Nesreča na Celovški pri Mercator centru
Ja, šla sem mimo, ustavila za dobro uro.. grozno je videti truplo na tleh, pokrito z belo rjuho, in mlako krvi na asfaltu.. me je prav sej spreletel.. ko gledaš take (ali še hujše) prizore na filmih ali bereš kake tragične novice, je eno, ampak videti v živo je pa res grozno, so se mi kar zašibila kolena.. prišel je dohtar, ga pregledal, prevalili so ga, grozno res, kar mrtev človek je ležal 15 metrov stran… Voznik avta je bil čisto v šoku, kako da ne.. Nesreče nisem videla in nihče tam okrog ni vedel, kako se je zgodilo, smo pa ugibali.. ampak ne razumem pa, kako naj bi “voznik zavijal levo iz Celovške ceste”, kakor poročajo novice, če pa je imel razbito desno stran avta? Vsekakor je morala biti to kar velika hitrost, najbrž krepko čez omejitve..
Kar nekaj nas je bilo tam, torej. Srečno, ljudje. Pazite nase in previdno, počasi in varno v prometu!
Ja, šla sem mimo, ustavila za dobro uro.. grozno je videti truplo na tleh, pokrito z belo rjuho, in mlako krvi na asfaltu.. me je prav sej spreletel.. ko gledaš take (ali še hujše) prizore na filmih ali bereš kake tragične novice, je eno, ampak videti v živo je pa res grozno, so se mi kar zašibila kolena.. prišel je dohtar, ga pregledal, prevalili so ga, grozno res, kar mrtev človek je ležal 15 metrov stran… Voznik avta je bil čisto v šoku, kako da ne.. Nesreče nisem videla in nihče tam okrog ni vedel, kako se je zgodilo, smo pa ugibali.. ampak ne razumem pa, kako naj bi “voznik zavijal levo iz Celovške ceste”, kakor poročajo novice, če pa je imel razbito desno stran avta? Vsekakor je morala biti to kar velika hitrost, najbrž krepko čez omejitve..
Kar nekaj nas je bilo tam, torej. Srečno, ljudje. Pazite nase in previdno, počasi in varno v prometu!
Seveda je mozno, da je avto zavijal levo. Avto je bil verjetno ze na pol skozi krizisce, ko je motorist priletel v krizisce in z vso silo trescil v avto v desno stran, ce je avto tako razbit. Enkrat sem bila prica podobni nesreci, ko je kombi pripeljal z nasprotne strani in tudi zavijal na svojo levo, avto pa priletel mimo mene naravnost v desno stran kombija, ko je bil ta ze cisto v kriziscu. Ni bilo smrtnih zrtev, samo pleh je letel po zraku in havba od kombija je pristala na tleh manj kot meter od mene. Ljudje v kombiju so se tresli kot sibe na vodi, sploh niso prisli k sebi.
Ogromno ljudi se je ustavilo, gledalo. Logično. Pa ne iz firbca, ampak tak je človeški impulz, zanima te, pač gneča se naredi in gledaš, kako to gre.. pride dohtar, sodni izvedenec, tožilka, policajev ogromno.. Je pač izreden dogodek, da ne govorimo o truplu na tleh. Smo bili vsi kar pretreseni, ja. Res grozno. Ampak po tej cesti se res divja, več bi moralo bit kazni za to, pa sploh specifično to križišče je zelo nevarno, so že bile hude nesreče v preteklosti.
Če se spomnim kaj in kako počnejo ti ljubitelji enoslednih vozil mi kar slabo rata.
Pogosto so krivi tisti, ki v resnici niso nič krivi( kakor da so mu izsilili prednost, pa da so prepozno nakazali spremembo smeri vožnje….).
Danes so skoraj vsi vozniki motorjev izsiljevalci prednosti, prehitevajo v nemogočih razmerah, se vsiljujejo v kolone v nemogočih razmerah….
Hitrosti so abnormalne tako na regionalkah, avtocestah….
Ne vem pa, ali je na AC njim dovoljeno voziti po reševalnem pasu?
14 nazaj sem se vozila iz MB proti CE in smo zaradi nesreče delali reševalni pas. V času pol urne vožnje oz premikov po polžje, so frajerji na motorjih vozili sigurno z najmanj 100KM na uro. Bilo jih je pa več kot 50 v tem času( jih je vnuk prešteval).
Tudi kolesarji so postali vsi neki Pogačarji, Rogliči.
Niti pogledajo ne kako se vključujejo v promet, vožnja po pločniku, če imajo kolesarko vozijo po cesti. pločniku.
Forum je zaprt za komentiranje.