Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Reklamacija čevljev – na pomoč

Reklamacija čevljev – na pomoč

Prosim vas za pomoč v zvezi z uveljavljanjem reklamacije. V začetku decembra (moram najti račun) sem si kupila nove čevlje. To je bilo tisti dan, ko so bile v BTC-ju razprodaje, zato mi je ta popust prišel zelo prav. Ker sem ta nakup načrtovala že lep čas, sem dala zanje 100 evrov in bila prepričana, da bodo moje noge naslednjih nekaj zim lepo tople. Včeraj pa sem pri čiščenju ugotovila, da je usnje v predelu prstov pričelo pokat! Zgornji sloj usnja je na parih mestih dobesedno popokan. Zdaj me zanima, kako naj v tem primeru postopam.

Ali po enem mesecu sploh lahko reklamiram?

Ali lahko pričakujem, da mi bodo vrnili denar – glede na to, da sem že takrat vzela zadnjo številko?

Resnično se vam zahvaljujem za vsak odgovor.

Definitivno ti morajo vrniti denar. Jaz sem imela problem po 6-ih mesecih od nakupa — peta na čevlju mi je začela škripat, pa sem dala za čevlje 60 e. Sem nesla nazaj in zahtevala pisno vračilo denarja. MI je poslovodkinja rekla, da denarja ne vračajo. Sem rekla, da zahtevam vračilo in ji vročila pisno zahtevo ter zahtevala od nje, da mi potrdi prejem zahteve. Na njej navedla vse podatke, čez nekaj dni so mi nakazali denar.
Lahko ti pošljem vzorec zahteve in naredi enako. 100 e pa res ni majhen denar. Jaz reklamiram vse živo, tudi stvari ki stanejo malo, saj vendarle denarja ne pobiram po cesti.

Mi smo reklamrali športne copate po treh mesecih (tudi v BTC). Nobenih problemov nismo imeli. Vrnili so nam denar, sicer s pripombo, da smo eni redkih, ki so jim ugodili reklamacijo.

VSAK izdelek (tekstilni, usnjeni,…) ima VSAJ 12 mesecev garancije od dnevava nakupa. Tako, da brez skrbi vrni in zahtevaj povračino denarja.

čevje vrni z utemeljitvijo da je bila ob nakupu stvarna napaka.Napiši to pismeno,da imaš dokazilo zavisi pa ali ti bodo povrnili denar vstrajaj na tem nikakor pa ne uveljavi reklamacije,ker to se zavleče na 45 dni.Lp

Preberi si v Zakonu o varstvu potrošnikov o stvarni napaki (to je to kar se je zgodilo tvojim čevljem), mislim, da je člen 35 ali 37 (tam nekje). Po zakonu imaš pravico do vračila denarja ali zamenjave izdelka ali popravila ali sorazmernega vračila kupnine. Najbolje, da si zadevo sprintaš, ko greš v štacuno, ker marsikje o vračilu kupnine nočejo nič slišat, ko jim pa pokažeš, da nekaj veš o pravilih igre, se pa zadeva takoj spremeni 😉

Definitivno ti morajo vrniti denar. Jaz sem imela problem po 6-ih mesecih od nakupa — peta na čevlju mi je začela škripat, pa sem dala za čevlje 60 e. Sem nesla nazaj in zahtevala pisno vračilo denarja. MI je poslovodkinja rekla, da denarja ne vračajo. Sem rekla, da zahtevam vračilo in ji vročila pisno zahtevo ter zahtevala od nje, da mi potrdi prejem zahteve. Na njej navedla vse podatke, čez nekaj dni so mi nakazali denar.
Lahko ti pošljem vzorec zahteve in naredi enako. 100 e pa res ni majhen denar. Jaz reklamiram vse živo, tudi stvari ki stanejo malo, saj vendarle denarja ne pobiram po cesti.[/quote]

Jaz sem v svoji zahtevi točno navedla člene zakonov, tako da niso imeli niti najmanjše možnosti oporekati mi.

