Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko nekdo da pobudo za srečanje, potem pa napiše “Takrat se lahk oglasiš”

Ko nekdo da pobudo za srečanje, potem pa napiše “Takrat se lahk oglasiš”

Čaki! Ti se hočeš srečat z mano, potem mi pa odgovoriš, kakor da jaz rinem vate!

Saj razumem, da v teh kratkih mesidžih ni neke zlobe ali namernega “gledanja zviška”. Folk se najbrž res ne zaveda, da neposrečeno izoblikuje stavke, ki potem pri naslovniku vzbudijo čisto nepričakovan odziv.

Samo vseeno bi se moral vsaj malo bolj zavedat, da, recimo kot v tem primeru, če se meniš za srečanje, se menita OBA, ne pa, da izpade, kot da ti, ki si sploh iniciator srečanja, “dovoliš” drugemu, da pride na srečanje, in mu namigneš, češ “No, če že tko hočeš, pa nej bo”. Ja, lej, pol pa ok, lepo se imej. Bye! Dejansko mi to prvo pride na misel.

Res je nerodo, štorasto. Kot da je eno teslo neotesano.

Pa verjetno ni.

Ali pa…?

takoj si sprožilo obrambni mehanizem.

Ni ga bolj sexy, da ženski rečeš takrat se mi lahko oglasiš, takrat bom doma če želiš. V teh stavkih je veliko hrepenenja po tvoji bližini.

Ni to aroganten namen. Recimo, ko ti bom rekel, boš pa prišla, če hočeš.

Moraš pa ti izbrati, glede na energijo, ki jo ta človek nosi pomen, ki je namenjen…

Dont lose the point

Trikrat sem poizkusil, a nič odziva, morda je tudi on obupal.

Sama si si kriva, ker si izpustila vajeti iz rok – s svojim stavkom “Ja, ok. Reci, kdaj.” si mu prepustila vso moč odločanja. In on jo je seveda vzel. In ti to tudi dal vedeti.

Oba sta bolj štorasta. Z reci, kdaj, si se postavila v podrejen položaj. On je to sprejel in ti zdiktiral.

Um ti si napisalo ja ok, reci kdaj. In je reklo kdaj. Kje problem? Saj si napisala RECI KDAJ! In sedaj ti jezi ker je REKEL KDAJ? Eni resno živite za dramo. Kaj za en dolgočasn življenje morte to met da iz vsakega giba drugih dramo naredite in se zamotite za par ur.

Prvo kot prvo, ni bilo vse tako dobesedno izrečeno, kot je zapisano, zato se ni na mestu zatikat pri posameznih besedah.

In tudi pogovor ni potekal z neko hierarhijo in podrejenostjo/nadrejenostjo v mislih, saj je šlo za pogovor med znanimi ljudmi, ne za neke “zmenkarije”. Ravno neposrečen odgovor potem dejansko ustvari občutek, kot da si nekdo na dom kliče kako “dekle na poziv”!

Pa zgrešili ste bistvo strategije “Reci, kdaj”. Vsi ste takoj videli neko podrejenost v tem. C-c-c! “Reci, kdaj” pomeni to, da sicer druga stran “določi” čas … toda moja stran si pridobi manevrski prostor, da lahko na to odgovori “Sori, takrat ne bo šlo”. Če pa jaz takoj pribijem, kdaj in kje … se pa zaplezam!

Ampak to velja samo za pogovore med ljudmi, ki drug na drugega res gledajo kot na tekmeca, ki mu je treba “določit mesto v hierarhiji”. Ne pa pri normalnih kolegialnih odnosih.

Odgovor na objavo uporabnika
(Namesto dolgega naslova), 31.08.2025 ob 21:28

Prvo kot prvo, ni bilo vse tako dobesedno izrečeno, kot je zapisano, zato se ni na mestu zatikat pri posameznih besedah.

