Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek indukcija ali steklokeramična

indukcija ali steklokeramična

Vaše izkušnje?Bi bilo mogoče dobro vzet dve steklokeramični in dve indukcijski?Se mi zdi da sem ze videla tudi to kombinacijo.

Nikoli več steklokeramične. Samo indukcija.

Nikar steklokeramične ker TI BO ŽAL!
Indukcija definitivno.

Zakaj pa recimo ne steklokeramične?No sem enkrat probala pri mami kuhat na steklokeramično in priznam se mi je vse zazgal,se mi zdi da ful časa traja da odneha.Sem pa slisala da indukcijska prej odneha.Pa se takoj je hladna to mi je ze dobr zarad otrok če bi slučajno kaksen kaj pipal.Pa tudi varčna je bolj indukcija?

zakaj ne steklo keramične ,poraba energije je sigurno manjša,jo pa treba pucat po vsaki kuhi,ker se vse vidi na njej

Za indukcijo pravijo, da seva.
Sama imam nov štedilnik, vzela sem 2 + 2 (dve steklokeramični, 2 indukcija).

Večina, ki imajo indukcija pravijo, da nikoli več steklokeramično, ker je vse hitrje. Je ap res, da eni vseeno pojamrajo. Recimo moja teta je rekla, da krofe, flancate in palačinke ne more na indukciji, ker se ta, ko doseže neko temperaturo ugaša. In ji ne sede.

jaz imam steklokeramiko in mi je fajn. Če pogledam ceno in dejstvo, da ti plošča gre v približno desetih letih, imam raje steklokeramiko.

Jaz imam že 10 let steklokeramično, in nimam pripomb.Je pa res, da indukcije nisem probala.
Glede čiščenja, jaz jo samo obrišem s krpo, pa občasno konkretno sčistim s čistilom za steklokeramiko. Tudi nisem “packa” pri kuhanju in gre redko kaj čez lonec ali redko posujem in polijem čez.
Občutna razlika je bila na začetku, ko sem prešla iz plina (hitrost) na SK, ampak zdaj me ne moti nič več. meni je pa najbolj všeč, da ostane topla še, ko jo ugasneš. Kar pomeni, da ugasnem jed ccaj 10 min prej, preden je kuhana. Kakšne rižote , fižol, ipd ša še prej. Tudi zaradi tega mi je všeč, ker jed pustiš tam, da ostane topla, ker vsi člani družine ne jemo istočasno in komot počaka topla jed vsaj pol ure ali uro.
Všeč mi je tudi 8najbrž ima isto indukcija, kaj pa vem), da ko enkrat naštimaš pravo moč, lahko vre tri ure brez nadzora in mešanja, pa se nilč ne prismodi (to je recimo pri golažu, pasulju, bologneze omaki, pa nepogreščjivo pri goveji juhi).

Jaz sem za steklokeramično iz istega razloga kot adiva41 (predčasno ugašanje, ohranjanje toplote). Je ne menjam.

Vsekakor indukcija. Je hitrejša in varčnejša od steklokeramične plošče, poleg tega pa je ravno iz razloga, da greje zgolj lonec, ne pa plošče, bolj varna (se težje opečeš) in lažja za čiščenje (če si štorasta kot jaz, potem se redno kaj polije po plošči).

Ravno tako ni problem, da bi se ugašala. Od kje vam to? Nič se ne ugaša, jaz krofe ravno tako delam na indukciji. Olje v lonec in ga brez težav segrejem toliko, da se že kadi iz njega, kar je vrh glave dovolj za cvrtje. Mogoče bi se splačalo prebrati navodila, če imate tako indukcijsko ploščo, ki je preveč pametna. Ali pa imate napačno vgrajeno in ni dovolj prostora, da bi lahko ventilatorji uspešno hladili tuljave (spodaj oz. zadaj pri steni).

Nikoli več nič drugega kot indukcijo. Za ohranjanje toplote pač nastaviš gumb. Palačinke se pečejo fantastično (nič se ne ugaša, konstantno drži temperaturo (Elektrolux), govejo juho samo na indukciji lahko pripravim do tega, da komaj zaznavno vre.

Nikoli več nič drugega kot indukcijo. Za ohranjanje toplote pač nastaviš gumb. Palačinke se pečejo fantastično (nič se ne ugaša, konstantno drži temperaturo (Elektrolux), govejo juho samo na indukciji lahko pripravim do tega, da komaj zaznavno vre.

Jaz vam kar verjamem, da je indukcija super, v zagovor SK povem le to, da nikoli nisem imela težav pri peki palačink, prav tako moja goveja juha na SK komajda zaznavno vre

Ma mi imamo na vikendu steklokeramično in je za moje pojme muka. Tako pri plinu kot pri indukciji sem navajena, da ko stvar ugasneš, neha greti. To je v mojih očeh najhujša težava steklokeramike. Ugasneš, stvar je pa še kar vroča in to kar nekaj časa, zato moraš odmikati lonce. Skratka, neuporabno, kar se mene tiče, zato gre ob naslednji prenovi ven. Doma pa imam indukcijo (pred tem pa plin).

