz Afrike. Ne želijo svojim otrokom dajati anglo-saksonska imena, ker ne izvirajo iz Anglije, mar ne? Tebi so čudna, ker pač morajo po tvoje biti vsi Franceljni, ali pa nič. Mene absolutno ne briga, kakšna imena dajejo ljudje svojim otrokom. Zakaj bi me to brigalo? Imam dovolj lastnih skrbi, ki jih moram rešiti.

veste kaj jaz mislim, tuja imena za to, da so bolj pomembni, moderni, biti in.. hja, samo žal ime ne naredi človeka velikega7pomembnega/vrednega, a ne. me ne moti, naj imajo ime kakor hočejo, oni živijo s tem.

naj povem še, da včasih zelo daleč nazaj je bilo moderno, da so “pomembni, ljudje in” ljudje, ko so govorili slovensko uporabljali vmes nemške besede, ali pa še raje govorili kar nemško. zakaj že. a ni sedaj to z imeni malo spominja na tiste čase.

[q

A še nisi videla, kako se Afričani delajo norca iz ameriških temnopoltih, ki dajejo otrokom ta čudna imena, ki nič ne pomenijo? Pa tudi ameriški črnci sami nimajo o svojih kreativnih imenodajalkah nič boljšega mnenja kot mi o svojih:

“There are real African names, Like Kimakeloham, Or Amali, Maryioutali…Then there is bastardized wannabe African names like shaneequa laqeeesha shantattta akunna-mattata or whatever….It annoys the crap out of me.”

“these names that blacks come up with are NOT african names. If u notice its only the black trash that come up with that weird ****.”

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20120324131222AAXkUHL

Jaz sem tudi bolj za domača imena in nikakor ne razumem staršev, zakaj je potrebno v imenu podvajati črke (A je Ella res boljše kot Ela?) , pisati y, x … Najbolj smešno mi pa je, da se podrejamo tujcem v smislu, da ne izbiramo imen s šumniki, da bodo tujci lažje prebrali otrokovo ime in da bo mali otročiček nekoč lahko potoval z letalom.
1. Rada bi videla Angleža, Francoza, Nizozemca, ki bo pravilno izgovoril katero koli slovensko ime.
2. V imenu in priimku imam šumnike (kar 4) pa še nikoli nisem imela težav na letališču.

Zadnjič me je nasmejalo, ker je človek s priimkom Ban svojega sina poimenova Ray = RayBan, hahaha. 🙂

Staršem se to očitno zdi ”fancy”…Meni to pove veliko o intelektu staršev…”Problem” je, da se potem ta imena sploh ne slišijo dobro v naši kulturi…kot npr.: Andy Petelinšek :-)))

Ime ne pomeni nič. Če otroku ni všeč se pač drugim predstavlja z kakšnim vzdevkom, okrajšavo … Sinova punca je recimo Aurelia in jo vsi kličemo Lia. Ok, problem postane če je ime zalo kratko, ampak saj se navadiš tudi na bolj “čudna” imena. Tako, da imena otrok so njihov problem, ki je nastal po odločitvi staršev. In ne vem zakaj se vi vtikate v to. Meni je recimo tudi bolj všeč kakšno moderno, redko ime kot pa naprimer Janez ali pa Ana, ki jih je že milijon.

Najpogostejša imena, ki se prvič pojavijo po letu 1990

http://www.stat.si/imena_top_imena_nova.asp

sej neveš al bi se jokal al smejal..

Ja, res ne veš, ali bi se smejal. Ampak enim očitno ne potegne, kaj s tem delajo otrokom.

Res so katastrofalna imena, vsa, razen mogoče Job.

gre za osebno izbiro in raznovrstnost. Jaz si že tako težko zapomnim imena, ponavadi se moram asociirati na koga, ki ga poznam že s takim imenom, da se ga potem zapomnim..ta neznana imena ne pomagajo. Včasih je bilo v razredu več otrok z imenom Barbara, Tina, Marko ipd..danes sta pa po dve Tiari, Kiari, Žan Lukci ipd. Svet gre naprej in mi z njimi. Vsak naj da ime kot njim paše. Kaj pa sploh je ime-skupek črk in to je to..”šifra” kako naj nekoga pokličemo da se obrne in ga nagovorimo. Meni je vseeno če si bodo moji otroci spremenili ime v odrasli dobi..tudi po 5x..ker še vedno bodo to ene in iste osebe, ki jih imam nadzemeljsko rada neglede če se imenujejo x5Z.. naprimer 🙂

Mene pa ne motijo toliko novodobna imena, kot nekatera slovenska imena, ko na koncu ne veš, ali se delajo norca iz svojih otrok, ali iz sebe.
En znani slovenec ima hčerki Kresnička in Pšenica…Pevec od Sidarte dal hčerki ime Nora. Kaj si Nora? Ok, v Ameriki bo to bilo kul, v sloveniji pa se bo za njo drl NORAAAA…in mu ne bo smešno?

Pol dajo punci, s priimkom Groza ime Živa…to je normalno???

In s čim ima to veze? Kaj hočeš povedati?
S takimi butastimi največ poveš o sebi.