In tudi pogovor ni potekal z neko hierarhijo in podrejenostjo/nadrejenostjo v mislih, saj je šlo za pogovor med znanimi ljudmi, ne za neke “zmenkarije”. Ravno neposrečen odgovor potem dejansko ustvari občutek, kot da si nekdo na dom kliče kako “dekle na poziv”!

Pa zgrešili ste bistvo strategije “Reci, kdaj”. Vsi ste takoj videli neko podrejenost v tem. C-c-c! “Reci, kdaj” pomeni to, da sicer druga stran “določi” čas … toda moja stran si pridobi manevrski prostor, da lahko na to odgovori “Sori, takrat ne bo šlo”. Če pa jaz takoj pribijem, kdaj in kje … se pa zaplezam!

Ampak to velja samo za pogovore med ljudmi, ki drug na drugega res gledajo kot na tekmeca, ki mu je treba “določit mesto v hierarhiji”. Ne pa pri normalnih kolegialnih odnosih.

In kje je problem? Odgovoriš da ti takrat pač ne odgovarja če ti ne. Fak s čem si date dela no…..

Master566, 31.08.2025 ob 20:20

takoj si sprožilo obrambni mehanizem.

Ni ga bolj sexy, da ženski rečeš takrat se mi lahko oglasiš, takrat bom doma če želiš. V teh stavkih je veliko hrepenenja po tvoji bližini.

Ni to aroganten namen. Recimo, ko ti bom rekel, boš pa prišla, če hočeš.

Moraš pa ti izbrati, glede na energijo, ki jo ta človek nosi pomen, ki je namenjen…

Dont lose the point

In potem je tak primerek rekel, kako grozne ženske, ki zahinavijo zmenek.

Kot ženska lahko z gotovostjo trdim, da je zgornji govor popolnoma nemožat in poln ne-moške energije, obup. Jaz sploh ne bi več odgovarjala in ne bi se prikazala sploh. Ghostala bi te.

Če bi odgovorila:sori, takrat ne bo šlo, bi se sedaj počutila povsem drugače. Namesto reci, kdaj, bi bilo bolje: meni ustreza xy. Kdaj pa tebi?

Čak, če jaz prav razumem

A: A si za kako druženje?

B: Ja, ok. Reci kdaj.

A: Ta teden sem dopoldne. Lahko prideš proti večeru.

Torej jutri proti večeru se vidita. Lahko ga presenetiš, pa se naslikaš pred bajto. Okrog 20h recimo. Ker je še poletje. :))

Mislim, on ti je samo odgovoril na vprašanje, ki si ga zastavila. Res ne vem, v čem je problem?

Naslednji od A: ok, pridem do tebe jutri ob 20h.

Ali pa A: takrat ne morem, a lahko že popoldan ob 16h?

Itd.

lop, 31.08.2025 ob 22:09

Če bi odgovorila:sori, takrat ne bo šlo, bi se sedaj počutila povsem drugače. Namesto reci, kdaj, bi bilo bolje: meni ustreza xy. Kdaj pa tebi?

Ma ne, to ni poanta!

Ni bistveno, kako smo se potem zmenili!

Če nekdo iniciira srečanje, naj potem ne govori tako, kakor da JAZ silim se srečat z njim! Namesto da reče “Zvečer lahko prideš”, kar se sliši, kot da on meni “dovoli”, da se mu takrat uštulim, on bo pa že pač potrpel ta čas …, naj reče, recimo: “Lahko bi se proti večeru dobila” ali pa “Bi ti zvečer ustrezalo?” in podobno. Ne pa, da mi reče “Lahko prideš zvečer”. To je odgovor na neko sitnarjenje “Dejva se srečat! Dej no! Dej no! A bi? Dej no! A se srečava?” A? A?!” Ja, na takole siljenje pa mogoče res lahko odogovoriš, če si že ravno pri volji “Ok, zvečer lahko prideš”.

A res ne zaznavate razlike??

(Namesto dolgega naslova), 31.08.2025 ob 22:29

Ma ne, to ni poanta!

Ni bistveno, kako smo se potem zmenili!

