Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako umoriti drevesni stor?

Kako umoriti drevesni stor?

Pozdravljeni,
posekali smo manjse drevo, vendar se vedno iz stora poganja vejevje.
Stor smo ze zalili z varekino, zal, brez uspeha.
Prosim za konstruktiven nasvet kako se resit stora in poganjkov.

tako da ga izkoplješ. Ali pa režeš poganjke, v treh letih ga ne bo več.

ja zanesljiv način je da ga odkoplješ

Po listih ga namažeš z Boom efektom.

Čeprav nisem rada morilka drevs ti povem zanesljiv in eko način. Ob tem ne boš zastrupljala narave.

Štor očistiš lubja, potem pa štor po ravni površini z motorko navzkrižno zarežeš, kot nekak neraven križ. Drevo bo res prec in ne bo več gnalo. Preverjen recept za um..!

Malo odkoplji korenine, s svedrom zvrtaj luknjo in v luknjo nalij žvepleno ali solno kislino. Problem rešen.

Bi ti zdele takoj sliko poslal, pa je ze noc.
Torej, z motorko smo takoj ob poseku naredili kriz (dve leti nazaj), ampak vseeno raste.
In poganja ze vsaj en meter vstran!

(matr vam EKO bedarije!)

TO JE PA ZELO OKRUTNO

odvisno o katerem drevesu govorimo,nekatera še poganjajo iz korenin,najboljši recept:odkoplji celoten štor,posekaj korenine,in ga izruvaj,ostale korenine,ki so v zemlji,razsečeš in pobereš…tako smo delali mi…

Mislim, da bi bilo dobro takšno luknjo zvrtati v tvojo glavo in jo zaliti s tem kar priporočaš, packa!

Mislim, da bo to edina, pametna, resitev.
Lepa hvala vsem za pomoc.

A ni drevo živo bitje, tako kot živali? Meni se tile posegi v njegovo življenje ne zdijo nič manj kruti tist, s katerimi mučijo živali.

S solno kislino. 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zagotovljeno

Koliko zastrupljevalcev je tukaj. Ne morem verjet. Govorim za vse tiste, ki bi s solno kislino in raznoraznimi strupi delali to. Dajte raje primite kramp in lopato in ga odkopajte, vse ven poberite, pa ne bo več rasel. Kmečko enostavno.

Ugibam, da gre za štor od akacije. Z njim so pa res težave, ker požene čuda novih poganjkov naslednje leto.

Nasvet – brez hudih strupov na lastnem vrtu in s kar najmanj dela – štor odrežeš čisto nizko, nato pa ga zadelaš s črno folijo ali kartonom (karton moraš obnavljati, ker razpade). Zadelaš tako, da je zakritih vsaj nekaj kvadratnih metrov okrog štora. Čez daš okrasno mleto lubje, če je na takem mestu, da bi zadevilo motilo estetiko.Potem pa čakaš ene dve leti – ker poganjki ne pridejo do svetlobe, slejkoprej propadejo.

jojprejoj – kmetje tudi Boom efekt po njivah zlijejo da uničijo plevel, nasejejo in nasadijo kar je potrebno, potem pa mi te poljščine papamo. Dejte se slepit, no.

Bi ti zdele takoj sliko poslal, pa je ze noc.
Torej, z motorko smo takoj ob poseku naredili kriz (dve leti nazaj), ampak vseeno raste.
In poganja ze vsaj en meter vstran!

(matr vam EKO bedarije!)[/quote]

pa si dovolj globoko zarezal. mi smo to storili na enem hetarju poršine, ker je pašnik zaraslo drevje, štore smo noter pustili. Vse smo tako storili in niti eden štor ni pogna, pa so bile to jevše, smreke, gabri, bukve, bezeg,, bor,lipe, ki drugače zelo rade poženejo iz štora, pa seveda kostanj. Če poganja en meter stran pa je to sigurno trepetlika ali pa topol , ta hudič ima možnost,da se iz korenin požene nov poganjek, Tega pa boš moral, korenine izkopati.

jojprejoj – kmetje tudi Boom efekt po njivah zlijejo da uničijo plevel, nasejejo in nasadijo kar je potrebno, potem pa mi te poljščine papamo. Dejte se slepit, no.[/quote]

In potem podpiramo “slovensko bio pridelano” hrano. :))))))))))))))

jojprejoj – kmetje tudi Boom efekt po njivah zlijejo da uničijo plevel, nasejejo in nasadijo kar je potrebno, potem pa mi te poljščine papamo. Dejte se slepit, no.[/quote]

In potem podpiramo “slovensko bio pridelano” hrano. :))))))))))))))[/quote]

Ti se kar smej. Vendar – vsak izhaja iz sebe. In jaz papam hrano, ki zraste na našem posestvu, kjer ni bilo in ni nobene kemije in boom efektov. Jajca imam tudi naša, mleka pa ne pijem. Zato sem tudi pomislila, da sprašuje za svoj štor, in da zemlje ne bo zastrupljala…? Pri meni je najboljša kemija motika, kakega škodljivca pa ročno poberem stran.
Yo, ti se pa kar smej… Je dobro za zdravje (pismo, kako mi je zdaj pes prdnil pod nogami :)))))

“ena*”
no ena gospa aliena gospodična,če misliš da ješ popolnoma bio hrano se zeloooo motiš,
1.naše ozračje je zelo onesnaženo
2.ko lepo pada dežek,tvoje bio rastlinice vsrkavajo vodo in z njo pomembne snovi,ki se nabirajo v zemlji,tudi različni strupi ki padajo z neba,radioaktivnosti,itd…
3.če na svojem vrtu ne pognojiš,boš bolj bogo kaj pridelala,ali pa bodo pridelki miniaturni….
4.nimaš samo ti vrta in tegl zemle
5.kokoši jedo koruzo,ta pa je bila špricana,…

Bo treba delat…

Posekali smo figo in novi poganjki rastejo v krogu 5ih metrov….kaj narediti?

[img]http://m.bonide.com/photos/272stumpout_large.jpg[/img]

U rt se kausn!

Vsak nov poganjek, ko odžene do 1m višine olupite in pustite, da se posuši, tako se izčrpajo tudi podzemne zaloge drevesa. Takih poganjkov ne režite stran, dokler ne bodo povsem suhi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close