Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spoznala sem enega

Spoznala sem enega

Pozdravljeni, zanima me, koliko bi vas motilo, če je vaš partner opazno manj inteligenten od vas. Spoznala sem nekoga, v redu človek, pozoren, nežen, romantičen. Ampak! Ne moreva na primer gledati enega filma skupaj po televiziji, ker on ne šteka. Gleda in ne vidi. Všeč so mu preprosti filmi, akcija in podobno. SEveda, ker pač drugega ne razume. Gledava na primer film in jaz rečem, uau, si videl to, si slišal to, on pa: ne, kaj je bilo? Mu prevrtim nazaj še enkrat, spet ne šteka, mu moram razložit. In potem on: a jaaaa, nisem opazil, ti pa res pozorno gledaš. In podobno. Scena je pa bila skoraj point filma.

Bi vas to motilo? HVala

Če ga ne zanima isto kot tebe bi znal biti tudi bolj inteligenten 😀 Filmi pa res nimajo nobene veze… no imajo, še najbolj pametni so tisti, ki jih ne gledajo, ker gre za zabijanje časa.

Odgovor na objavo uporabnika
lloyd, 11.09.2025 ob 09:15

Če ga ne zanima isto kot tebe bi znal biti tudi bolj inteligenten 😀 Filmi pa res nimajo nobene veze… no imajo, še najbolj pametni so tisti, ki jih ne gledajo, ker gre za zabijanje časa.

Zelo ustrezen odgovor.

Pri moškemu šteje le orodje

Ja, bi me motilo, če bi bil partner manj inteligenten od mene. Ker bi ga morala vse učit kot da sem njegova mamica. Nič se ne bi mogla pogovarjat z njim, ker ne bi imel argumentov.

Ja, 11.09.2025 ob 09:23

Ja, bi me motilo, če bi bil partner manj inteligenten od mene. Ker bi ga morala vse učit kot da sem njegova mamica. Nič se ne bi mogla pogovarjat z njim, ker ne bi imel argumentov.

Pa šaltaš na ročni vnos podatkov 😀

Nisem napisala, da ga ne zanima isto kot mene. Napisala sem, da ne opazi stvari, ki so bistvo tega, kar gleda. Če že gleda. Občasno pride tudi do tega, da par kaj pogleda skupaj. Ne moreš non-stop sexat:)))

Hvala za jedrnat odgovor.

rakuša, 11.09.2025 ob 09:40

Nisem napisala, da ga ne zanima isto kot mene. Napisala sem, da ne opazi stvari, ki so bistvo tega, kar gleda. Če že gleda. Občasno pride tudi do tega, da par kaj pogleda skupaj. Ne moreš non-stop sexat:)))

Ne vem kaj se vama dogaja v glavi, lahko gre tudi za različno perspektivo. Tudi humor je precej različen glede na spol. Lahko je pa samo pri seksu dober, kaj pa vem. Lahko bi bilo še slabše- lahko bi bil tudi v postelji zanič. Ti si ga izbrala…

Verjetno-očitno gleda film s tabo zato, ker je rad s tabo, ti dela družbo, ga pa sam film ne zanima.

Ti nikoli ne pogledaš z njim filma, ki je njemu zanimiv, ti pa bi ga mirne duše preskočila?

in zakaj ti to primerjaš z inteligenco?. Se imaš ti menda za bolj inteligentno od njega?.

Jaz filmov sploh ne gledam, pa me tega ni sram povedati. Naj me imajo za butasto!.

Eni imajo radi filme, drugi glasbo, tretji motorje… Ja in??

Stara forumašica (res ta prava), 11.09.2025 ob 09:58

Verjetno-očitno gleda film s tabo zato, ker je rad s tabo, ti dela družbo, ga pa sam film ne zanima.

Ti nikoli ne pogledaš z njim filma, ki je njemu zanimiv, ti pa bi ga mirne duše preskočila?

Ja, seveda. Pogledam, še raje. Vsaj vem, da bo razumel poanto filma, oziroma užival, če je akcija. Ampak dala sem primer filma, se pa dogaja tudi drugje, njega pravzaprav nič kaj ne zanima oziroma ga ni, dokler ni mene spoznal, ali pa se zdaj pretvarja, da ga zanima. Sprehod v naravi je zame tudi opazovanje živali in rastlinja, in če najdem kaj, česar ne poznam, rada pogooglam, kaj je to, itd. Ker me zanima. Pa tudi pri drugih stvareh, ne pozna nobene znane osebe, politika, igralca, prvič sliši itd. Jaz ne spremljam ravno redno, pa vseeno nekaj vidim, slišim… Pa glasbeni okus imava čisto drugačen. Ali bi vas vse to motilo? Ker mene počasi začenja …

