Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zveza na daljavo – ovire na poti do skupnega življenja

zveza na daljavo – ovire na poti do skupnega življenja

Pozdravljeni. Zanima me s kakšnimi problemi se soočate tisti pari, ki imate zvezo na daljavo.. torej v smislu urejanja dokumentov, viz, dovoljenj za delo, prebivališča itd. Najbolj bi bil vesel nasvetov tistih, ki ste poročeni s kakšno filipinko ali to planirate, ali pa če kdo pozna koga in mi lahko da kontakt. Najbolje, da me kontaktirate zasebno.

Spoznal sem punco iz Filipinov, oba sva stara 27, sva vsakodnevno v stiku prek skypa in kamere, FB, sms-ov, majlov itd. Srečanje planirava v roku nekaj mesecev. Planirava pa tudi že skupno dolgoročno življenje in poroko. Ona ne spada ravno v revni sloj, je izobražena, ekonomistka in zaposlena na banki v Manili. Sam še nisem popolnoma zaključil z magisterijem, delo in prihodke imam redne, zaposlitve za nedoločen žal še ne (zaradi totalnega podna v Slo gospodarstvu sem še prisiljen v delo preko študenta).. iščem pa hkrati redno ali vsaj za določen čas zaposlitev v roku nekaj mesecev. Kar se tiče moje trenutne zaposlitve, stanja premoženja in delovnih razmer v Sloveniji je dobro in podrobno seznanjena že od vsega začetka (da se ne bo kdo v kaj vpiknil, da hoče v Evropo ali moj denar lol).

Torej, če se bo obneslo bova v roku kakšnega leta planirala tudi poroko. Po njej pa poskušala vzpostavit skupno življenje… Obema je vseeno kje živiva, lahko Slovenija, EU, Avstralija itd. Torej katere dokumente bi ona rabila za delo in življenje z mano v Slo? Ali bi lahko potem delala tudi kje v EU? A rabim bit garant, tudi če bo imela določene prihranke na svojem računu? Kaj pa druge države po svetu, če dobim vizo za delo v Avstraliji ali se mi lahko potem moja potencialna žena iz Filipinov pridruži dol? Nazadnje sem pa tudi razmišljal sam o selitvi in delu v Manili, če bi bile birokratske prepreke za njo do Slo ali EU prehude.. v tem primeru bom pač pogoltnil to, da je to država tretjega sveta in je standard temu primeren. No njej dol niti ne gre slabo:P O vsem tem sva se že pogovarjala, njen cilj ni na vsak način prit v EU, želi živet z mano kjerkoli že bo, pa naj bo to nekje v EU ali pa magari na Filipinih.

Ker vem, da so forumi na medover precej v podnu kar se tiče trolov.. tisti, ki samo nabijate in pametujete bodite tiho in najdite kaj drugega, ker je škoda vašega in mojega časa. Lp

Nimam nič konstruktivnega, oglasila sem se zaradi tega, ker predvidevam, da te bodo monklje požrle, pa bi ti rada rekla, da ti privoščim in ti želim, da bi ratalo. Zakaj pa ne.

Tezko, bi ti kaj konkretnega za Manilo povedala, jaz sem zapustila Slo, enako ,kot ti zaradi ljubezni, vendar se nahajam na podrocju EU, in vsaj za sedaj ne obzalujem , da se se odlocila za tak korak.
Tebi pa zelim srecno, z skromno popotnico: sledi srcu!

Glede dokumentov ne bom pravi naslov, vendar, predno se odločita za skupno življenje, se vsaj spoznajta, da bosta interes drug drugega opravičila. Ker se bere, kot da so papirji v igri in nima nič veze, vsaj z njene strani, da ti bo oddana.

