Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pranje zaves

Pranje zaves

Dobro jutro, rabim konkretno pomoč z nasvetom. Kako hudiča naj operem zavese (priznam: nisem jih 1 leto), da se znebim tiste grde sive barve….ne bi rada kaj v štartu zamočila. So neke srednje kvalitete, ali po pravici povedano, ne vem sestave materiala. Ni pa gola sintetika. Torej: pralni stroj ali ročno pranje? Kateri detergent? Ali drži tisto s pecilnim praškom, da so potem bolj bele ali svetle ali kaj že? Prosimmmmm, vzemite si čas za odgovor….
Hvaležna Nataša. LP

Hmmm, jaz vedno perem zavese na 30 stopinjah, zraven dam navadni prašek – ariel, Persil ali katerega koli imam (ker vsebuje optična belila, ki pobelijo), dodam mehčalec in to je to. Zavese so vedno lepo bele. Pa dam na krajše centrifugiranje in obesim še mokre.

lp

lp, orehek

Jaz dodam še vanish za zavese, sicer pa perem isto kot orehek. Če jih boš prala na roke, te bo po mojem prej pobralo, ker zavese postanejo težke ko hudič, ko so enkrat mokre.

Če v stanovanju ne kadite, potem so najbrž sive samo od prahu. Saj zavese pa res nimajo biti od česa umazane. Jaz jih vedno perem čisto normalno – prašek za belo perilo, mehčalec, na 30°C.
So lepe bele barve.

Jaz prav tako perem kot v gornjih postih, le, da dam tekoči detergent, ker prašek se do 30 stopinj ne stopi. Lep dan

Jaz bi jih prej samo malo z vodo splaknila v pralnem stroju, da gre večina prahu ven, ker sicer lahko tudi še kaj ostane, meni nekoč je. Potem pa tako, kot je opisano v zgornjih postih. Vanish za zavese pa se meni tudi zdi fajn.

Zavese perem na programu za občutljivo perilo na 30C. Za predpranje dam v boben tekoči Persil, za glavno pranje pa se je pri meni izkazal za najboljši prašek Dato za zavese, ki ga kupim v Mullerju. Poleg praška dodam še belilo za zavese – tudi kupljeno v Mullerju in mehčalec. Zavese obesim takoj mokre.

Lahko uporabiš tudi K2R za razbarvanje, če so zavese bele.

Prašku dodaj sodo ali tablete za čiščenje zobne proteze in zavese bodo bolj bele in bolj bele tudi dlje ostale.

lp:)

Jaz sem jih prala prejšnji teden. Bile so zelo sive, čeprav v stanovanju nihče ne kadi. Prala sem s tekočim detergentom Lava Tende, ki je prav za zavese in gre direkt v boben. Pralni stroj na 30 stopinj, program za občutljivo perilo z zmanjšano centrifugo.
So manj sive, vendar še vedno daleč stran od prave beline. Kaj delam narobe? Prašek je OK, na več stopinj se ne upam dat, kaj torej?

Dodajte pecilni prasek.

Pravijo, da jih najprej operi brez praška, takoj nato s praškom. Vse v stroju in program za zavese.

Nikar ne trošite pecilnega praška. Dodajte sodo bikarbono (kar je med drugim pecilni prašek), ki jo kupite v vseh trgovinah, najcenejša pa je v Eurospinu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close