rakuša, 11.09.2025 ob 10:05

Ja, seveda. Pogledam, še raje. Vsaj vem, da bo razumel poanto filma, oziroma užival, če je akcija. Ampak dala sem primer filma, se pa dogaja tudi drugje, njega pravzaprav nič kaj ne zanima oziroma ga ni, dokler ni mene spoznal, ali pa se zdaj pretvarja, da ga zanima. Sprehod v naravi je zame tudi opazovanje živali in rastlinja, in če najdem kaj, česar ne poznam, rada pogooglam, kaj je to, itd. Ker me zanima. Pa tudi pri drugih stvareh, ne pozna nobene znane osebe, politika, igralca, prvič sliši itd. Jaz ne spremljam ravno redno, pa vseeno nekaj vidim, slišim… Pa glasbeni okus imava čisto drugačen. Ali bi vas vse to motilo? Ker mene počasi začenja …

Iskreno- če bi jo imel rad, in bi se videl z njo, bi mi bilo to, da jo zanimajo druge stvari kot mene, zabavno. Človeka sprejmeš v kompletu, jp, tudi z napakami. Če ga ne moreš… nista za skupaj.  Btv, tisto kar ti smatraš za napake, se mogoče njemu zdijo vrline.

Ah, kako si ozkogleda! Precenjuješ razgledanost, izobraženost in splošno kultiviranost absolutno. Opisuješ človeka, ki ni zverziran v običajnih veščinah današnje narcisistične realnosti in ga zato ocenjuješ kot manj inteligentnega, kar se mi zdi dokaj naduto, predvsem pa sem prepričana, da ga znatno premalo poznaš, da bi ga tako sodila.

Sicer pa je najvažnejša srčnost v ljubezni, ne pa inteligenčna kapaciteta. Morda se moraš še ogromno naučiti … od njega oziroma z njim ali celo za njega. 

Morda pa sploh ne veš, kako inteligenten je, ker ga sodiš po površinskih pokazateljih, ki jih vsiljuje sodobna kultivacija.

Tvoj partner zvezi kot poosebljena nežnost v primerjavi s tvojim strateškim potencialom.

Samo na podlagi opisanega primera ne bi sklepala. Verjetno pa nižji IQ kaže tudi drugje. Mene bi motilo na dolgi rok.

Koga npr.misliš z znano osebo?

Včasih odprem kak novičarski portal in na veliko piše “znana Slovenka, znan Slovenec”, pa ugotovim, da se mi sanja ne, kdo to je. Poguglam in ugotovim, da je to udeleženec parih naših resničnostnih oddaj ali pa pevka neke na pol narodno zabavne skupine.

Lej, vsak razlog je dober da ga zapustiš, če te moti. Ne potrebuješ za to odobritve od drugih.

Mene osebno marsi kaj ne moti… ker itak ogromno stvari v življenju ne jemljem preveč resno. ?

Očitno mu je dolgčas z tabo, gledaš filme, nabijaš po forumih, …  Ti njega ne dohajaš, če tudi se imaš za inteligentno

Žal sem bil v podobni situaciji – in sem šele kasneje, ko sem spoznal nekoga sebi podobnega, opazil kako zelo me je motilo. Stopnjuje se … in ti  gre čedalje bolj na živce.

Težko je ugotoviti ali je to prav inteligenca ali gre za kaj drugega… a sčasoma uniči odnos. Razvije se pokroviteljstvo, poglablja se nerazumevanje in občutek pritiska, ipd. Mislim da moraš biti zelo posebne vrste človek, da lahko dolgoročno uživaš v takšni zvezi.

Sama sem anti-ljubiteljica filmov. Pa me je moj bivši na začetku zveze vseeno peljal v kino. Mislila sem si, da bom že nekako preživela tisto uro in pol dolgočasja. Ampak zakaj? Če ne maram filmov, jih pa res ne bom vzljubila zaradi frajerja. Naj jih kar sam gleda!

Smo pač različni. Nekateri se znajo prilepiti na film, drugim nam je to izguba časa.

Razmisli, če on samo zaradi tebe ne sedi pred ekranom, ob tem pa se strahovito dolgočasi.

Inteligenca je lahko zelo velik turn on, pa tudi turn off. Absolutno mislim, da tole ne bo trajalo, ker te že zdaj preveč stvari moti. To ne pomeni, da je on slab človek. Le zate ni.

rakusa, 11.09.2025 ob 09:09

Pozdravljeni, zanima me, koliko bi vas motilo, če je vaš partner opazno manj inteligenten od vas. Spoznala sem nekoga, v redu človek, pozoren, nežen, romantičen. Ampak! Ne moreva na primer gledati enega filma skupaj po televiziji, ker on ne šteka. Gleda in ne vidi. Všeč so mu preprosti filmi, akcija in podobno. SEveda, ker pač drugega ne razume. Gledava na primer film in jaz rečem, uau, si videl to, si slišal to, on pa: ne, kaj je bilo? Mu prevrtim nazaj še enkrat, spet ne šteka, mu moram razložit. In potem on: a jaaaa, nisem opazil, ti pa res pozorno gledaš. In podobno. Scena je pa bila skoraj point filma.

