Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potrebujem odvetnika, zagnanega in dobrega!

Potrebujem odvetnika, zagnanega in dobrega!

Ali mi kdo lahko priporoči kakšnega dobrega odvetnika (iz lastnih izkušenj), ki je zagnan, neustrašen, skratka dober. Imela sem že dva odvetnika pa sta že oba obupala nad našim primerom. Nasprotna odvetnika sta jih “zmlela” lahko rečem , predvsem po strokovni plati in iznajdljivosti za nasprotno stran seveda. Zaželjeno je , da bi bil iz Domžalskega konca ali iz Ljubljane. Prosim pomagajte mi, ker bi rada zadeve že zaključila pa mi nasprotni strani samo zavlačujeta in nagajata.

Hvala vsem za pomoč!

Priporočam Čeferina.

Aja, pozabila sem napisati, da mi prosim ne priporočajte Čeferina in ostalih njegovega ranga, ker moram s skromno plačo še tudi živeti družino ne pa vse zapraviti za odvetnike.

Hvala

Bartenjev Mitja-odv pisarna čeferin.Baje zna it na roke.

Zagnani, pametni in iznajdljivi odvetniki ponavadi zahtevajo zajeten kupček denarja. Žal se tako vrti ta svet. Saj je v vseh poklicih isto – dobri na svojem področju vedno stanejo …

Lahko pa ubereš alternativno pot in sicer pozabiš na vse skupaj in se nehaš tožariti, s tem pa prihraniš denar za odvetnike. V kolikor je to v tvoji situaciji sploh možno; sklepam, da najverjetneje ni, sicer ne bi vztrajala in hotela poskusiti še tretjič.

Moj znanec je tudi tako mislil, namreč, da je prereven, da bi si najel Čeferina. No, potem je Čeferina najela nasprotna stranka in znanec je videl, da je naredil veliko napako. Njegova odvetnica je bila čisto prestrašena pred Čeferinom, sodniki so mu šli precej na roke, postopku je grozilo, da bo zastaral zaradi nenehnih prelaganj, ki jih je Čeferin izposloval, in na koncu je bil vesel, da so sklenili poravnavo, čeprav bi najbrž na obravnavi dosegel zmago – a kaj, ko je grozilo, da do obravnave sploh ne bo prišlo.

Tatjana MARKELJ, Domžale, Ljubljanska c. LP

ku-ku, o kakšnem primeru govoriš?

Odvetniki niso univerzalci, če rabiš res dobrega odvetnika, ti ne more nihče svetovat kar nekoga.

Nekdo lahko pozna super odvetnika za poškodbene odškodnine, ampak kaj ti bo ta pomagal, če je tvoj postopek ločitveno pravdanje ali nepremičninska kolobocija s sosedom? Odškodninar recimo na teh področjih ni podkovan in ga bo nasprotna stran zmlela v prah.

Za božjo voljo, če hočeš pomoč, napiši, za kaj gre. Drugače boš dobila same neuporabne nasvete.

ta je za ločitve

Ja,se strinjam z janis.
Napiši za kakšno pravo gre (civilno, delovno, gospodarsko, upravno in kazensko pravo in druge odvetniške storitve)

Nehaj se tožarit.

A ste vedeli, da je v EU največ tožarenj v bogi, mali Sloveniji..celo do 100X več kot v Avstriji ali Nemčiji.

V naši službi se že 10 let tožita brata za dediščino in to za 20kvadratov travnika. NORO! Saj sta dala za odvetnika več kot je vreddn tisti košček travnika.

Krivda ni na moji strani saj se vedno le branim, kot veste je to tako, da moraš na vsako tožbo odgovoriti, če ne si avtomatsko kriv! Gre pa za nepravno zadevo – razdružitev premoženja. Upam, da mi lahko zdaj laže svetujete.

Hvala

se podpišem.

Samo k Markljevi ne! Tako nezainteresirane odvetnice še nisem srečala, vmes ko se je pogovarjala z mano je brala druge spise in tipkala po računalniku. Na obravnavi sploh ni vedela za kaj je tam. Plačala pa sem pri njej za eno sestavljeno besedilo, obravnavo toliko kot sem potem pri drugem odvetniku za vse skupaj.

Tatjana Markelj je slabo podkovana, zato vam jo odsvetujem. Ceferin bo cisto OK.

samo k markljevi ne, škoda denarja in vašega problema.

Pred kratkim sem bila pri Markljevi zaradi neke nepremičninske zadeve in lahko samo rečem da slabše odvetnice še nisem srečala, nezainteresirana, nepodkovana na tem področju, mož ji je na računalniku kazal kako se poišče določeno parcelo …..obup od obupa. Na koncu nama je rekla da tako ali tako ne gre za veliko denarja. (Med v vrsticami povedano da v končni fazi ne bo take škode če tožbo izgubiva)! Na srečo sva našla drugo odvetnico, ki se ukvarja samo z nepremičninami, odločna, zavzame se in dobro podkovana, samozavestna 🙂

ODVETNICA NINA ŠIBILA JE ZELO ZAGNANA IN STROKOVNA. JO PRIPOROČAM.