Ker sem realna, morda spadam v krog, ki bi kdo koga požrl, čeprav bi jim prihranil kakšno veščino, ki se jo po čustveni “dolžnosti” poslužite. Zato ni vse tako črno kot zgleda. Zato ne rabiš blatiti koga, če niti sama ne veš, zakaj si se javila v kakšen post, le iz razloga morda, da bi koga očrnila. Kar ni kvaliteta.

Ker sem realna, morda spadam v krog, ki bi kdo koga požrl, čeprav bi jim prihranil kakšno veščino, ki se jo po čustveni “dolžnosti” poslužite. Zato ni vse tako črno kot zgleda. Zato ne rabiš blatiti koga, če niti sama ne veš, zakaj si se javila v kakšen post, le iz razloga morda, da bi koga očrnila. Kar ni kvaliteta.[/quote]

Recimo, da razumem, kaj hočeš povedati. Ne razumem pa, zakaj si se potemtakem oglasila ti?

Ker sem realna, morda spadam v krog, ki bi kdo koga požrl, čeprav bi jim prihranil kakšno veščino, ki se jo po čustveni “dolžnosti” poslužite. Zato ni vse tako črno kot zgleda. Zato ne rabiš blatiti koga, če niti sama ne veš, zakaj si se javila v kakšen post, le iz razloga morda, da bi koga očrnila. Kar ni kvaliteta.[/quote]

Recimo, da razumem, kaj hočeš povedati. Ne razumem pa, zakaj si se potemtakem oglasila ti?[/quote]

Zato, ker gradiš na odnosu, ne na drugih. Kot morda vi, ki celemu svetu zaupate, vmes pa padete na odnosih. Tudi oseba, ki se je vmes oglasila, ni nič drugače povedala. in bi morda zaradi monkelj ali tretjih oseb žrtvovala nek odnos. Mogoče sama tega nisem imela, zato ni tako črno, kot se natolcuje iz tretjih oseb.

Sami ste odgovorni za odnose kot življenje.

Recimo, da razumem, kaj hočeš povedati. Ne razumem pa, zakaj si se potemtakem oglasila ti?[/quote]

Zato, ker gradiš na odnosu, ne na drugih. Kot morda vi, ki celemu svetu zaupate, vmes pa padete na odnosih. Tudi oseba, ki se je vmes oglasila, ni nič drugače povedala. in bi morda zaradi monkelj ali tretjih oseb žrtvovala nek odnos. Mogoče sama tega nisem imela, zato ni tako črno, kot se natolcuje iz tretjih oseb.

Sami ste odgovorni za odnose kot življenje.[/quote]

Vidim, da je čas, da grem spat. Bom jutri še enkrat prebrala, zbrano.

Saj preživela bova skupaj kakšen mesec najprej in verjetno me bo še ona obiskala prej (itak). Pravzaprav ni z njene strani nikoli prišla želja po poroki ali kakršnihkoli dokumentih (to samo jaz tu sprašujem, ker me zanima, če se kaj razvije). Sva sicer načela temo o morebitni poroki nekoč v prihodnosti, je precej zadržana glede tega, je pa tudi sama rekla, da pustiva času čas in mogoče planirajva to v roku 2- 3 let, če nama bo uspelo. Kvečjemu sem sam tisti, ki bi to veliko prej opravil, če bi bilo možno LOL Nekaj strahu je na obeh straneh, to tudi začutim, ko načneva debato o dolgoročnem življenju. Tudi strogo ne želi, da bi ji poslalkakšno rojstnodnevno darilo ali celo kupil letalsko karto za obisk, sva o tem že govorila nadolgo. Posredi ni bilo nobenih agencij ali podobno, našla sva se pač nekje na netu, sem že spoznal v živo eno punco iz tiste regije na podoben način (in je bila zelo skulirana, samo se pač ni nič razvilo). Punca tudi ve, da so razmere v Sloveniji precej obupne, da sam nisem bogat poslovnež itd. In tudi to, da če je poročena do dokumentov ne more kar tako z lahkoto prit (ker sam nisem zelo dobro finančno situiran – ne morem bit garant). Je imela nekaj ponudb od bogatih moških pa jih je kljub temu zavrnila, ker ne želi bit nevesta naprodaj. Preverjam njo in njene izjave in do zdaj v njeni zgodbi ne morem najti luknje, pa tudi sama je naredila že precej stvari, ki lahko moje zaupanje kvečjemu povečajo;) Sva že precej časa v kontaktu (vsakodnevno) in bova še kar nekaj mesecev preden se bova lahko dobila v živo. Do zdaj ni pokazala, da bi imela kaj za bregom.