Lahko ti pošljem vzorec zahteve in naredi enako. 100 e pa res ni majhen denar. Jaz reklamiram vse živo, tudi stvari ki stanejo malo, saj vendarle denarja ne pobiram po cesti.[/quote]

Jaz sem v svoji zahtevi točno navedla člene zakonov, tako da niso imeli niti najmanjše možnosti oporekati mi.[/quote]

đizs, a tega, da ti oni lahko zavrnejo stvarno napako in moraš s sodnim izvedencem dokazovat, pa ne veš ?

Jaz sem v svoji zahtevi točno navedla člene zakonov, tako da niso imeli niti najmanjše možnosti oporekati mi.[/quote]

đizs, a tega, da ti oni lahko zavrnejo stvarno napako in moraš s sodnim izvedencem dokazovat, pa ne veš ?[/quote]

Seveda lahko. Ampak zarad enih čevljev se nobena kolikor toliko spodobna štacuna tega ne bo šla.
Sem pa že večkrat slišala (in sama doživela), da se poskušajo izognit vračilu kupnine, čeprav napako priznajo. Če drugega ne, ti ponujajo dobropis, zamenjavo za drugo blago… In ko takim poveš, da veš, kaj piše v zakonu, potem navadno nehajo oporekati.

Seveda je način reševanja zahtevka TVOJA izbira, ne njihova. Da te ne bi skušali odpraviti z dobropisom.
Stvarna napaka pomeni, da izdelek nima lastnosti, nujnih za nemoteno uporabo (točno formulacijo pa res prepiši iz zakona).

đizs, a tega, da ti oni lahko zavrnejo stvarno napako in moraš s sodnim izvedencem dokazovat, pa ne veš ?[/quote]

Seveda lahko. Ampak zarad enih čevljev se nobena kolikor toliko spodobna štacuna tega ne bo šla.
Sem pa že večkrat slišala (in sama doživela), da se poskušajo izognit vračilu kupnine, čeprav napako priznajo. Če drugega ne, ti ponujajo dobropis, zamenjavo za drugo blago… In ko takim poveš, da veš, kaj piše v zakonu, potem navadno nehajo oporekati.[/quote]

Tole z izvedencem, če me spomin ne vara, je tako, da mora toliko in toliko mesecev po nakupu dokazovat prodajalec, kasneje kupec.

Imaš pravico na vračilo denarja, ker to ni po tvojem krivica, ampak je tovarniška napaka. Jaz sem bila tudi eden velik bedak, ki sem si tudi kupila zelo lepe čevlje in sem odštela kar veliko denarja in na koncu, ko sem hodila po pločniku proti avtomobilu (na srečo, da me ni nihče videl), naenkrat mi je cela peta odletela. Točno se vidi, da je tovarniška napaka, ker peta je tako odletela kot, da bi jo odlimal. Ampak vsaka šola nekaj stane meni pa na kraj pameti ni prišlo, da bi šla reklamirati čevlje še sedaj imam te čevlje doma, od tega je že skoraj 1. leto.
lp,

Vseeno lahko uveljavljaš stvarno napako, četudi nimaš računa. NI ti treba imeti računa, če si npr. plačala s kartico je dovolj izpisek. Jaz bi jih na tvojem mestu definitivno vrnila.

Kupila hcerki Ecco cevlje , vsako leto do zdaj so bili super nic mokrih nogic , zelo zadovoljni, letos pa hcerka po enem mesecu pride domov z mokrimi nogicami in od takrat je vsak dan isto. Uf sm jezna ampak nimam racuna vec zato me zanima ali lahko vseeno reklamiram.

Tudi brez računa lahko uveljavljaš stvarno napako, saj zakon ne govori o tem,da bi moral kupec imeti račun. Ravno v zadnji številki revije ZPS piše o tem-če lahko opravljeni nakup dokažeš z bančnim izpiskom, bančnim slipom ipd., mora prodajalec to upoštevati. Seveda pa lahko pri prodajalcu dobiš tudi kopijo oz. dvojnik računa. Tu se rado zaplete, ker mora trgovec račun najti ročno in je od nakupa preteklol že dalj časa.

Jaz bi na tvojem mestu najprej prosila za kopijo računa, potem pa bi šla z njo uveljavljat stvarno napako.

