Razmišljam o zaprtju podjetja
res imam vsega dovolj . Po skoraj 20 letih. Zaslužki so isti, stroški rastejo, manj se zasluži. Prispevki so 600 EUR, ne dobim povračila malice, prevoza, regresa, ni bozicnice, ni dopusta, ni bolniške. Imela bom pravico do odklopa, sedaj me kličejo stranke tudi do 20.00 zvecer. Delam ko sem prehlajena, bolna z vročino , ker ne morem na bolniško, ker potem ni plačila. Dopust je poleti max en teden. Drugače so podaljšani vikendi . Začela bom iskati službo, si oddahnila in se nehala boriti. Danes si debil, če se trudiš biti mali podjetnik
Zvisaj ceno. Tudi drugi, ki so v podobnem poslu kot ti, morajo preživeti in so zvišali ceno.
Raziščite trg, poglej kako fura konkurenca.
Če se vse draži, ti pa ostajaš pri istih cenah, je to kot samomor.
Drugače pa, posodobi CV in ga pošlji na firme za zaposlitev, če je kaj kar je več kot minimalec ( ker drugega skoraj v gospodarstvu ne dobis), pa zapri.
Anonimno 8765, 18.09.2025 ob 20:40
Zvisaj ceno. Tudi drugi, ki so v podobnem poslu kot ti, morajo preživeti in so zvišali ceno.
Raziščite trg, poglej kako fura konkurenca.
Če se vse draži, ti pa ostajaš pri istih cenah, je to kot samomor.
Drugače pa, posodobi CV in ga pošlji na firme za zaposlitev, če je kaj kar je več kot minimalec ( ker drugega skoraj v gospodarstvu ne dobis), pa zapri.
Bila se na istem. Utrujena, izgorela, brez energije, izčrpana. Težko si nekdo predstavlja, ki ima bolniške, dopust 30 dni, kaj pomeni kronična utrujenost. Šla sem v službo, ni res da je minimalec, imam dobro izobrazbo in izkušnje in to sem vnovcila. Zelo sem zadovoljna, začela sem osebnostno rasti, veliko potujem, izobražujemo se, kolektiv je fajn. Pridejo dodatki, pride regres, imam dopust. Nikoli več ne bi šla v podjetniško sfero v teh časih. Dvigovati ceno ne moreš ker si potem nekonkurenčen . S.p. so postali največji reveži, imajo manj kot tisti ki delajo za min plačo. Izjema so obrtniki, ampak ti hitro odprejo d.o.o. govorim o s.p., oblikovalka nakita, peka peciva, prevajalke
Veliko s.p. vztraja zaradi občutka da so svobodni. Da se ne bodo štempljali. Potem pa delajo za naročnike in se morajo ravnati po njihovih navodilih. To so trgovski potniki, trafikantje , zavarovalniški agentje, nepremičninski agentje. Ta podjetja jih izkoriščajo, ker za njih delajo, z njimi pa nimajo stroškov. Plačajo jim provizijo ali od prometa in to je to.
Anonimno902, 18.09.2025 ob 20:34
res imam vsega dovolj . Po skoraj 20 letih. Zaslužki so isti, stroški rastejo, manj se zasluži. Prispevki so 600 EUR, ne dobim povračila malice, prevoza, regresa, ni bozicnice, ni dopusta, ni bolniške. Imela bom pravico do odklopa, sedaj me kličejo stranke tudi do 20.00 zvecer. Delam ko sem prehlajena, bolna z vročino , ker ne morem na bolniško, ker potem ni plačila. Dopust je poleti max en teden. Drugače so podaljšani vikendi . Začela bom iskati službo, si oddahnila in se nehala boriti. Danes si debil, če se trudiš biti mali podjetnik
Ma, bi te kar objel. O, kako dobro poznam vse te občutke.Da ne govorimo o bolniški. Zdaj sem brvič zares. Tri mesece. In se sprašujem, ali bom sploh preživel. Drži se. In premisli. Ti najbolje veš, kako je tebi.
Tocno to, 18.09.2025 ob 21:14
Veliko s.p. vztraja zaradi občutka da so svobodni. Da se ne bodo štempljali. Potem pa delajo za naročnike in se morajo ravnati po njihovih navodilih. To so trgovski potniki, trafikantje , zavarovalniški agentje, nepremičninski agentje. Ta podjetja jih izkoriščajo, ker za njih delajo, z njimi pa nimajo stroškov. Plačajo jim provizijo ali od prometa in to je to.
Pa ne samo ti poklici. Veliko s.p. dela tako. Na primer prodajalci Herbalife, fitnes trenerji, raznašalci časopisov, prodajalci sadja, Trafika 3dva, ki jih dajejo v najem. Ti ljudje ki so koncesionarji trafike, si ne morejo privoščiti zaposlenega ali študenta, cel dan delajo sami, za drobiž, ko dosežejo kvoto, jim več vzamejo . Zadnjič sem brala eno zgodbo podjetnika, ki je imel par let trafiko in ni zbral niti za minimalno plačo.
Jaz sem pa še vedno vesela, da sem se pred leti odločila, pustila redno službo in šla na svoje.
Tudi ko pokrijem vse stroške, plačam vse prispevke (pa ne minimalnih), mi ostane kar nekaj več kot pa sem imela prej plače. Računamo na letni ravni, ker si vzamem tudi dopust. In načeloma ne delam 40 ur tedensko.
Priznam, se zgodi kdaj, da delam tudi popoldan, prek vikenda, pred dopustom zaključim tudi naročila, ki jih oddam takoj po dopustu, ampak sem zadovoljna.
Ne seri, pojma nimaš, meni je Nizozemec dejal takole, ko sem dvignil ceno..
“Saj ni problema, še vedno si ugoden, ampak tebi ta cena ne pripada, korigiraj ali pa ne bomo več sodelovali ”
jansno je , imajo nas za balkance, jugose, zato moramo delati poceni , če bomo stali skoraj toliko kot oni gor bo raje dal delati doma, enako kot nek bosane ne more imeti enako ceno produkta kot mi, če je enkrat cena enaka bomo raje dali delati v Sloveniji.
kar se pa tiče stroškov, res rastejo zaradi norih potez vlade, elektrika se je podražila, ostanek je vse manjši…
Če delavec jamra, mu gazda reče, naj si drugo službo najde, če mu kaj ne paše, ker ga nihče ne sili pri njemu delat.
Za privatnike naj velja enako: sam ste se odločil za to pot, nihče vas ni silil; če vam ne znese, zaprite in pojdite delat v fabriko. Ali pa na socialno. Imate različne možnosti na razpolago.
Ne gre tako, 18.09.2025 ob 21:21
No moja kolegica je dvignila ceno za gel nohte in veliko strank je šlo drugam, k cenejšim. Nove pa prepočasi kapljajo, ker je salonov veliko . Mi je rekla da ima sedaj cenejše nohte kot pred 10 leti.
Kako ima sedaj cenejše nohte kot pred 10 leti, če je dvignila ceno in so šle stranke drugam?
Forum je zaprt za komentiranje.