Sem imela podobno situacijo tipa spoznala na eni dejting strani, tudi bila na Skypu se dobila po mesecu dni v živo in ugotovila da ne greva za skupaj. Je bila kemija samo enostavno sva si bila karakterno preveč različna.

Preden se poglabljaš dalje ti svetujem da se prvo dobi v živo s to filipinko da boš sploh videl če funkcionirata skupaj. Preživi nekaj časa z njo, nekaj dni, nekaj tednov mogoče mesec dni živita skupaj. Mogoče boš po nekaj krajšega časa (daljše počitnice) z njo videl da to sploh ni to. Nočem te strašiti sem samo realna in bodi previden predvsem v emocionalnem smislu. Včasih nekaj izgleda perfektno ko pa to vidimo v reali je pa lahko čisto drugače.

Pa mislim, da je prav da ti njo prideš prvi obiskati se mi zdi da se spodobi da moški pride prvi jo obiskovati. Ta tip ki sem ga jaz spoznala na dejting strani je tudi prišel prvi iz UK mene obiskati, no v glavnem preživita nekaj časa skupaj če je to sploh to verjemi če živiš z nekom pod isto streho nekaj tednov se hitro skristalizira kako in kaj.

Nasveta nimam. Ti pa želim, da se ti tole izide!

Vseeno pa se zavaruj. In ne verjemi, da so ženske z otokov dandanes na nivoju opic, ki takoj pokažejo, katero banano iz koška hočejo zagrabiti.

Pa srečno!

Aja še to vama priporočam, dalj časa se zadeva preko Skypa vleče slabše je verjemi, jaz sem imela srečo da je moj ex prišel že po enem mesecu spoznavanja preko Skypa k meni in sva se lahko v živo še spoznala. Bolj kot to vlečeš govorim mesece in mesece slabše je. Čim prej se dobita, da res vidiš kako in kaj. Res je da so Filipini veliko dalj kot UK-v mojem primeru, samo vseeno, zakaj nisi že recimo po prvem mesecu šel k njej na obisk na Filipine recimo za vsaj 2, 3 tedne?

Govorim ti vse to zato ker imam sama veliko izkušenj z online datingom, imam tudi kolege ki online dejtajo worldwide če sem iskrena in vem kako grejo zadeve. Sem 30 stara tvojih let da ne boš mislil da sem kakšna stara mamca:) Vem kako deluje online dating in lahko ti samo svetujem če ga nočeš najebat se vedno čim prej dobi v živo. Če je le možno čim prej, ker dalj kot vlečeš to virutalo pa četudi je Skype slabše je. Moj frend vedno pravi na net-u smo vsi lahko Astronavti in lahko blebetamo kar hočemo tudi preko Skypa ko se pa ti v živo dobiš in preživiš nekaj časa s to osebo je pa zgodba lahko popolnoma drugačna. Ne pričakuj ničesar s to punco da ne boš razočaran to ti lahko še svetujem, pa pojdi jo čim prej obiskati daj si par tednov in pojdi tja preživi nekaj časa z njo ti bo hitro jasno če sta si sploh kompatibilna kot par(ne govorim o sexu), ampak če dejansko lahko sploh funkcionirata v reali kot par.