Za dobrega odvetniki nikoli ne škrtari.  Dober odvetnik je vreden

Odgovor na objavo uporabnika
ku-ku , 04.03.2006 ob 13:37

Ali mi kdo lahko priporoči kakšnega dobrega odvetnika (iz lastnih izkušenj), ki je zagnan, neustrašen, skratka dober. Imela sem že dva odvetnika pa sta že oba obupala nad našim primerom. Nasprotna odvetnika sta jih “zmlela” lahko rečem , predvsem po strokovni plati in iznajdljivosti za nasprotno stran seveda. Zaželjeno je , da bi bil iz Domžalskega konca ali iz Ljubljane. Prosim pomagajte mi, ker bi rada zadeve že zaključila pa mi nasprotni strani samo zavlačujeta in nagajata.

Hvala vsem za pomoč!

poskusi pač z nekim odvetnikom, ki ti ga svetujejo. Je pa trako, da so tudi ta zanič precej deragi in ne profitirapš kaj.

Moj nasvet pa je iz osebne izkušnje, da se tudi sama poglobiš v zadevo, iščeš judikate ki so podobni tvoji temi in zbiraš zbiraš municijo, ki jo lahko na obravnavi porabi tvoj odvetnik.  Magari se prijaviš za 14 dni v ius in brskaš brskaš, mogoče obstajajo tudi kaka diplomska dela na tvojo temo, članki v Pravni praksi….

moje mnenje, 02.01.2023 ob 17:21

poskusi pač z nekim odvetnikom, ki ti ga svetujejo. Je pa trako, da so tudi ta zanič precej deragi in ne profitirapš kaj.

Moj nasvet pa je iz osebne izkušnje, da se tudi sama poglobiš v zadevo, iščeš judikate ki so podobni tvoji temi in zbiraš zbiraš municijo, ki jo lahko na obravnavi porabi tvoj odvetnik.  Magari se prijaviš za 14 dni v ius in brskaš brskaš, mogoče obstajajo tudi kaka diplomska dela na tvojo temo, članki v Pravni praksi….

Odličen nasvet.  Predvsem v delu, da se moraš tudi sam poglobiti in biti z možgani pri stvari in ne vse prelagat in računat na odvetnika, da bo vse samo on oopravil zate tam na obravnavah – veliko in vse je v predpripravah in napisih prej – on ti pomaga samo s “pravnim jezikom”, če si sam kolikortoliko vsaj malo osveščen, kako to “gre”, ti pa njemu moraš dati čimveč materiala, pisnega in dokaznega.

Potrdim tudi iz svoje prakse in izkušenj z odvetniki, da je gornji nasvet zelo dober in učinkovit. In res moraš včasih zamenjati nekaj odvetnikov, da naletiš na pravega, poštenega, moralnega in strokovnega za zadevo, v kateri te naj bi in te zastopa.  Še najbolj pozitivna izkušnja s takim, ki ima vsaj 25 let delovne kilometrine na področju, na katerem te zastopa. Kilometrina in da pozna, kako deluje tudi napsrotni odvetnik – ali je tak, da rad zavaja sodišče z neresnicami, ali pa ima tudi nasprotna strnka dokaze za svoje navedbe..  Dokazi po pomebni pa pri vsaki stvari.

Skupaj morata biti uigran team, spisat s skupnimi močmi veliko zadev za obravnave, ti podaš odvetniku “material z dokazi”, ki ga on pretvori v pravni jezik ( zato moraš pač najet odvetnika,da spravi v pravno formalno obliko, ki je po godu obravnavajočemu sodišču – kadar sam nisi dovolj strokovno podkovan, da spišeš npr. ali tožbo, ali pripravljalno vlogo ali pa odgovor na pripravljalno vlogo NU).

Velja za zadeve pod oznako N ( nepravdne) in P ( pravdne).

Samo Čeferina ne.

Ni nujno da so tvoji odvetniki zanič. Ne pozabi dejstva, da živimo v mafijski državi. Zadnjo besedo ima sodnik in ne odvetnik. Sodstvo pa vemo kakšno imamo v Sloveniji.

Pa kaj vam je ljudje božji? A je kdo pogledal uvodni post, KI JE IZ LETA 2006!!!

Če se še vedno tožarijo za žabjo volno, so tudi že bankrotirali. Z dobrim ali slabim odvetnikom.

No ja, 02.01.2023 ob 17:56

Pa kaj vam je ljudje božji? A je kdo pogledal uvodni post, KI JE IZ LETA 2006!!!

Če se še vedno tožarijo za žabjo volno, so tudi že bankrotirali. Z dobrim ali slabim odvetnikom.

SO what?

V letu 2023 se še vedno dogaja in se bo fogajalo tudi pri nas, da so nekateri sodniki nepošteni pri svojoh “os+doličitvah”, saj imajo samo oni škarje in platno v rokah, za zartimi vrati sodišč, brez zvočnega snemanja za dodaten dokaz, prav tako  so nepošteni in prodani za denar nekateri odvetniki, ko jih nasprotna stran ti lahko komot kupi, pa se ti pod nosom lahko obrišeš – in previdnost, ali nasvet, kdo je po izkušnjah dober in kdo ne, ni nikoli odveč.

Ne tožarijo se pa vsi za žabjo volno, kot ti navajaš – nekateri morajo branit se na sodiščih, za pravico in resnico. Z dokazi. In tudi uspejo. in ja, so še tudi pošteni sodniki, ki rešujejo ugled  sokolegov “žlapertkov”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close