kaj podariti 10 letni deklici za rd?
Bolj kot starost (torej, a je stara 9, 10 ali 12 let) je pomembno kakšna je. Saj ne obstajajo klasična darila za 8 letnike, 10 letnice, 20letnice, 50 letnice. ……
Pomisli, kakšen tip dekliča je. Športen. Pleše. Mal zafnan (nakit, laki). Požira knjige kot nora (kater žanr). Ima rada roza barvo. je bolj fantovska. itn itn itn
Tako kot se odrasli razlikujemo, se tudi otroc, ne veš tega?
Moja nečakinja je bila pravo športno bitje, z žogo, v pogonu, prezirala roza barvo, raje gledala filme kot brala knjige, imela kratke lase (torej adijo lepe špangice itn), imela rolko, itn. Moja hči pri isti starosti je delovala kot kakšna barbika…….
Ponavadi če res ne veš kaj kupiti je najboljša rešitev kakšna dobra knjiga. To vedno zapali. Ali pa mogoče kak darilni kupon, čeprav to ni tako izvirno. jaz ko kakšni kolegici kupujem imam največkrat idejo da grem do knjigarne konzorcija mladinske knjige in tam vedno najdem kaj pametnega in uporabnega. če ni to knjiga pa kakšna druga uporabna reč, recimo kakšna družabna igra, te so v zadnjem času zelo polularne 🙂
In kako naj ve kaj deklica prebira oz je že prebrala ali ima doma? Če se ji ne da absolutno niti malo poglobiti vanjo oziroma jo očitno niti ne pozna?
Pa še nekaj. Mogoče ti misliš, kako vis dol padajo od veselja ko dobijo knjige. No, naj ti prijazno povem, da ne. Niti odrasli, niti otroci. Nekateri najstniki recimo (ki berejo) pravijo, da je škoda denarja za nakup knjige, ker jo pa ja dobiš v knjižnici. Z enim sem pred časom malo debatirala na to temo. Sem ga poskusila obrnit na foro, da najboljše, najljubše knjige je pa ja fajn imeti doma. Mulo me je gledal kot da sem obsedena z lastnino in da rabim ta občutek, da je nekaj le in samo moje, mi je kar nerodno postalo.
Forum je zaprt za komentiranje.