Sem bil v kontaktu z vsaj 30 puncami, z eno se tudi že dobil v živo (samo tud online spoznavanje ni blo tok fajn, je pač bila priložnost za spoznat se). Pa vendar sem se samo s filipinko dejansko zaštekal, do te mere, da zdaj govoriva samo še midva (in ko sva online tudi dejansko v realnem času komunicirava samo midva – sva na kameri). Tabu tem nimava, pogovorjava se o čemerkoli pač nanese. Poznava tudi vse razlike drug drugega (ona je recimo zelo verna, sam sem ateist in nobenega od naju to ne moti). Vključujeva čimveč skupnih elementov iz vsakdana v življenje drug drugega (preko majlov, socialnih omrežij itd.). Poskušava si predstavit čimbolj realno sliko, se tudi spremljava preko FB in vseh drugih mogočih tehnologij. Na tak način bova obsojena še nekaj mesecev, do spomladi enkrat, ko planiram, da si bom vzel prosto in jo obiskal (če nič drugega bom imel vsaj nekaj od potovanja lol).

Sami ste odgovorni za odnose kot življenje.[/quote]

Vidim, da je čas, da grem spat. Bom jutri še enkrat prebrala, zbrano.[/quote]

Kaj težiš danes že cel cajt? Meni je vseeno za vaše odnose, samo ne iščite potem vse mogoče pomoči, ker ste bili nekoč tako oholi in naduvani. Preberi si tudi sama, kaj trosiš in pri čem potrebuješ pomoč. In morda ne boš več tako naduvana in poniževalna.

Preberi še, kaj je naprej napisal avtor, kar sem prdvidevala. papirji se lahko hitro uredijo, odnosi pa malo manj, kot sami ugotavljate tudi po večih letih, da ne pridete skupaj, poleg poaprijev. Zato ne bodi žaljiva! Ker te nisem dolžna prenašati na mon kot papirju, če te je že kakšen dolžan uradno na dejanskem paprijem tudi osebno!

Za svoje odločitve v življenju se odločaj brez nas, zato ne polagaj zbranost življenja na mon, če to lahko kot veš, sama storiš. Lp.

Najprej, da se dobita v živo…. Hvala za nasvet. Poznava se realno kakšen mesec, zadnja dva tedna pa to oba smatrava kot zvezo na daljavo (sva prekinila tudi z vsemi ostalimi, tako online kot v realnosti). Jaz bi jo obiskal že kar takoj, samo žal ne morem tako hitro… karte so zdajle proti zimi čedalje dražje (enkrat več kot običajno), rad bi tudi še nekaj več prihranil (ker imam v tem momentu še nekaj življenjskih stroškov za poplačat). Poleg tudi ona si ne more kar dopust vzet kadar hoče (letos ga je že porabila), lahko si ga pa drugo leto.. in o tem tudi razmišljava, marec ali april. Torej takoj, ko bo mogoče. Upam, da nama bo uspelo. A se je kdo vsaj nekaj mesecev šel online razmerje preden mu je uspelo se sestat v živo? In ali je uspelo?

Kako bi se celo poročila ob vseh teh težavah, kot osnovnih težavah? Meni je vseeno, iskal si nasvet. Ki pri tem na dolgi rok ne bo potegnil do konca življenja. Saj to ti je jasno ob površnosti. Ali pa pač ne sprašuj.

Sporoči čez leta.

Morda se motim.. če nisi nikoli probala razmerja na blazno dolge razdalje je tvoje komentiranje itak popolnoma brezpredmetno. Da je možnost da mi ne uspe velika vem tudi sam, ne rabim to poslušat od drugih lol. In zapomni si, da nobene težave niso trajne in nepremostljive… sam delam na tem, da bom imel nekoč boljši lajf in ona tudi. Mogoče celo skupaj, ali pa pač ne. Tudi zveze iz sosednje ulice se ne obnesejo kar v prvo.

