Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Reklamacija čevljev – na pomoč

Reklamacija čevljev – na pomoč

Mass ima kupljenega izvedenca (plačanec Jože Urankar s.p.), ki po tekočem traku po načelu “copy-paste” piše zavrnilne ocene za upravičene reklamacije.

Čevlji 5x nošeni, peta zlizana. Očitne napake v materialu/proizvodnji ne vidi, ampak je po njegovem kriv uporabnik. Ampak čevlji niso bili nošeni 500x, ampak 5x. Mass se skrije za “neodvisno” izvedevčevo mnenje. Kako to, da drugi čevlji zdržijo več let, kolior se od njih pričakuje ?

Kdor še kaj kupi pri Mass-u, si je sam kriv.

Že kup ljudi tu na forumu je poročalo o težavah z Massom in Urankarjem.
Bravo Mass, tako se nateguje ljudi.

Julij Cezar, klatiš neumnosti.

Jože Urankar je med drugim tudi plačanec Massa, kjer po metodi “copy-paste” na tekočem traku piše zavrnilne cenitve upravičenih reklamacij. Tržni inšpektorat RS si lepo umije roke oz. svetuje, da nesemo čevlje k drugemu cenilcu. Na koncu nam ostane tožba proti massom, intersportom in ostalim lopovom v SI.

Ko pri njih reklamiraš čevlje in čakaš 8 dni na mnenje sodnega izvedenca … doživiš šok!
Zakaj?
Ker niso niti toliko profesionalni, da bi na zapisniku bil URADNI ŽIG (ime in priimek, ter naziv) sodnega izvedenca, ki odobri ali zavrne reklamacijo!
Samo ena “čačka dokazuje” pregled in overitev izvedenca.
No, to verjetno kar sami podpišejo ….
Sramota!

Pozor, če čevljev ni ocenil sodni izvedenec oziroma so naredili formalno napako (ni žiga), imaš dobre možnosti. Prijavi jih našemu brezzobemu tigru Tržnemu Inšpektoratu RS. Imajo formular za prijavo in upload.

Ali pa greš tja in jim zagroziš s prijavo in ZPS.

Tudi sama sem dobila odgovor od strokovnjaka, da je bila neustrezna raba čevljev, ki je po dveh mesecih razpadel. Čevlji za 100 EUR. Ne kupujem več v MASS-u.

Grožnje ne pomagajo, saj so to samo trgovke na skromni plači.

Ali ima kdo kaj uspeha z drugim mnenjem? Kje pa je še kakšen sodni izvedenec tekstilne stroke ali premoremo zgolj tega?

Enako izkusnjo imam z Emporiumom. Uggicam stare 3m, uporabljene max 10x po pol ure, so odpadle zaplate krzna. Ker imam kar nekaj ugg obutve, stare tudi 5 let sem se jih odlocila reklamirat. Prijazne trgovke so copate sprejele. Cez 10dni dobim zavrnjeno s strani t.i. strokovnjaka za krzno Jožeta Urankarja s.p. Brezovica pri Dobu. Takoj sem napisala pritožbo na njegov e- naslov in v Emporium, da so ocitno spregledali, da je na prstih samo se bela podloga, ne pa crno krzno. Zgroženi krznar, češ kako si upam dvomit vanj, mi je napisal, da naj cevljam sodi le kopitar, jaz pa se naj brigam zase in delam v svoji stroki. V emporiumu so napisali, da je on najbolj izkusen na tem podrocju in da lahko po Zakonu o varstvu potrošnikov, reklamirano blago dam v pregled drugemu strokovnemu izvedencu. Slednjega nisem naredila. V kratkem bo dobil pregled inspektorja, Zveza potrosnikov je z zadevo seznanjena in v Emporiumu nikoli vec ne kupim Uggic.

Svašta… Ne morem verjeti, da je toliko kompliciranja glede vračila.. Trgovci imajo srečo, da marsikateri potrošnik ne pozna svojih pravic in ga lahko na hitro odpravijo.. Ostalim pa nek strokovnjak za krzno soli pamet.. Ni čudno, da potem človek prej odneha, kot pa da bi kaj dosegel.. Upam, da tebi rata kaj doseči.

Zdravo
Imam kosarkarske cevlje Adidas kuplene v Grosbasketu pri katerem se mi je strgal podplat. Zavrnene so bile dvakrat od gospoda Urankarja. Kaj narediti ? Zanima me ali lahko dam kateremu drugemu ocenjevalcu oceniti in potem nesem v trgovino. Hvala za odgovore

Če imajo vam vse reklamacije vse po spisku zavračajo, tud ne more bit ok, da noben ne zna nič nosit, proizvajalec pa odlični kvalitezo prodaja. In bi moral to kdo mal preverit. Vprašajte na Tirs in Zps. Da se zgodi, je eno, da se dogaja pa drugo.
Sem kupla salonarje, obula, hodila v sluzbi ene dve ure po ravnem, ker v pisarni nimamo šodra, počila peta. Nesla nazaj, so mi zamenjali in je bilo potem ok. Kupim reklc, petem po navodilih, dobim ven zmucksn reklc. Nesem nazaj, ženska, da sem sigurno narobe prala. Sem rekla, če bi mogla na manj in ne na 40 ali zgolj v čistilnici, potem ni moja napaka. Pa je neki bobnsla in sem rekla, da se lahko kam obrnem, pa ji bodo oni povedal za moje pravice. Je pol denar vrnila, ker je bil reklc neuporaben.
Malo se skupaj zberte, pa skupno napišite, če je nekdo res podkovan le za konstantno zavračanje reklamacij.
Jest ze ne bi bla tih, sploh, če dtvar ne košta le 5, 20 €.