…potem pa ti bodo zagotovo reklamirali glede na to da se gre za usnjene čevlje, ki ne razpokajo (vsaj tako hitro ne). Če si plačala s kartico je dovolj slip ali bančni izpisek. Najslabša verzija pa je če ne najdeš računa se spomni datuma, ure nakupa pojdi tja in prosi če ti račun lahko v pisarni poiščejo. Kolikor vem pa brez račune reklamirati ne gre…

Držim pesti,
Mateja

V Intersportu sem kupil Športne copate Salomon.
Ker so se strgale sem jih reklamiral. Reklamacijo so mi zavrnili na osnovi mnenja sodnega izvedenca g.Urankar Jožeta. Ker sem na spletu zasledil podobno nemoč posameznikov pri uveljavljanju reklamacije me zanima, kdo vse od vas ima podobno negativno izkušnjo z omenjenim sodnim izvedencem.
Če je to pogosta praksa razmišljam, da ga prijavim na SICOS (Združenje sodnih izvedencev in sodnih cenilcev strojev in opreme Slovenije), da vidimo kakšen je njihov odnos do te problematike.
Matjaž

Tudi jaz sem imela negativno izkušnjo z zgoraj omenjenim sodnim izvedencem. Reklamacija je bila zavrnjena z razlogom mehanske poškodbe. Predvsem pa me je zmotilo to, da je bila ista napaka vsaj dvema drugima priznana. Poraja se vprašanje, na podlagi česa zares rešujejo reklamacije?

Tudi jaz sem imela ravno ta teden isto izkušnjo. Copat se je po dveh mesecih začel trgati. Ampak mnenje je, da je copat še vedno funkcionalen !!!!!

Matjažr ali ste kaj dosegli s prijavo? Tudi jaz imam negativno izkušnjo z omenjenim gospodom.

POZOR !
Mass je s svojimi “nepristranskimi cenilci” mojster za zavračanje upravičenih reklamacij.
Čevlji za 110 EVR, po 5x nošenju začne odpadati obloga pete.
Mass ne vidi razloga za vrnitev denarja, je “strokovnjak” tako ocenil.

Kdor želi dober servis, naj gre k Deichmannu ali Humanicu.
Menjava ni problem.
Okoli Massa pa ovinek v korist svoje denarnice.

Poguglajte “Mass reklamacija”. Žal je takšnih objav na stotine.

Kupila sem čevlje ECCO. Po manj kot dveh mesecih sta se oba čevlja strgala. Reklamacijo je zavrnik sodni izvedenec g, Jože Urankar. Med drugim je napisal, da so poškodbe nastale izključno kot posledica ravnanja uporabnice- cca 10 krat sem jih imela obute!!!!
Prosim za nasvet- kaj naj naredim???

Jaz bi na tvojem mestu vprašala na Zvezo potrošnikov, kako ukrepati. Res nekaj malega stane, če nisi član, ampak morda bodo pa znali kaj svetovati.
Pa še malo poguglaj, ker vidim, da se tale cenilec Urankar večkrat pojavlja.

Hvala Bogu da je vsaj en sodni izvedenec,ki vam nalije cistega vina; me prav zanima ce sebdvic tud na pol pojeste pol ga vrnete v trgovino da nima lastnosti zaradi katerih ste ga kupili; bumbarji.

Hvala Bogu da je vsaj en sodni izvedenec,ki vam nalije cistega vina; me prav zanima ce sebdvic tud na pol pojeste pol ga vrnete v trgovino da nima lastnosti zaradi katerih ste ga kupili; bumbarji.
[/quote

sori, očitno cenilec krije hrbte prodajalcem. Čevlji so vse večji klump. Nazadnje sem kupila ene lepe zimske čevlje v Deichmannu (ja, saj vem, ampak imam težave najdit mojo številko še kje drugje). Dvakrat obula in se je podplat odlepil. Ma super.
Ma ne kupim več čevljev v SLO, razen še v Alpini, če kaj najdem. Deichmann naj si pa ta svoj klump nekam vtakne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close