Sem lepo napisal, da tisti, ki se zvez na daljavo niste šli in ne verjamete v njih, da ne komentirate in si raje poiščite svojo lokalpatriot temo drugje. Želim nasvete od ljudi, ki so se to dejansko šli in jim je to uspelo ali pa ne (najprej, da se dobita v živo je podala edina odličen komentar). Od nekoga, ki ne verjame v razmerja na daljavo je itak nesmiselno pričakovat kaj konstruktivnega razen kup negativizma in kako to ne bo uspelo. Pa vem, da obstajajo ljudje, ki so se spoznali na netu in jim je uspelo, kot tudi taki, ki jim ni uspelo.

Imel sem nekaj časa trajajoči online dejt, ki se je realiziral tudi v realnosti… samo sem pač žal istočasno spoznal to drugo punco in mi do prve ni bilo toliko kot samo do prijateljstva. Tako, da očitno se tudi, da koga spoznat, ki je vredu in skuliran.

Mi je čisto vseeno, če ne zmorete razumeti. Moja zveza partnerstva v slovenski udleležbi je bila 10, bila sva razdelejena 100 km, na začetku, je pa žal po 10 letih letih le umrl. Zato ti priporočam, da ne flancaš ne ostajaš povrpšen, če se že greš nek odnos, ki je še tako bolj zahteven, ki ga predstavljaš. Zato mi tudi ti ne teži, ker še nisi dokazal, kaj v odnosu s kom sploh želiš. Zato mi ničesar ne očitaj, ker si zelo površen v svojem delovanju.

Vso srečo. S temelji, ki si jih poskušal zastaviti.

Morda se motim… hvala za tvoj prispevek, v nadalnje pa se prosim vzdrži komentiranja, ker vidim, da se ti ne sanja kaj zveza na daljavo sploh je. Nisem tebi dolžen dokazovat kaj v odnosu s kom sploh želim in česa ne (to je stvar mene in nje – torej dokazujem njej). Si tipična monovka tu gor, polna nekih frustracij in kaj vem česa (zato pa sem napisal, da se taki ne oglašajte, a ste nepismeni hudiča) Plus tega nisi imela zveze na daljavo, če je 100 km zate daljava potem pa res ne vem kaj naj si mislim, sorry. To je dobra ura vožnje stran, mal več. Oprosti, imel sem ex punco iz slovenije, ki je bila oddaljena od mene 100km in ja to zame ni nobena zveza na daljavo ampak čist obična zveza. Midva sva se dobivala vsak dan, kot vsi drugi pari. V sloveniji ne moreš imet zveze na daljavo, ker lahko prideš iz enega konca na drugega v dveh urah, če si to zadaš za cilj lol

Zame je zveza na daljavo vse kar je izven Slovenije, pa še to vsaj toliko, da se res ne moreš vsak dan videt.

Dobro jutro lost, nekako te razumem, saj sem pred leti bila v podobni situaciji. No, razlikovala se je v toliko, da sem jaz človeka najprej v živo spoznala, skupaj sva bila dva meseca, bolj ali manj, potem sva se dobrega pol leta šla vezo na daljavo, potem živela v eni tretji državi ter se končno poročila in se ustalila tukaj pri nas. Je pa moj mož približno takšen eksot kot tvoja recimo partnerka.
Midva sva se ‘morala’ poročiti, da je moj mož lahko dobil vizo za Slovenijo, saj državljanom njegove države viz niso izdajali. V SLovenijo lahko ona pride na podlagi turistične vize, nato si uredi zaposlitev in na podlagi tega pridobi dovoljenje za začasno pridobivanje. Če ne bo dobila zaposlitve je edina druga možnost, da se poročita in ona dobila dovoljenje za začasno prebivanje na podlagi združitve družine. Če nista poročena v vseh državah urejata dokumente vsak zase (npr. Avstralija ali katera druga država EU). Midva sva se na koncu pač odločila, da ostaneva v Sloveniji (hvala bogu e on takoj službo dobil), saj je lažje urejat vse potrebne papirje, če je vsaj en domačin. Vso srečo… z vsem 🙂

