Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najbolj priljubljena jed v kitajskih restavracijah

Najbolj priljubljena jed v kitajskih restavracijah

Po mojem kislo pekoča juha in mongolska govedina.

Ocvrt pes ali pa sveže zaklana mačka v srednje-pekoči omaki…mmm

ne vem če imajo oni ta koncept, tam ima vse isti pocasti okus, v vse dajo MSG.

kadar gremo  v kitajca jest (mi ponavadi v Cesarsko mesto na Litijsko), skoraj pri vsaki mizi vidim da naročijo govedino po mongolsko s porom.

Odgovor na objavo uporabnika
8409, 03.09.2025 ob 12:37

ne vem če imajo oni ta koncept, tam ima vse isti pocasti okus, v vse dajo MSG.

MSG je dodan v mnooogo jedi, ne samo kitajskih, restavracije pa itak večinoma uporabljajo MSG, pa nihče še ve ne.

Nikol ne jem te govedine, ponavadi raco. Pa ja, večina omak ima isti okus in jaz doma nardim 100x bolšo azijsko hrano kot je v kitajskih restavracjah pri nas.

Drugo so korejske, tajske, vietnamske, boljši okus, več izbire, bolje.

Najboljša je laca z omako 8 zakladov in kislo pekoča juha.

tudi Kitajci v SLO si večkrat privoščijo kakšno mačko. zato se ne čudite, če v njihovi bližini katera čudežno izgine. medtem ko jih vi iščete naokoli po cestah, če so kje povožene…

Enkrat dolgo nazaj sem bral o tej mongolski govedini. Pričakovano ta jed nima ničesar z Mongolijo. V 60-ih letih prejšnjega stoletja so postale na Tajvanu popularne restavracije, ki so prodajale jedi z mongolskega žara. Tudi to ni imelo nobeno vez z Mongolijo, ampak je marketinški trik dobro učinkoval in popularnost teh restavracij se je prelila v kitajske restavracije v ZDA v obliki teh cvrtih trakcev govedine, ki jim pravijo mongolska govedina.

Kot zanimivost, v Mongoliji od mesa radi jejo ovce in koze, tradicionalno cele pečene nad ognjem. Torej niti tip mesa niti način priprave nimajo nobene veze s tem, kar naredijo v naših kitajskih restavracijah.

Anonimno 4662, 03.09.2025 ob 12:19

Ocvrt pes ali pa sveže zaklana mačka v srednje-pekoči omaki…mmm

Jaz imam najraje pohanega črnca

Redko gremo v kitajca. Mož ima rad kislo pekočo juho, jaz vzamem spomladanske zvitke. Ostale jedi mi niso všeč. Na splošno kitajske restavracije niso ne vem kako čiste, vse je prinešeno konzervirano, samo pogreje se.

svinjski možgani ali goveji vampi.

Oboje domače , oboje odlično !

Ko se mimo kitajske peljem, se stran obrnem, ker mi že ob pogledu na stavbo slabo pride…

redko grem, 03.09.2025 ob 14:35

Redko gremo v kitajca. Mož ima rad kislo pekočo juho, jaz vzamem spomladanske zvitke. Ostale jedi mi niso všeč. Na splošno kitajske restavracije niso ne vem kako čiste, vse je prinešeno konzervirano, samo pogreje se.

No to pa definitivno ne drži. Velika večina sestavin v kitajski kuhni je na hitro popražena zelenjava, ki še fino hrusta, kje maš to v konzervi?

meni večinoma ne sede ta hrana, ko pa grem pa obvezno mongolca, piščančji, to pa obožujem.. delam doma na svoj način hihi.. pa hrustljav piščanec mi je všeč pa praženi kalčki.

aja, pa spomladanski zavitki v točno določeni kitajski, drugod mi pa glih niso, drugačen stil priprave..

Anonimno 2429, 03.09.2025 ob 15:29

No to pa definitivno ne drži. Velika večina sestavin v kitajski kuhni je na hitro popražena zelenjava, ki še fino hrusta, kje maš to v konzervi?

Juhe so definitivno. Enkrat sem videl zadaj pred skladiščem konzerve za te juhe. Tudi spomladanske zvitke dobijo zamrznjene. Ne vem od kje to pride.  Sveže je kaj, a ne prav veliko.

Če nobeden od vas ne hodi v kitajske, mi pa razložite zakaj med vikendom ne dobiš proste mize brez recervacije, konkretno v Cesarskem mestu na Litijski ali Hongkong v Komendi?

Lakirane race, pardon, podgane !

vse sestavine prihajajo iz Vietnama.

Mongolska pa pekoča omaka osmih zakladov. Za predjed pa spomladanske zvitke.

Ste me spomnil, da že dolg nisem bla. Moste pri akomendi je najboljša.

ali ti kitajci v gostilni po želji pripravijo tudi mačko? ali jo moraš s sabo prinesti ali imajo oni tam kakšno na zalogi?

Goveje z bamusom

Anonimno 6526, 03.09.2025 ob 21:25

ali ti kitajci v gostilni po želji pripravijo tudi mačko? ali jo moraš s sabo prinesti ali imajo oni tam kakšno na zalogi?

BOdo te vprašali, a sw skupaj v kotlu najdeta, no ☺️

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close