Bi klicali policijo?
Hvala vsem za odgovore in nasvet. Sem poklicala in prijavila, so prišli trije. Povedala, pokazala, poveala, da ta ženska ima edina motiv za to dejanje, nisem pa mogla lagati, da sem jo videla. Pokazala sem jim, kje stanuje, so šli še k njej in sem poslušala, kaj govorijo. Ona je seveda lagala, ampak se je malo zagovorila in izdala, ker oni ji niso povedali, kdo jo je prijavil, ona pa je rekla: saj niti ne vem, katera okna so od gospe. Kako bi pa vedela, katera gospa se je pritožila, če ni ona vrgla jajca?:))) V glavnem, so jo vprašali za osebni dokument (kot so tudi mene prej in sem jim ga takoj dala), ona pa je začela nekaj mutit in jecljat, da ne najde, da nima …bla bla, potem so rekli, naj da nekaj, karkoli z njeno sliko in imenom in priimkom. Zdaj ne vem, kako gre naprej postopek, ali dobim kaj po pošti, bom kaj podpisala ali nič? Ve kdo?
Za silo sem očistila, zunaj je še na fasadi pod oknom, bom zjutraj pogledala in poslikala škodo in kako bi še tisto očistila.
help902, 12.09.2025 ob 23:35
Hvala vsem za odgovore in nasvet. Sem poklicala in prijavila, so prišli trije. Povedala, pokazala, poveala, da ta ženska ima edina motiv za to dejanje, nisem pa mogla lagati, da sem jo videla. Pokazala sem jim, kje stanuje, so šli še k njej in sem poslušala, kaj govorijo. Ona je seveda lagala, ampak se je malo zagovorila in izdala, ker oni ji niso povedali, kdo jo je prijavil, ona pa je rekla: saj niti ne vem, katera okna so od gospe. Kako bi pa vedela, katera gospa se je pritožila, če ni ona vrgla jajca?:))) V glavnem, so jo vprašali za osebni dokument (kot so tudi mene prej in sem jim ga takoj dala), ona pa je začela nekaj mutit in jecljat, da ne najde, da nima …bla bla, potem so rekli, naj da nekaj, karkoli z njeno sliko in imenom in priimkom. Zdaj ne vem, kako gre naprej postopek, ali dobim kaj po pošti, bom kaj podpisala ali nič? Ve kdo?
Za silo sem očistila, zunaj je še na fasadi pod oknom, bom zjutraj pogledala in poslikala škodo in kako bi še tisto očistila.
Ti ne dobiš nič. Če bi njej dokazali bi dobila plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru. Ti jo lahko tožiš, če ti bo uspelo dokazat kako škodo si utrpela, seveda pod pogojem, da je ona uradno kriva in jo je dokazano. Torej pričakuj drugič dva jajca v komarnik.☝️?
jejhata, 12.09.2025 ob 23:48
Sočustvujem… uf, te blokovske zdrahe sem doživljala na Glinškovi, že malo generacijsko postarani blokovski šerifi… in to Domači, Slovenci… recimo Balkanci so bli čist okej… Slovenc pa razpašen lastnik stanovanja pa žleht… Mi smo se preselili v hišo …
Hvala. Joooj, jaz se pa prvič s tem soočam, pa sem že prej živela v bloku, potem v hiši in zdaj spet 2 leti v bloku, česa takega nisem nikoli videla, kaj šele doživela. Sem kar pretresena.
Rezka, 12.09.2025 ob 23:53
no, se glih dogaja, da se fajtajo okoli parkirišč , v blokovskih naseljih, Mucharjeva, štepanjc, Fužine, da listke pišejo in arsajo , prebadajo gume…avtov, lokalni blokovski šerifi… to misli, da če ima tisti brlog , da je pol lastnik cele soseske…
Joj, pa saj to je grozno….ne morem verjet. Upam, da ne bo tako tudi pri meni. Ima kdo kakšno idejo, kako prepečiti taka dejanja?
