Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje pralnega stroja

čiščenje pralnega stroja

Ja ali ne, kako?

v pomivalnem stroju

Ali to mislite na boben?
Če ga mislite očistiti kamna, nalijete v predalček ali pa kar v boben alkoholni kis, date na 90 oz na najvišjo temperaturo in operete, seveda prazen boben. Očistilo bo kamen in ostalo umazanijo.

koliko kisa pa?

Ali potem kaj smrdu v bobnu po kisu in perilo po naslednje pranju?

nič ne smrdi
nekateri vedno dodamo kis, ko peremo perilo – namesto mehčalca – je vonj po svežem, ampak moraš vzeti ALKOHOLNI kis

Dobro, bom poizkusila. Samo prosim, če poveste koliko kisa vlijem v boben:) LP in hvala

Jaz dam 2dcl v predal za prašek. Ko pa perem oblačila pa dam v predalček za mehčalec toliko, kot bi dala mehčalca.
Pa vratca stroja naj bodo vedno odprta, da se boben suši, namesto da bi gnil od vlage. Pa odpadno vodo redno odlivajte.

Kje pa se nabira odpadna voda? Sori za neumno vprašanje:) Vrata imam odprta nekaj ur po pranju potem pa jih zaprem ponavadi…

Odvisno od posameznega stroja. Ponavadi spodaj, desno (ali levo) so ena mala vratca. Odpri vratca, podstavi neko posodo, nato pa “odšraufaj zamašek” in voda bo pričela teči ven. Pojdi pogledat in sporoči, če si našla.

Prilagam nekaj slik na katerih se vidijo vratca spodaj:

[img]http://dronyx.files.wordpress.com/2008/11/pralni_stroj_1.jpg?w=450[/img]

[img]http://www.radio-kum.si/data/images/wa63141_pralni_stroj_GO1031.jpg[/img]

[img]http://img.enaa.com/oddelki/mojDom/assets/product_images/lg_f_1480_qds_pralni_stroj__7kg__EU10433.jpg[/img]

Hvala res, super, imam ta vratca seveda vendar se jih do sedaj nisem dotikala. Šibam po alkoholni kis in opravim čiščenje še danes. Hvala in lep dan 🙂

Za čiščenje bobna so meni rekli naj vlijem celi liter alkoholnega kisa (nekaj v predalček nekaj pa kar v boben), prazen boben samo alkoholni kis in najvišja temperatura. Ko operete imejte vratca odprta da se boben posuši, vonja pa potem ni.

Jaz to delam 1x na mesec, če pa gospa tega ni nikoli naredila in pralni stroj smrdi, je morda res pametno, da pokuri kar liter kisa.

pa odpadno vodo odlijte, ko je strok ugasjen

Še sreča, da berem MON in spoznavam, da res obstaja čiščenje pralnega stroja. Sama ga še v življenju nisem čistila (OK; ga od zunaj občasno obrišem, in to je to).
Res pa je, da so vratca zaprta le ob pranju in da belo perilo vedno perem na 95.

TO JE JA SMESEL MON-A IZOBRAŽEVANJE. JAZ SEM TLE ZVEDU SLEDEČE REČI:
– KAKE HIŠNE LJUBLJENCE IMAJO NEKATERI UPORABNIKI MON-A
– ZVEDU SEM DA EDINO NEMŠKI AVTI IN VOLVO NEKAJ ŠTEJEJO, OSTAKO SO SKRETI, JAJCAM GAJBE…
– ZVEDU SEM TUDI KAKO JE GLEDE SEKSA, LOVLJENJA BAB, PIJANČEVANJA
-KAKO POISKATI IN POSKUSIT ODPRAVT NAPAKE NA HIŠNIH APARATIH (HVALA CVETU, PA TUD ONIM, KR SO NAPAKE PRJAVLJAL)
– …

SICER PA UIHR VSAKE TOLIKO STROJ OČISTIŠ Z ALKOHOLNIM KISIM, PREGLEDAŠ FILTER IN CEV ZA DOTOK VODE (OBA KONCA- PREGLEJ MREŽICE)

P.S. KAKŠEN PRALNI STROJ PA MAŠ

– ZVEDU SEM DA EDINO NEMŠKI AVTI IN VOLVO NEKAJ ŠTEJEJO, OSTAKO SO SKRETI, JAJCAM GAJBE…
-KAKO POISKATI IN POSKUSIT ODPRAVT NAPAKE NA HIŠNIH APARATIH (HVALA CVETU, PA TUD ONIM, KR SO NAPAKE PRJAVLJAL)
– …

SICER PA UIHR VSAKE TOLIKO STROJ OČISTIŠ Z ALKOHOLNIM KISIM, PREGLEDAŠ FILTER IN CEV ZA DOTOK VODE (OBA KONCA- PREGLEJ MREŽICE)

P.S. KAKŠEN PRALNI STROJ PA MAŠ[/quote]

:))

Uh, ja, sem se naučila tudi, da sem packa, ker isto brisačo uporabim več kot enkrat, pa še perem brez mehčalca, pa neolikana, ker se ne napovem vnaprej za kak obisk, pa čudna, ker me nenapovedani obiski ne motijo, pa neumna, ker ne zagovarjam dela na črno, pa tehnično zaostala, ker ne menjam GSM-ja vsako leto ali dve…..

Aja, pralni stroj je pa Gorenjev, star ene 15+ let :))

– …

P.S. KAKŠEN PRALNI STROJ PA MAŠ[/quote]

:))

Uh, ja, sem se naučila tudi, da sem packa, ker isto brisačo uporabim več kot enkrat, pa še perem brez mehčalca, pa neolikana, ker se ne napovem vnaprej za kak obisk, pa čudna, ker me nenapovedani obiski ne motijo, pa neumna, ker ne zagovarjam dela na črno, pa tehnično zaostala, ker ne menjam GSM-ja vsako leto ali dve…..

Aja, pralni stroj je pa Gorenjev, star ene 15+ let :))[/quote]

Ma sta faca, oba!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close