Imam že 4 leta steklokeramično in je ne menjam za indukjcisko ,nič več ni elektrike tako kot tukaj pojete ,ma dajte no ,to je stvar kako se navadiš in tako je. Kuham vsak dan in je kot nova.Je pa res, da plina nebi več imela.

Ja, ok, očitno imaš ti kakšen bolj nov model. Jaz vem, da mi doma na indukciji segreje en liter vode približno 3x hitreje kot na vikendu na steklokeramični. Ergo, 3x manj porabljene elektrike. Je enostavno hitrejša, jaz tako vidim pri sebi.

No ze tako sem se bolj nagibala k indukcijski,ker saj pravim moti me to da ko bi rad odnehal ne odneha takoj steklokeramična in jaz sem pri mami potem vse zazgala.Vem ok nisem navajena ker imam zdaj plin,ampak ste me kar prepričali da je res bolje indukcijska pa se posode imam prave tako da mi ne bo treba se posebnih posod dokupit.
Hvala vam za vase izkusnje.

Indukcija je nadgradnja steklokeramične in je zagotovo boljša ker ima toliko prednosti, da ne odtehta drugih lastnosti, kar se pa sevanja tiče, tudi navadni kabli sevajo, čim steče elektrika čez, tako da zaradi tega ne boste umrle. Pobralo vas bo zaradi stresa in sedanje zdrave prehrane, pošpricane z herbicidi.

Definitivno indukcija, imeli prej steklokeramiko, zdaj pa indukcijo in ni primerjave.

Ja, ok, očitno imaš ti kakšen bolj nov model. Jaz vem, da mi doma na indukciji segreje en liter vode približno 3x hitreje kot na vikendu na steklokeramični. Ergo, 3x manj porabljene elektrike. Je enostavno hitrejša, jaz tako vidim pri sebi.[/quote]

Ni nujno, da je manjša poraba.
Kdaj si prihranila – ko počasi nalivaš lonec vode in traja 2 minuti, ali ko pipo odpreš do maksimuma in lonec napolniš v pol minute?
Poleg časa je treba upoštevati tudi moč…

Ja, ok, očitno imaš ti kakšen bolj nov model. Jaz vem, da mi doma na indukciji segreje en liter vode približno 3x hitreje kot na vikendu na steklokeramični. Ergo, 3x manj porabljene elektrike. Je enostavno hitrejša, jaz tako vidim pri sebi.[/quote]

Kdaj si prihranila – ko počasi nalivaš lonec vode in traja 2 minuti, ali ko pipo odpreš do maksimuma in lonec napolniš v pol minute?
Poleg časa je treba upoštevati tudi moč…[/quote]

Je nujno, ker v mojem primeru obe vlečeta okrog 2 kilovata (ko dam eno kuhališče na max). Pri tvojem primeru gre za eno in isto pipo, tukaj pa gre za dve različni tehnologiji, pri čemer ima steklokeramika nezanemarljivo veliko izgub zaradi tega, ker se segreva plošča in ne direktno lonec, tako kot pri indukciji. Poleg tega, da je tvoj primer že v osnovi zgrešen, saj v obeh primerih vklopim takoj na max, ni nobenega ‘curljanja’ dovedene energije pri steklokeramiki.

Poleg časa je treba upoštevati tudi moč…[/quote]

Je nujno, ker v mojem primeru obe vlečeta okrog 2 kilovata (ko dam eno kuhališče na max). Pri tvojem primeru gre za eno in isto pipo, tukaj pa gre za dve različni tehnologiji, pri čemer ima steklokeramika nezanemarljivo veliko izgub zaradi tega, ker se segreva plošča in ne direktno lonec, tako kot pri indukciji. Poleg tega, da je tvoj primer že v osnovi zgrešen, saj v obeh primerih vklopim takoj na max, ni nobenega ‘curljanja’ dovedene energije pri steklokeramiki.[/quote]

Ojej :((
Če ima ena plošča moč 1,2 KW, druga pa 2 KW, je še kako pomemben čas.

Je nujno, ker v mojem primeru obe vlečeta okrog 2 kilovata (ko dam eno kuhališče na max). Pri tvojem primeru gre za eno in isto pipo, tukaj pa gre za dve različni tehnologiji, pri čemer ima steklokeramika nezanemarljivo veliko izgub zaradi tega, ker se segreva plošča in ne direktno lonec, tako kot pri indukciji. Poleg tega, da je tvoj primer že v osnovi zgrešen, saj v obeh primerih vklopim takoj na max, ni nobenega ‘curljanja’ dovedene energije pri steklokeramiki.[/quote]

Ojej :((
Če ima ena plošča moč 1,2 KW, druga pa 2 KW, je še kako pomemben čas.[/quote]

Ojej, prav zares. Ti pravim, da imata v mojem primeru obe 2kW.

Evo, sem preverila za oba modela v navodilih. Indukcijsko najmočnejše kuhališče ima 2,4kW, najšibkejše pa 1,4kW. Pri steklokeramični pa je najmočnejše 2,3kW, najšibkejše na 1,2 kW. Se pravi, da je skoraj identično.

indukcija je zakon

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close