Če nekdo iniciira srečanje, naj potem ne govori tako, kakor da JAZ silim se srečat z njim! Namesto da reče “Zvečer lahko prideš”, kar se sliši, kot da on meni “dovoli”, da se mu takrat uštulim, on bo pa že pač potrpel ta čas …, naj reče, recimo: “Lahko bi se proti večeru dobila” ali pa “Bi ti zvečer ustrezalo?” in podobno. Ne pa, da mi reče “Lahko prideš zvečer”. To je odgovor na neko sitnarjenje “Dejva se srečat! Dej no! Dej no! A bi? Dej no! A se srečava?” A? A?!” Ja, na takole siljenje pa mogoče res lahko odogovoriš, če si že ravno pri volji “Ok, zvečer lahko prideš”.

A res ne zaznavate razlike??

Kako za božjo voljo imaš ti sploh koga, ki se hoče družit s tabo mi je nedoumljivo….sumim da bo kmalu prišel čas, ko teh problemov ne boš imela več.

get a faking life, 31.08.2025 ob 22:33

Kako za božjo voljo imaš ti sploh koga, ki se hoče družit s tabo mi je nedoumljivo….sumim da bo kmalu prišel čas, ko teh problemov ne boš imela več.

Ti kar sumi, kolkor te je volja!

Tebe najbrž nihče niti ne vpraša, a si za druženje, ampak te imajo že kar za predpražnik, ob katerega se poljubno obrisujejo, kadar se jim zazdi!

Veš, mene pa vprašajo, ja.

Saj je vse jasno, oseba ti je povedala, kdaj ima čas, če ga imaš tudi ti, se oglasi, če ne pa kdaj drugič…

A ja, ni rekla točno tako, kot si ti zamišljaš, da naj bi pogovor potekal in zdaj je vse narobe. Še dobro, da se sploh kdo hoče dobit s tabo.

OMg..a res tako zelo kompliciraš?

Saj pogovor ni uraden dokument, ki ga še nekajkrat preveriš, po potrebi popraviš, izboljšaš…

Omg, 01.09.2025 ob 00:39

OMg..a res tako zelo kompliciraš?

Saj pogovor ni uraden dokument, ki ga še nekajkrat preveriš, po potrebi popraviš, izboljšaš…

A si predstavljaš da imaš kaj takšnega v šihtu? To bi en teams pogovor 8ur secirala. Je bil taprav smeško, ni bil, je naredil vejico ali podklepaj…:D Počasi ratuje jasno zakaj določeni na tem forumu nonstop jokajo da ni šihtov za njih 🙂

Kaj????? Povedal ti je, kdaj ima čas oz. kdaj se hoče dobit za seks? To sem razbrala hahahhhh.

LOL ?

Drama Queen na kubik. Namesto, da bi njemu zganjala dramo, jo greš zganjat na MON.

Pojdi v miru. Vsaj za 10min. Pusti ego doma, ker vas bo pokopal.

Trmoglavljenje in prevlada ni za pare. Tudi za v postlo ne.

Imamo eno podobno cvetko v družini, ki iz vsakega pogovora naredi celo dramo.

Ji povemo, da samo ona vidi stvari tako, da se v izrečenem ne skriva 1001 pomen.

Pogosto njeno pametovanje poskušamo kar preslišati.

Je kar težko.

Ima vse več težav, ker ji otroci odraščajo, imajo partnerje. Tem pa ni vseeno, ker vsako njihovo besedo 1000 krat obrne in išče skrite pomene.

Poznam tako, 01.09.2025 ob 06:48

Imamo eno podobno cvetko v družini, ki iz vsakega pogovora naredi celo dramo.

Ji povemo, da samo ona vidi stvari tako, da se v izrečenem ne skriva 1001 pomen.

Pogosto njeno pametovanje poskušamo kar preslišati.

Je kar težko.

Ima vse več težav, ker ji otroci odraščajo, imajo partnerje. Tem pa ni vseeno, ker vsako njihovo besedo 1000 krat obrne in išče skrite pomene.

Bi lahko bil začetek demence?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close