Ko nekdo samo napiše “neustrezna raba čevljev” je že iz aviona vidno, da gre za nateg in nekdo kasira denarce. Kaj pa je neustrezna raba čevljev? Konkretno kaj pomeni neustrezna raba čevljev?
Npr. če so čevlji za suho vreme in jih nosiš po dežju, snegu itd. je jasno da gre za neustrezno rabo in se bodo prej uničili. Če obuješ športne copate se primeš za skuter in te kolega vleče po asfaltu se podplat temu primerno obrabi, gre za neustrezno rabo čevljev.
Čevlji so narejeni za nošenje – hojo, športni copati za hojo, tek itd.

Fora je drugje, kvaliteta izdelave in materialov se je močno znižala zato je najlažje prenesti krivdo na kupce. Brand in cena nista garancija za kvaliteto in vzdržljivost, že dolgo čas ne.

Šla bi v tožbo… Ker vidim in berem, da gospod Urankar podaja ista mnenja, da očitno pol Slovenije ne zna pravilno hoditi, ne obuvati, ne sezuvati in vezati vezalke…. Očitno smo slovenci en zabit narod, in si želim, da mi ta gospod pokaže, kako se hodi, obuva, sezuva in veže vezalke…

Šla bi v tožbo… Ker vidim in berem, da gospod Urankar podaja ista mnenja, da očitno pol Slovenije ne zna pravilno hoditi, ne obuvati, ne sezuvati in vezati vezalke…. Očitno smo slovenci en zabit narod, in si želim, da mi ta gospod pokaže, kako se hodi, obuva, sezuva in veže vezalke…

Če bi bilo kaj oseb zainteresiranih, naredimo skupno tožbo…. Ker to je nesmiselno…

Jaz sem ravno ugotovila, da so mi čevlji, kupljeni letos na razprodaji za 80 evr, po zunanjem robu čisto spustili usnje. Nimam pa računa. Je kdo reklamiral v humanicu?

Kupili v Deicmannu moške zimske. Po dveh mesecih nošenja počena oba podplata počez. Nesla nazaj, povedala datum in uro nakupa (plačano je bilo z bančno kartico), ker računa nismo več imeli, brez najmanjših težav sem dobila nazaj vseh 39,90€.
Vsa pohvala!

Moje mnenje je tako, da v Sloveniji NIKODER ni neke hude robe. Kar je,je. Hudič je samo v temu, da za vsem stoji Urankar.
Kupiš, nosiš 2 meseca al pa mal več, reklamiraš in vsi imajo zunanjega sodelavca. In si sam kriv, ker si butelj.
Tako jest zdej ti situacijo vidm.
Al.pa v vsaki trgovin težit naj ti naredijo test nog, pronacija spinacija, dobit potrdilo uradne osebe, da oni garantirajo, da je obutev katero si kupil prava za tvoje noge.
Tako kot Urankar hoče. Pa tako naj bo.

No, takole….
Ker, glede na vse infoemacije, nisem nikjer zasledil/ugotovil/mi je bilo odgovorjeno po epošti, je sedaj situacija taka:
Še vedno velja in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tako tudi je, da v vseh trgovinah v Sloveniji imajo ZUNANJEGA SODNEGA izvedenca, ki je…..nobeden drug, kot, g.Jože Urankar. O.K., tako je in jest sm čist mišljenja, DA NAJ TAKO TUDI OSTANE.
Po malce tuhtanja sem šel danes v Žiri in si kupil, kar sem pač potreboval.
Govoril in bil že malce na meji z zdravo pametjo pri trgovkah glede nakupa, testiranja mojih defektnih nog, sile F pri zategovanju vezalk, načina obuvanja in še bolj SEZUVANJA, mojih izrazito poudarjenih petnih kosti. Dodatno sem jim povedal za mojo situacijo glede reklamacije.
Prodajalki(2 trgovini) sta me mal čudno gledali…ampak!, sam da vemo kje smo!

VSA obutev od Alpine ima 1 leto garancije in to BREZ Jože Urankarjev. Imajo svoje ljudi, ki ocenijo kaj je bilo narobe.
Popravijo in vrnejo nazaj.
Nobenih problemov!
Zdej pa da vidmo kaj bo!

Aja….pa tuhtau sm, da bi VSI, ki smo defektni po Urankarju, njemu poslali čevlje, ki jih je on zavrnil.
A,a,a,a?

Obrnite se na tržnega inšpektorja v primeru, da vam zavrnejo reklamacijo.

Iste besede tudi pri moji reklamaciji. Gospoda Urankarja sem poklical, ga povprašal za obrazložitev, pa mi je odgovoril da se lahko pogovarjava le o vremenu. Očitno se izvedenec norčuje iz potrošnikov, saj mi jih ne morete, sem edini, sem takoj. Nirooo. ZPS in sodišča mu be morejo jič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close