Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna vam je sprejemljiva cena torte?

Kakšna vam je sprejemljiva cena torte?

Torej kakšna se vam zdi sprejemljiva cena za torte običajne velikosti od 14 do 16 kosov (pač odvisno kako režeš)
Torte bi bile narajene iz dobrih sestavin (se pravi umetne smetane, margarine ipd odpade), različnih okusov. In z računom, seveda. Vse uradno. Mogoče celo z dostavo na dom v popoldanskem času.

Cena mi ni pomembna. Saj ne jemo torte vsak dan, takrat pa ko jo, jem samo res kvalitetno. Kupim jo v Rustiki in samo torto rustika.

Sprejemljiva cena za super torto, res dobro mislim 40-50 eurov.

Poznam od Rustike torte. So res zelo dobre. Še bolj pa je dobra cena. Mislim, da za nižjo ceno tudi dobiš okusno torto.

Mi damo za res dobro torto iz ta pravih (neumetnih) sestavin nekaj čez 40 eur (z narisano sliko).

30 je cena v slaščičarni. Raje kupim privat za isti denar, bo definitivno boljša.

Naštej malo sestavine in boš dobila bolj natančen odgovor….pa koliko časa boš porabila….pa tako.

mene pa zanima kaktere so to numene sestavine za torte?
za biskvite in testo sem maher, pri kremah pa zmrznem in uporabljam smetano, mascarpone, mleko in gustin, kakšno skuto ali kislo smetano še mogoče, potem se pa že neha. Dajte mi kak recept za dobro kremo, ki ni umetna, plis.
ko so že pri margarini, je meni ena tanajtaboljših tort orehovo.pomarančna od moje mame, kremo pa naredi z margarino. no, to je edina margarinasta krema, ki mi je všeč, ampak njen okus je neprecenljiv 🙂

Jaz grem raje čez cesto v Confetto. Boljše torte, boljši sladoled, veliko bolj prijazna postrežba.

Z dostavo vred od 25 do 60 eur, odvisno od sestavin in seveda okrasitve. Sem ze kupila odlicno torto po po okusu odlicna, ampak je bila tako okrasena, kot bi jo sama doma. Pa je bila za krst. Zdaj ko imamo poplavo oddaj o tortah se mi zdi, da so tudi pricakovanja o izgledu torte nekoliko visja. Pa zelo bi si zelela torto okusa marlenke,…ampak domace izdelave, kot npr. Mihalek

Od 40 do 50€

Realna cena za dobro torto je približno od 12-15 eur. za kilogram, odvisno od sestavin in dekoracije.

Od kod si pa ti vzela to pametno računico? Torta je cena vedno na kos (oz.premer) in nikoli na kilogram, lepo te prosim no.

Jaz grem raje čez cesto v Confetto. Boljše torte, boljši sladoled, veliko bolj prijazna postrežba.[/quote]

Kje je to “čez cesto”? Rustika torte oz. sladice se tudi meni ne zdijo nič posebnega, gre bolj za neko trenutno modno zadevo z precej zasoljeno ceno.

Izdelki Rustika tudi meni niso dobri. Dobre pa so mi torte iz Zvezde. Samo so predrage in za moj okus niso vredne tega denarja.

Od kod si pa ti vzela to pametno računico? Torta je cena vedno na kos (oz.premer) in nikoli na kilogram, lepo te prosim no.[/quote]
A bejži no,če jo kupuješ po kosih mogoče, če je pa torta delana po naročilu je stvar malo drugačna-vsaj zahodno od bele Ljubljane. Ne verjameš? Poglej: http://trgovina.mlinotest.si/

Od kod si pa ti vzela to pametno računico? Torta je cena vedno na kos (oz.premer) in nikoli na kilogram, lepo te prosim no.[/quote]

mi pa vedno kupujemo torto na kg

A bejži no,če jo kupuješ po kosih mogoče, če je pa torta delana po naročilu je stvar malo drugačna-vsaj zahodno od bele Ljubljane. Ne verjameš? Poglej: http://trgovina.mlinotest.si/%5B/quote%5D

Ma lepo te prosim, no, ne mi s temi skrpucali od tort. Nikjer ne dobiš torte na kilogram. Torta je po kosih ali v kosu, kakor želiš, odvisno od premera.

A bejži no,če jo kupuješ po kosih mogoče, če je pa torta delana po naročilu je stvar malo drugačna-vsaj zahodno od bele Ljubljane. Ne verjameš? Poglej: http://trgovina.mlinotest.si/%5B/quote%5D

Ma lepo te prosim, no, ne mi s temi skrpucali od tort. Nikjer ne dobiš torte na kilogram. Torta je po kosih ali v kosu, kakor želiš, odvisno od premera.[/quote]
Potem jaz torte naročam na marsu ali kje?
Aja, meni mlinotestove niso všeč, sem link prilepila samo kot primer.

Petarda, zgleda da tudi jaz naročam torte na marsu, ker mi je tudi edino normalno naročanje na kilogram.

Kako zanimvo, jaz sem do sedaj naletela pa le na naročanje na št. kosov, kar se odmerjanja na težo tiče, sem pa tudi le na tej mlinotestovi strani zasledila, a nikoli naročila pri njih. Sicer pa sem ravno ta vikend za praznovanje za torto v domači lokalni slaščičarni za 10 kosov plačala 20 € in je bila odlična, pred 3 leti pa sem za torto v neki drugi slaščičarni za 16 kosov plačala 55 €, je pa res, da je bila le-ta okrašena z ročno izdelanimi figuricami in oblečena v tičino maso, kar še dodatno nanese na ceno.

Tudi jaz sem očitno z marsa.
Jaz vedno kupim torto v Potički (NG) in vedno imajo ceno po kg.
Običajno naročimo okoli 3 kg, no ko jo pridemo iskat, jo stehtajo in pomnožijo s ceno kg.

Stanejo pa različni okusi različno.

Tolk da veš, da ne veš vsega 🙂

no, punce, ne se kregat, kaj je normalno in kaj ni 🙂

primorci pač skoraj vsi kupujejo torto na kg, vsi ostali pa po kosih oziroma premeru.

nič posebnega, kakorkoli je pač kdo navajen.

V Grosuplju ima ena privat slaščičarna cene za torto običajne oblike brez posebnih dodatkov 45 eur in naprej, specialne torte (recimo Helly kitty ali kakšna druga oblika) pa 60+. So dobre, naravne, zdaj, za ravno “dol past” pa tudi ne. Lokalno velikokrat slisim pohvale. No, jaz sem bolj zadovoljna, kot navdušena. Zdijo se mi predrage. Če bi bile enake, pa za 40 eur, bi bilo OK. Pravijo, da imajo s posebno obliko vsaj 3 ure dela.

cena za kg torte je od 25€ do 35€ z neumetnimi sestavinami,…
tisti ki proda torto za manj so naravne sestavine samo na papirju,..

lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close