Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razmišljam o zaprtju podjetja

Razmišljam o zaprtju podjetja

Ko greš  enkrat v podjetništvo je treba imeti izračun  že  na začetku za v naprej kakšno možnost imaš, da prezivis s svojo panogo in neka predvidevanja ,če  ne bo šlo kako dolgo potem vztrajaš  pri tem. Če  delaš  nohte in podobno temu je preveč  konkurence in ni nekega dobička, saj je težko  držat cene,če  je prenasiceni trg s tem. Ponavadi je dobro imet še  kaj drugega,ki nese zlato jajce. Samo s tem gre vse skupaj v franze in kaj hitro zapreš  vrata. Če preživiš 5 let imaš 70 procentov možnosti, da ostaneš,  če  ne, te pobere 123. Probala si in ti ne gre, pomeni,da je čas, da nekaj storiš. Nekaj malega je kriva država pri tem že  od 91 leta naprej,večino  je pa krivda predvsem na nas, da nam ne gre,ker se drzno odločamo za tako panogo,kjer se že  v naprej ve,da ne more bit donosno.

600 evrov prispevki?

ja, pred desetimi leti.

nehaj nakladat

Privatniki ste res smešni. Da je privatnik samoumevno dodana vrednost pač ne drži. Če se ti ne izide, pejt na šiht. Kaj je zdej Golob kriv, da je v svetu inflacija, tvoja branža, ali pa tvoje storitve pa temu pač ne sledijo. Tvoj problem je tudi, da se oglašaš ob 20.00. Če pa se, si pa smotana, k ne znaš zaračunat pripravljenosti, dvojnih ur itd. Drugače pa, če delaš nekaj “pomembnega”, če si inteligentna, pametna, res nevem kaj čakaš. V JU te čaka čudovitih 1500, 1600, delaš od 7 do 3, ker dlje ne smeš, pa čau. Če bi neki umes pa gospodarstvo, kjer bodo sigurno veseli, da delaš kdaj bolana, se oglašaš ob 8 zvečer in bo potem plača komot nad 2000. Pač bo ta tvoj šef tam znal tržit tvoje storitve, če jih že ti ne znaš, kriv je pa itak Golob. Če pa vsak kur@c u državi misli, da če je privatnik, bo pa gladko služu 2500 z osmimi urami dnevno, pa mel prispevke minimalne pa konstantno nategoval FURS pa da ga bo družba še častila kot neverjeten dragulj države pa res ne vem. Tud js zaslužim 3000, pa gre od tega 1300 državi pa kaj zdej. Sm pa vsak dan 15 čez 2 doma pa me boli briga za ceu svet.

avtorica te razumem,…. ostali, ki pa imate toliko za povedati o privatnikih, pa samo to – široko je polje samo izvolite začnite odpirati svoja podjetja.

Tudi razmišljam, da bi zaprl s.p.
Ampak za mene dela več kot 200.000 delavk. Kaj potem z njimi?

Ukvarjam se s čebelarstvom.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica (res ta prava), 18.09.2025 ob 22:25

Jaz sem pa še vedno vesela, da sem se pred leti odločila, pustila redno službo in šla na svoje.

Tudi ko pokrijem vse stroške, plačam vse prispevke (pa ne minimalnih), mi ostane kar nekaj več kot pa sem imela prej plače. Računamo na letni ravni, ker si vzamem tudi dopust. In načeloma ne delam 40 ur tedensko.

Priznam, se zgodi kdaj, da delam tudi popoldan, prek vikenda, pred dopustom zaključim tudi naročila, ki jih oddam takoj po dopustu, ampak sem zadovoljna.

Si ena redkih ki res dobro zasluži (če je to res).  Jaz sem lani zaprla in imam precej   večje prihodke sedaj ko sem zaposlena. Imam pa faks, uspela sem najti dobro službo, delam manj kot prej, imam dopust, imam možnost bolniške, psihično sem dosti manj obremenjena , ker ne nosim na sebi vsega. Tu so nad menoj ljudje, ki sprejemajo odločitve, jaz sem le en del v verigi . Psihično je to veliko olajšanje

Odgovor na objavo uporabnika
Čebela_adela, 19.09.2025 ob 12:37

600 evrov prispevki?

ja, pred desetimi leti.

nehaj nakladat

Cebela Adela

Točno to, min prispevki so malo nad 600 EUR,  614 EUR

Prispevki za s.p. 2025 se zvišujejo zaradi novega prispevka

Ali je produkt konkurenčen? Izviren? V čem si boljša od konkurence? Nekonkurnčni propadejo v vsakem okolju. Poglej si malo statistiko o propadu podjetij v prvih treh, petih letih. Zanimivo branje. Mnogi pa seveda uspejo. Ker so boljši ali ker ponujajo, kar drugi ne !

Meni se zdi butasto, da se v Sloveniji v isti koš meče neke obrtnike alla gradbince, inštalaterje, slikopleskarje, mehanike, ki imajo ogromno posla in je vsak njihov posel takoj čez 1000eur ali več in potem v istem košu neke ustvarjalce, ki imajo posle ki jim vzamejo več časa kot mehaniku šraufanje in v glavnem so te posli pod 100eur. Ne moreš tega imet v isti kategoriji!

V Italiji imajo za take male podjetnike regime forfettario in to je do nekje 85000 eur letno in so poenostavljeni davki in tudi prispevkov se plača manj – sicer itak potem tudi manjsa pokojnina, ampak v Sloveniji si ne morejo taki manjši podjetniki ki imajo male posle, privoščiti plačevat prispevke 600eur na mesec, ker to pomeni da morajo imeti posla 1600e na mesec, da dobi vsaj slabega jurja ven. Za enega ustvarjalca, ki se bori za vsakega kupca, je to mesečno zelo veliko.

Prispevki bi morali biti opcijsko veliko manjši, oziroma da se jih proporcionalno plačuje glede na posle (en mesec npr 100eur, potem pa več glede na to koliko je posla. Ne pa da nimaš nič posla kak mesec in moraš plačat 600eur prispevkov.

Letni prispevki v italiji za male podjetnike so nekje 3000eur letno, pri našem sp so pa okoli 6000eur letno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close