Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pita iz albert keksov, jabolk, pudinga, smetane – RECEPT!!!

pita iz albert keksov, jabolk, pudinga, smetane – RECEPT!!!

Prosila bi, ce ima kdo recept za omenjeno sladico – nas mali je navdusen (pa mami tudi :), recepta pa nimam.
Se mi zdi, da mora biti precej enostavno …

Prosim!!

Iz otroštva se spomnim:

Plast albert keksov
puding
jabolčna čežana
plast albert keksov
smetana

je to to?

Po spomnu:

V pekač naložiš eno plast keksov (“ptitber”, albert…), jaz jih navlažim z malo ruma pomešanega z mlekom, ni pa nujno. Skuhaš jabolčni kompot, jabolka odcediš, daš čez kekse. V tekočino od kompota zakuhaš vanilijev puding po navodilu iz vrečke in ga preliješ čez kekse. Potem na jabolka zložiš še eno vrsto keksov, jih navlažiš in čez preliješ čokoladni puding. Ko je puding malo strjen čez daš stepeno smetano in vse skupaj daš v hladilnik, da se shladi in sprime.

Če imaš kisla jabolka, lahko daš malo sladkorja čez.

LP, joja

najprej plast albert keksov nato kuhana jabolka, pa še enkrat keksi pa jabolka, nato keksi ,pol pa skuhaš žele iz pudinga in vode, ki ti je ostala pri jabolkah , na koncu pa smetana pa čokolada v prahu

Jaz pa jabolka podušim, ko oddajo dovolj soka in so zmehčana, pa kar v to zakuham vanilijev puding. Potem pa plast piškotov, “jabolčni puding”, plast piškotov, smetana. Lahko tudi dodaš še eno plast navadnega pudinga in potem smetano…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

A puding se naredi, če ga zakuhamo v vodi?

Ste mi tako sline pocedile s temle. :))))) Jutri prec po sestavine. :))9

LP

Seveda se naredi, saj bistvo je v škrobu, ki je glavna sestavina pudinga. Sama puding v sok zakuham velikokrat tudi za sadne torte, če uporabim kompot… marelice, breskve iz kompota zložim na biskvit, v sok zakuham puding in prelijem čez sadje… seveda si pomagam z obodom pekača, da ne steče mimo, in pa uporabim manj tekočine, kot sicer mleka za en puding.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala vam, punce.
Sem si mislila, da ni kunstno.
Sicer ne vem, ce bi se lotila …
Tako pa bo na jedilniku se ta teden :))))))))))

Lep nedeljski vecer!!!

Ali jabolka zmiksaš in kekse zdrobiš?

Če imaš kekse pravokotnike, jih samo zlagaš enega zraven drugega. Jaz jabolka narežem na tanke krhlje.

LP, joja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close