Hehe, ta nova imena me spominjajo na cigane, ki so svojim otrokom dajali imena kot so esmeralda, rubin, armando

Mi smo ta mesec dobili novo družinsko članico z imenom Slavka Zorica.

Slavka Zorica je zelo lepo ime :)))

http://zarekupanja.com/

Okusi so različni, zdrave pameti pa pač vedno manj. Če se nam je pred leti zdelo smešno, ko so na radiju vrteli čestitke, da k vojakom odhajata Rocky in Rambo Horvat izpadejo današnji starši pri izbiri imen svojih otrok prav grotesni. Ko se bo moda spet malo spremenila bodo pa otroci dobivali spet indijanska imena Počen kondom, Sončna zahodka, Zakajena Mavrica,… Zatem bodo v modi Bongo, Kingkong, Zlata prinašalka, Nosorog, Žirafa ali kaj drugega.. Se že veselim dni, ko bodo starši brez sramu svoje otroke poimenovali in klicali z živalskimi imeni 🙂
Adijo pamet.

podpis: Vazelin Horvat

Ščenedrag, Zababerad, Ingo, Držimir, Belot, Lala, Pačemira, Zla… To so samo nekatera izmed staro slovenskih imen – pa jih danes ne slišimo nikjer 🙂

Pač imena se spreminjajo tako kot vse ostale stvari…

Nora je madžarsko ime in ne novodobna skovanka. Je pa res, da ima pri nas popolnoma drugačen pomen.
Sicer pa je v novodobni Sloveniji mogoče vse, tudi čudna imena otrok. Me pa zanima, ali starši kdaj pomislijo, kako se bo otrok z nekim čudnim zaporedjem črk, ki so njegovo ime, počutil, ko bo odrasel.
Moja otroka imata oba lepi staroslovenski imeni s šumevci.

Mene pa zanima zakaj vas boli to kako ime ima x oseba?? Saj ne nosiš ti tega imena?

Meni je vseeno kak je komu ime. Se ne obremenjujem z drugimi, ker je to brez smisla.

No, me pa res zanima, zakaj se nek povprečni Janez obremenjuje, če je sosedu ime kakor mu pač je.

Ja, res ne veš, ali bi se smejal. Ampak enim očitno ne potegne, kaj s tem delajo otrokom.[/quote]

Že, ampak tretjina teh imen je albanskih oziroma imen, ki jih dajejo delavci tukaj- to pomeni, da taka imena ne dajajo Slovenci, temveč tujci, in ta imena so a njih značilna in pogosta. Tista iamena, ki sem počrnila, so gotovo imena otrok teh tujcev – delam na registru prebivalstva, zato vem.

Tian 616 Kiara 217
2. Mai 209 Tanaja 74
3. Žan Luka 114 Adelisa 63
4. Nej 81 Erin 62
5. Tej 49 Ronja 60
6. Tinej 46 Rubi 38
7. Job 41 Inaja 31
8. Nai 33 Enya 29
9. Zal 30 Sumeja 26
10. Kimi 29 Naya 20
11. Timej 29 Altina 19
12. Ensar 25 Mei 19
13. Lun 24 Emily 18
14. Noah 22 Inaya 18
15. Žan Mark 22 Nicol 18
16. Davud 21 Amelie 17
17. Dion 21 Taida 16
18. Elias 20 Tayra 16
19. Jan Luka 19 Tineja 16
20. Rinor 19 Alya 15
21. Ermal 17 Anais 15
22. Niklas 17 Ayla 15
23. Tay 17 Bleona 15
24. Tobi 17 Elona 15
25. Ruj 16 Enia 15
26. Džan 15 Nala 15
27. Lionel 15 Zoe 15
28. Lorik 15 Berina 14
29. Anan 14 Ilhana 14
30. Ilan 14 Melany 14
31. Ajan 13 Naia 14
32. Vall 13 Rinesa 14
33. Danis 12 Viva 14
34. Gentrit 12 Šana 14
35. Noa 12 Alejna 13
36. Taid 12 Leoni 13
37. Theo 12 Marigona 13
38. Timotei 12 Nara 13
39. Tio 12 Noa 13
40. Ardi 11 Suela 13
41. Eron 11 Zala ana 13
42. Kiar 11 Ameli 12
43. Bart 10 Aria 12
44. Bleron 10 Taia 12
45. Ilhan 10 Trisha 12
46. Leonit 10 Diellza 11
47. Tanaj 10 Dorentina 11
48. Blendi 9 Endrina 11
49. Erjon 9 Fjolla 11
50. Etjan 9 Hanah

…ni dobro, da se pri izbiri imen pušča prevelika svoboda. V nekaterih državah imajo izbiro imena urejeno precej strogo, pa nihče ne protestira.

Da pa starši otrokom dajejo neka napol živalska imena, pa povzroči, da sami izpadejo kot neka jara gospoda, ki bi svoje otroke rada naredila bolj opazne.

Mojemu sinu je ime Jakob. A ni lepo, preprosto ime? NIKOLI ne bi otroka poimenovala Tian, Tay, Nai, Kiar in podobna skorpucala.

Danes imajo tako ali tako raje živali kot otroke. Če se jim pa slednji že ponesreči in se po nekem čudnem naključju ne odločijo za abortus, mu pa pač pripišejo pasje ali mačje ime…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close