Yep, še dobr, da so mile zime brez snega… ker se pričkajo kdo je odkidal sneg pa gajbice nastavljajo, da je rezervirano za njih… to so cele štorije…
Ker ta naselja so iz 70-80-ih , je mišljeno parkir plac za -en- avto za familijo … No, potem pa ima še žena avto pa odrasel sine pa snaha… vsi bi radi avte čim bližje parkirali… pa je to kar se dogaja… preveč pločevine in premalo placa…
modrivrag, 12.09.2025 ob 23:43
Ti ne dobiš nič. Če bi njej dokazali bi dobila plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru. Ti jo lahko tožiš, če ti bo uspelo dokazat kako škodo si utrpela, seveda pod pogojem, da je ona uradno kriva in jo je dokazano. Torej pričakuj drugič dva jajca v komarnik.☝️?
Kaj pa, če namontiram kamero? Bi to šlo?
Moraš ta dogodek prijaviti. Vsekakor
Dolžna si sama sebe ščititi. Tu ni drugega kot da se obrneš na državo. Jih najdejo ali ne. Tud na naslednji seji povej glasno kaj je blo!
Stopnjevalo se bo to nasilje le v primerih da boš to dopuščala. Vedo naj da ves in da nisi sama.
Gre za poškodovanje tuje lastnine! Stroški čiščenja te tud stanejo Naj jih njim zaračunajo!
Me veseli , da si se zase postavila. Zdaj tale ne bo norela več. Ne boj se. Vse bo ok. Naredila si si red! Ce se jim je zagovorila, bo dobla kazen položnico 104 eure za kršitev JRM. Ti pa nic. Ce se bo pritožila, tebe be bodo nikamor klicali Kar policisti ugotovijo sodišče v 99 % potrdi. Pozabi zdaj!
Avtor503, 13.09.2025 ob 00:21
Me veseli , da si se zase postavila. Zdaj tale ne bo norela več. Ne boj se. Vse bo ok. Naredila si si red! Ce se jim je zagovorila, bo dobla kazen položnico 104 eure za kršitev JRM. Ti pa nic. Ce se bo pritožila, tebe be bodo nikamor klicali Kar policisti ugotovijo sodišče v 99 % potrdi. Pozabi zdaj!
Maš poštimane tarife? Redno dobivaš kazni????
Če bo soseda dobila kazen za kršitev javnega reda in miru in kazen plačala, pomeni, da priznava. V tem primeru lahko to čez cca mesec ali 2 meseca preveriš na policijski postaji. Na podlagi njenega plačila jo lahko tožiš za povzročitev škode, strahu…
Zadevo javi tudi upravniku.
Sprašuješ za nasvet: nobenega kontakta s takimi osebami, niti očesnega ( to mi je svetoval odvetnik), kontakt samo preko radnih oseb ( policija, odvetniki..)
Mi s mo se morali odseliti.
Žal na svetu obstaja tudi zlo.
Dobro za vse, ki ste se lahko umaknili iz takega okolja. Jaz na žalost nimam nobene možnosti. Nasilnežev v bloku je vedno več in ker večina “nič ne vidi in nič ne sliši”, smo tisti, ki se izpostavimo in se upremo, vedno v manjšini in izpademo tečni, netolerantni. Če si pa še upokojenka, ki živi sama, pokasiraš tudi kakšno vzgojno, ker te nihče ne brani.
Glede na degradacijo odnosov med ljudmi in to povsod, na vseh področjih, jaz ne vidim nobene rešitve. Leto za letom je več nasilnežev, egoizma in pomanjkanja intelekta in empatije, je vse več. Vsi s(m)o usmerjeni nase, skupno dobro je umrlo. Niti omenja se ne več. Jaz živim v blokih že celo življenje in še nikoli ni bilo toliko nespoštovanja do ostalih stanovalcev. Nasilneži si dovolijo prav vse.
Forum je zaprt za komentiranje.