Knjiga, ki vam je spremnila življenje
Verjetno ima marsikdo od vas v spominu knjigo, ki mu je zaznamovala življenje. Naj bo to s svojim sporočilom, zgodbo, idejo, drugačnimi pogledi, spoznanjem, …. je pomenila neko preokretnico in spremembo.
Če že ni knjiga, pa je mogoče kakšen film pustil v vas tako globok odtis, da ga niste pozabile.
Pa povejmo kaj o tem.
Ženske, ki tečejo z volkovi – sem se našla v vseh opombah, svetovna prvakinja v naivnosti, pač.
Drugače pa vse strokovne iz psihologije, medicine, umetnosti…, kaj bi dala, da bi lahko 1 teden lahko samo brala.
Pa poezija od Kačičeve, Maurerjeve, Pavčka, Rumi in ostalih.
Mogoče še Lindquistova, ki mi jo je podpisal.
prebrala že marsikaj, ampak ta je pa nadvsemi !!
Enostavno povedano, dobiš tisto, kar v tistem trenutku rabiš. Mislim, da se popolnoma vsak najde…Napisano pa z zelo preprostim jezikom in zgodbice nas vodijo skozi knjigo, pravzaprav skozi svetove. Dejansko se mi zdi zdaj življenje lažje.In vsako ponovno branje, ti spet odkrije nekaj novega.
Je pa tudi velika slabost. Ne morem brati več drugih knjig in vsi , ki so prebrali PSi to pravijo.
Sem bila na njeni predstavitvi – kao prijatelj avtorja, nek igralec, ne spomnem se več imena.
Huje kot promocija kuhinjske posode ali novih kovtrov. Če ne bi šla, bi jo mogoče še prebrala, tako pa za nič na svetu ne.
Če je knjiga res tako dobra, prav gotovo ni potrebovala tako banalne prodajne strategije.
Se strinjam, mene tudi to izredno moti. Pa to, da se skriva pravi avtor.
Sicer knjige nisem brala, sem pa pregledala njihovo internetno sran in prebrala par odlomkov. Avtor cel kup doktrin postavlja na glavo, ne rečem, da nima prav, ampak rezultati kakšnih raziskav, ki jih lahko preveriš in pa sama kredibilnost avtorja, bi dali knjigi precej večjo težo.
Knjiga Parfum, ki sem jo prebrala še pred njeno filmsko realizacijo. Film me ni toliko prepričal.
Drugače se strinjam z nikom Martin Kojc – Učbenik življenja.
Zelo pomembna je knjiga The Power in sedaj ta, ki jo berem: The Magic.
Te se mi zdijo, da so resnično take, s pomočjo katerih grem vase, ki so me na nek način poiskale in s katerimi se spreminjam tako jaz kot moje življenje.
Psi je pa naslednja, ki me bo verjetno poiskala 🙂
Prav tako čakam še knjigo Sreča v težkih časih.
Hvala za tako lepo odprto temo 🙂
O knjigi PSI se je težko pogovarjat z nekom, ki knjige ni prebral. Tudi mene je motil tak pristop in ta skrivnostnost, pa sem premagala svoj ego in jo prebrala.Že kmalu mi je bilo jasno, da gre za genijalno delo, še večjo težo ima pa dejstvo, da je avtor Slovenec. In ravno to, marsikoga zmoti.
Najbolje je pa imeti svojo knjigo, ker dobiš tudi kodo in hkrati bereš tudi razlage na netu. Pa seveda branje po navodilih.
Rada berem in težko rečem, da mi je ena sama knjiga spremenila življenje..
Berem pa leposlovje, pa kakšne priročnike, pa knjige s področja duhovnosti, tko da ne vem kaj te točno zanima.
Knjige, ki so mi ostale v spominu dlje časa pa so:
– Sto let samote. G.G Marcquez
– Čarovnikov vajenec E. Flisar
– Mala nočna torta s plameni, Tollogan
– Pride ženska k zdravniku, Kluun
– Trilogija Millenium – Larsson
– Kradljivka knjig – Zusak
– vse knjige prevedene v SLo- Huraki Murakami
– vse knjige Aarto Paasillinna
– Bralec – B. Schlink
– Deček v črtasti pižami – ne vem avtorja
– Čokolada – J. Harris