Lost, hiti počasi.
Uživaj v prijetnih pogovorih, načrtovanje prihodnosti pa pusti za čas, ko se bosta tudi povohala in vedela, da štima tudi kemija. Prek kamere ne more, ker je tu še ena prastara zadeva, ki nas heca še od kamene dobe, in se ji reče hormoni. Ti se pa zaenkrat še ne pustijo sodobni tehnologiji.
Star si dovolj, da bi že vklopil možgane in se takih zadev loteval malo bolj trezno. Ne razumem, da prekineš stike z drugimi puncami zaradi skypa. Pa kaj vaju briga, kaj počneta sicer, saj nista poročena, niti par nista, sploh še ne vesta, če sta za skupaj. Tebe pa že skrbi, če bo pri nas dobila službo in takšne traparije.
Ne vem no, včasih so bile tele zmenkarije taka sproščena zadeva, ne pa po enem mesecu na kameri že kar nekaj na ful za 50 let naprej.

Mislim, si ti normalen ali kaj? Bejbo poznaš 1 mesec preko spleta, virtualno, pa bi se že oženil z njo?????

Mislim, da boš padel na trda tla.

Sicer pa, kot so ti že rekle, najprej iz virtuale v realo, potem bi pa jaz, če bi vse štimalo, razmišljala o selitvi na Filipine ali pa kam naprej.

takšna je tale zadeva. definitivno se strinjam, treba se je dobiti čimprej v živo. govorim ti iz osebnih izkušenj. ko je človek v kontaktu z nekom preko raznih spletnih možnosti, ga sicer pozna iz določenih pogledov, vendar je to premalo, da bi vedel, če bo zveza funkcionirala. meni osebno so pomembne spontane reakcije ljudi, kakšne navade… ki pa so pred kamero kontrolirane, saj se vsak, logično želi prikazati v najboljši luči. jaz sem na koncu ugotovil, da sem si v glavi ustvarila o teh ljudeh svojo lastno idealno sliko, ki ni bila vedno enaka realni. nihče od ljudi mi ni lagal, samo v živo je bilo potem drugače.

najprej sem se zaljubila v slovaka. super dečko se bi reklo. v realnosti se je izkazalo, da ni bil tako super. videla sva se po nekaj mesecih.

potem je sledil finec, ki je hkrati tudi edini, s katerim sva še vedno v kontaktu in sva kolega. najino prijateljstvo se je takrat razvilo v nekaj več, vse preko spleta. tudi v živo sva se dobro ujela, dokler me ni enkrat presenetil, da gre v južno ameriko obiskati eno argentinko :-O z njo je hodil kaki dve leti. potem sta se nenadoma razšla. kolikor je meni znano je tudi njuna zveza potekala v 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} preko spleta. razšla sta se, ker sta v tistih mesecih, ki sta jih prebivala skupaj ugotovila, da karakterno ne gresta skupaj. seveda je potem spet probal mene zapet, samo sem ga kar postavila na mesto. kljub vsemu sva danes kolega in se še vedno občasno na spletu malo pogovarjava.

trenutno imam pa poba, s katerim sva prej leto in pol približno komunicirala na daljavo, ko sva se dobila, pa sva ugotovila, da se v živo ujameva še bolje 🙂 od takrat sva nerazdružljiva 🙂 trenutno sva v zvezi z vsakodnevnimi stiki skoraj tri leta, živiva skupaj leto in 3 mesece, imava že gd za skupno hiško 🙂

Jaz pa nisem razumela. Ne tega posta ne enega prej.
Tega, zakaj se je oglasila, pa še manj.

Sicer pa fantu vso srečo z njegovo Filipinko. Že celih 52 let živim in delam v Sloveniji, enako cela moja žlahta, tko da s takimi medkontinentalnimi zvezami in njih urejanjem nimam nobenih izkušenj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close