Bi vas to motilo? HVala

Ti se moraš odločati na podlagi tega, kar je tebi pomembno (in to brez sramu, iskanja odobravanja pri drugih, s tem samo sebe postavljaš v podrejeni položaj), ne na podlagi mnenja drugih (= kaj je njim (bolj) pomembno).

**

“Bi vas to motilo?” 

Ja, bi me. Ne bom rekla, da je to dovolj, je pa nujni pogoj, da mi je nekdo privlačen in to takoj zaznam oz. me pritegne pri človeku, ker to težko sfejekaš. Inteligenca se odraža v tem, kako nekdo o nečem govori, kakšen smisel za humor ima, kaj opazi in česa ne, kaj (in kako!) je sposoben razumeti in česa ne ipd. Lahko občudujem tudi samo formo (spretnost z besedami), ampak pri moškem je zame dobitna kombinacija forma IN vsebina. Če je samo forma, je tak moški pač samo prijetna družba (po moško: friendzone).

Pri tem ne mislim inteligence v smislu faktografske, enciklopedične napiflanosti (to pride bolj v paketu), ampak vedno so me pritegnili moški, ki so bili strokovnjaki na svojem področju, ki so neko stvar res dobro obvladali (tudi če je daleč od nekih mojih neposrednih interesov, ampak sem po naravi radovedne sorte), tudi če je to bolj hobi kot profesionalna kariera. In ne, nimam potrebe biti vedno zraven, tudi pri gledanju filmov ne. So filmi, ki jih gledam sama (enako partner), ker tematika zanima samo enega, ko gledava kakšnega skupaj, mi je pa fajn – in bistveni del doživetja – da kakšno stvar ali nek vidik predebatirava.

V bistvu mi je najbolj pomembno, da sva na isti valovni dolžini, ta izkušnja, da se lahko sporazumevava tudi brez besed (besede samo potrdijo pravilno razumevanje), da (enako) razumeva ironijo, sarkazem, cinizem, črni humor in si z veseljem podajava “žogico”. Skratka, ujemanje na metakognitivni in metalingvistični ravni, ki je v enaki meri stvar čustvene inteligence kot verbalne, logične, inteligence. Skratka, da je nekdo, ki uživa v kompleksnosti stvari, a ni komplikator. In razume razliko. 🙂 Če bi morala analitično “razstaviti” privlačnost, je to zame eden od 4-ih ključnih pogojev.

V kolikor vse ostalo štima je popolnoma nepomembno , če ne opazi enakih detajlov v filmu kot ti . Midva z ženo bova skupaj že 31 let odlično voziva skozi življenje  imava dva otroka vse kar imava sva priskrbela sama . Nobeden nima slabe razvade ne pije ali ne kadi še kave ne pije nobeden . Zgleda pa , da imava dve levi nogi nobeden od naju ne pleše v bistvu nisva še nikdar v življenju skupaj resno plesala . Prosim za nasvet . Ali naj se zato ločiva  ?

jojmene367, 11.09.2025 ob 10:39

Sama sem anti-ljubiteljica filmov. Pa me je moj bivši na začetku zveze vseeno peljal v kino. Mislila sem si, da bom že nekako preživela tisto uro in pol dolgočasja. Ampak zakaj? Če ne maram filmov, jih pa res ne bom vzljubila zaradi frajerja. Naj jih kar sam gleda!

Smo pač različni. Nekateri se znajo prilepiti na film, drugim nam je to izguba časa.

Razmisli, če on samo zaradi tebe ne sedi pred ekranom, ob tem pa se strahovito dolgočasi.

tipično, ne zanima ga zabijanje časa za neko fikcijo, zato je manj inteligenten. Tipično razmišljanje egocentrične babe. V bistvu je povedala, da jo vedno bolj moti da ne dobi pozorniosti, kadar jo zahteva…

Eni pač ne zapravljamo cajta z nekimi filmi, serijami. Mamo dost dela z realnim lajfom, prosti čas pa namenjamo stvarem, katere nas res veselijo in nam dajo smisel. Tko da raje kaka aktivnost, sprehod, mogoče celo brez telefonov…. Al pa prej spat…….

Če je pameten te bo hitro pustil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close